EUROBASKET

Μπασκετικός εμφύλιος στην Τουρκία

Μπασκετικός εμφύλιος στην Τουρκία

Ο Χέντο Τούρκογλου επιτέθηκε στον Τούρκο πρόεδρο της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ, τονίζοντας πως ο συμπατριώτης του δεν υποστηρίζει την χώρα του, μη δίνοντας μάλιστα το "παρών" στο ματς κόντρα στην Ισπανία.

O πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας, Χέντο Τούρκογλου, έκανε επίθεση στον συμπατριώτη του πρόεδρο της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ, τονίζοντας πως δεν υποστηρίζει την ίδια του την χώρα.

Για την απόδοση της εθνικής Τουρκίας στο Eurobasket: "Πάντα λέμε και έχουμε στόχο να φτιάχνουμε μία ομάδα που θα έχει πάθος και θα είναι φιλόδοξη. Δεν καταφέραμε να έχουμε επιτυχία, παρά την ανανέωση που κάναμε στο ρόστερ μας. Όμως, όλοι είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια μας στο γήπεδο. Ακόμη και μετά από την ήττα από την Ισπανία, ο κόσμος φώναζε πως είναι περήφανος για την τουρκική ομάδα μπάσκετ. Το γεγονός αυτό μας κάνει χαρούμενους. Ο κόουτς Σαρίτσα έκανε καταπληκτική δουλειά".

Για την διοργάνωση της τελικής φάσης του Eurobasket από την Τουρκία: "Νομίζω πως η παρουσία μας στο τουρνουά ολοκληρώθηκε πετυχημένα. Είχαμε καλή οργάνωση και δείξαμε την εμπειρία που διαθέτουμε. Ο Διευθυντής του τουρνουά, ο κ. Ονάν και η ομάδα του, προώθησαν την διοργάνωση και έκαναν καλή δουλειά. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για την άρτια διοργάνωση που παρουσίασε στην Κωνσταντινούπολη, όπως και να ευχαριστήσουμε και τον Διευθυντή Ασφαλείας, όπως και τις δυνάμεις ασφαλείας. Δεν συνέβη το παραμικρό. Διοργανώνουμε με επιτυχία μεγάλες διοργανώσεις στο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια και με αυτόν τον τρόπο δίνουμε σαφή μηνύματα για τις δυνατότητες μας για το μέλλον".

Για το μέλλον της εθνικής Τουρκίας: "Έχουμε περάσει σε μία νέα γενιά στην εθνική ομάδα της Τουρκίας, αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε και μία ομάδα που θα μας κάνει περήφανους. Έχουμε παίκτες με μεγάλο ταλέντο, όπως τους Τσεντί Οσμάν, Φουρκάν Κορκμάζ και τον Μελίχ Μαχμούτογλου. Είναι οι πιο πετυχημένοι της γενιάς τους. Τώρα έχουμε δύο χρόνια μπροστά μας. Το 2019 και μετά το 2020 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα στην οποία ο κόουτς Ουφούκ Σαρίτσα θα έχει παίκτες που θα αξίζουν να φοράνε αυτή την φανέλα, πρόθυμοι ώστε να διατηρήσουν αυτή την ατμόσφαιρα".

Για τον πρόεδρο της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ, τόνισε πως: "Αναμέναμε την υποστήριξη του του προέδρου της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ, τόσο στην χώρα του που έκανε την τελική φάση της διοργάνωσης, όσο και στην εθνική ομάδα της χώρας του. Όμως είμαστε απογοητευμένοι. Δεν υποστήριξε την ίδια του την χώρα. Έκανε μάλιστα και μία δήλωσε πως δεν δέχτηκε πρόσκληση από εμάς. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό που είπε. Έχουμε τους φακέλους με τις προσκλήσεις και ήταν προσκεκλημένος μας. Έχουμε ακόμη και την αρχική θετική ανταπόκριση του. Περιμέναμε να τον δούμε στον αγώνα μας (Ισπανία-Τουρκία), αλλά δεν ήρθε. Ο πρόεδρος της FIBA Europe μπορεί να είναι Τούρκος, αλλά δεν μας υποστηρίζει. Δεν εμφανίστηκε ούτε στις προπονήσεις μας, ούτε κατά την διάρκεια του Eurobasket".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ