EUROBASKET

O Tελέτοβιτς ζήτησε συγνώμη για το επεισόδιο με τον Μούσα

O Tελέτοβιτς ζήτησε συγνώμη για το επεισόδιο με τον Μούσα

Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για το επεισόδιο μεταξύ Τελέτοβιτς και Μούσα, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την συμπεριφορά του 31χρονου NBAer, ο οποίος ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά του, αλλά τόνισε πως προκλήθηκε.

Αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει κάνει το επεισόδιο ανάμεσα στον Μίρζα Τελέτοβιτς και τον Ντζάναν Μούσα , καθώς ο 31χρονος NBAer (ανήκει στους Μπακς), λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης, όχι μόνο επιτέθηκε φραστικά στον 17χρονο φόργουορντ, αλλά τον έσπρωξε και με δύναμη, έχοντας... άγριες διαθέσεις.

Το γεγονός σόκαρε τον νεαρό Ντζάναν Μούσα, ο οποίος είδε τον αρχηγό και σούπερ-σταρ της ομάδας του, Μίρζα Τελέτοβιτς, να του επιτίθεται, με αποτέλεσμα ακολούθως να κατευθυνθεί στον πάγκο ξεσπώντας σε κλάματα. Μάλιστα, το φίλαθλο κοινό, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του με το γεγονός, φωνάζοντας το όνομα του Ντζάναν Μούσα, θέλοντας να τον στηρίξουν με τον τρόπο τους.

Μουλαομέροβιτς: "Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Τελέτοβιτς"

Για το επεισόδιο μεταξύ του Μίρζα Τελέτοβιτς και του Ντζάναν Μούσα αναφέρθηκε και ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Βοσνίας, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, ο οποίος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του με την συμπεριφορά του αρχηγού της ομάδας του: "Αυτό που συνέβη στο τέλος του αγώνα ήταν απαράδεκτο. Ο Τελέτοβιτς είναι ο αρχηγός της ομάδας και η συμπεριφορά του απέναντι στον Μούσα είναι αδικαιολόγητη. Δεν υπήρχε λόγος να επιτεθεί στον συμπαίκτη του. Μιλήσαμε μαζί μετά το τέλος του παιχνιδιού, τα πράγματα ηρέμησαν και το επεισόδιο θεωρείται λήξαν. Δεν υπάρχει πλέον καμία διαμάχη".

Τελέτοβιτς: "Ο Μούσα με προσέβαλε, ζητώ συγνώμη για την συμπεριφορά μου"

Ο Μίρζα Τελέτοβιτς, στην συνέχεια, πήρε και εκείνος θέση για το επεισόδιο που είχε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ντζάναν Μούσα. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Βοσνίας ζήτησε συγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά του, αλλά τόνισε πως νωρίτερα ο 17χρονος φόργουορντ τον προσέβαλε, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί και να αντιδράσει με άσχημο τρόπο απέναντι στον νεαρό συμπαίκτη του, τον έσπρωξε.

Ο 31χρονος φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς, μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην Ρωσία, ματς στο οποίο η Βοσνία γνώρισε εντός έδρας ήττα (78-67), θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, λέγοντας τα εξής: "Θέλω να μιλήσω για το επεισόδιο που είχα με τον Μούσα. Θέλω να πω την αλήθεια, γιατί έχουν ειπωθεί ορισμένα πράγματα τα οποία είναι ψευδή. Σε όλη μου την ζωή φερόμουν και συνεχίζω να φέρομαι με σεβασμό την φανέλα της εθνικής Βοσνίας και την αντιμετωπίζω σαν να είναι η κορυφαία ομάδα του κόσμου. Είναι τιμή για μένα να φοράω αυτή την φανέλα, αγωνιζόμενος για αυτή την ομάδα εδώ και 13 χρόνια. Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω προκαλέσει, ούτε και έχω δημιουργήσει πρόβλημα.

Θα πρέπει τα νέα παιδιά που έρχονται στην Ανδρών να σέβονται την ιεραρχία και να έχουν μεγάλο σεβασμό απέναντι στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπαίκτες τους. Πρέπει να έχουν σωστή νοοτροπία και να αλλάξουν τον τρόπο που συμπεριφέρονται μέσα σε μία ομάδα. Πλησίασα τον Μούσα στο τέλος και του είπα να ηρεμήσει, γιατί ακόμη είχαμε περίπου 45'' πριν το τέλος του αγώνα και υπήρχε χρόνος για να διεκδικήσουμε την νίκη. Εκείνος όμως, σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο, που τα νεύρα είναι τεντωμένα, με προσέβαλε με τα λεγόμενα του και αντέδρασε άσχημα απέναντι μου. Είναι ο νεότερος παίκτης της ομάδας και εκείνος προσέβαλε τον αρχηγό.

Όμως, ό,τι και αν είπε, ομολογώ και παραδέχομαι πως ήταν λάθος μου που τον έσπρωξα. Ζητώ συγνώμη για την αντίδραση μου. Είμαι ένοχος και αναλαμβάνω την ευθύνη. Πρέπει όμως ορισμένοι να αλλάξουν συμπεριφορά και νοοτροπία. Πρέπει σαν ομάδα να παρουσιαζόμαστε περισσότερο οργανωμένοι από εδώ και πέρα και πρέπει να υπάρχει σεβασμός".

Δείτε τα βίντεο από τον αγώνα, αλλά και από το επεισόδιο μεταξύ των παικτών:

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ