EUROBASKET

Μίροτιτς: "Ο Γιούλ θα έλαμπε στο ΝΒΑ!"

Μίροτιτς: "Ο Γιούλ θα έλαμπε στο ΝΒΑ!"

Ο Νίκολα Μίροτιτς εξήγησε πως η προσθήκη του Πάου Γκασόλ στην προετοιμασία κάνει τα πράγματα πιο... απλά για τους Ίβηρες, μίλησε για τον ρόλο του στη "φούρια ρόχα" και δήλωσε ότι θα ήθελε να δει τον Γιούλ στο ΝΒΑ!

Ο Νίκολα Μίροτιτς συμπεριλήφθηκε, τελικά, στην προεπιλογή της Ισπανίας ενόψει Eurobasket αντί του Σερζ Ιμπάκα και πλέον μοιράζεται τις σκέψεις του για την παρουσία του στο πρόγραμμα της "φούρια ρόχα".

Ο Μαυροβούνιος φόργουορντ των Bulls μίλησε στην ηλεκτρονική έκδοση της As για:

την προετοιμασία ενόψει Eurobasket: "Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Με την προσθήκη του Πάου στο πρόγραμμα, όλα έγιναν πιο εύκολα! Αυτές τις πρώτες ημέρες δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη φυσική κατάσταση, προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Υπάρχουν πέντε παίκτες στην εθνική με τους οποίους μοιραστήκαμε τα αποδυτήρια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Πλέον το ίδιο ισχύει με τον Γκασόλ, στους Bulls. Τα άλλα παιδιά τα έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές, ως αντίπαλος. Η προσαρμογή μου στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις δεν θα είναι καθόλου δύσκολη. Νιώθω ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να βρίσκομαι εδώ".

τον ρόλο του στην εθνική Ισπανίας: "Μέρα με τη μέρα, κατανοώ καλύτερα τον ρόλο μου στην ομάδα. Τώρα το αν θα παίζω «3», «4» ή «5», είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τον κόουτς Σκαριόλο. Νομίζω ότι θα παίζω ως πάουερ φόργουορντ. Είναι μια θέση που γνωρίζω, κάτι πολύ φυσικό για μένα. Είναι αλήθεια ότι σε ορισμένα ματς στο ΝΒΑ έπαιξα ως 3άρι. Αν, πάλι, η ομάδα μου με χρειαστεί στο «5», θα το κάνω".

τις διαφορές ανάμεσα στην ACB, το ΝΒΑ και την εθνική ομάδα: "Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, μολονότι θεωρώ ότι η εμπειρία της εθνικής ομάδας θα με βοηθήσει στο ΝΒΑ. Μιλάμε για ένα τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου".

τη Ρεάλ Μαδρίτης: "Δεν έχασα κανέναν από τους τελικούς. Παρακολουθούσα την πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στη χρονιά και είμαι πολύ χαρούμενος για τις επιτυχίες της, με δεδομένο ότι έχω κρατήσει επαφή με τα περισσότερα από τα παιδιά που αγωνίζονται ακόμα εκεί".

την απόφαση του Γιούλ να μην πάει στο ΝΒΑ: "Η απόφαση του Σέρχιο ήταν πολύ δύσκολη. Βρέθηκα σε μια παρόμοια κατάσταση, όμως αποφάσισα να φύγω. Ο Γιούλ έχει έναν μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι της Ρεάλ. Εν τέλει, η παραμονή του στη Μαδρίτη είναι πολύ σημαντική για τον ίδιο και την ομάδα. Θα ήθελα, πάντως, να τον δω στο ΝΒΑ. Είμαι σίγουρος ότι θα έλαμπε κι εκεί!".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ