EUROBASKET

Μία Σερβία, να την πιεις στο ποτήρι

Μία Σερβία, να την πιεις στο ποτήρι
RICHARD MORGANO

Η Σερβία συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την παρουσία της στον Β' όμιλο, πετυχαίνοντας την τέταρτη σερί νίκη της (91-72 την Τουρκία). Εντυπωσιακή εμφάνιση από Μίλος Τεόντοσιτς και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Την ξέφρενη πορεία της στο Eurobasket συνεχίζει η Σερβία, η οποία έκανε το 4/4 απέναντι στην Τουρκία. Οι "όρλοβι" επικράτησαν σχετικά άνετα των γειτόνων με 91-72, παραμένοντας στην κορυφή του Β' ομίλου, όντας πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς επέβαλαν τον ρυθμό τους, με το δίδυμο των Μίλος Τεόντοσιτς και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να κάνει τη διαφορά. Από κοντά κι ο Νίκολα Κάλινιτς, που στο πρώτο μέρος έκανε σμπαράλια την περιφερειακή άμυνα της Τουρκίας. Στην αντίπερα όχθη, ο Σεμίχ Ερντέν και ο Μπόμπι Ντίξον πάλεψαν, αλλά δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία εξακολουθεί να ακροβατεί μεταξύ πρόκρισης και αποκλεισμού.

Στα αξιοσημείωτα, το ρεκόρ καριέρας που έκανε ο Μίλος Τεόντοσιτς με τα εθνικά χρώματα της Σερβίας. Ο πλεϊμέικερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέγραψε νέο career high με τη Σερβία στον τομέα των ασίστ (13), ενώ ισοφάρισε το αντίστοιχο ρεκόρ αγώνα στην ιστορία των Eurobasket. Κι όλα αυτά, δίχως να κάνει λάθος!

Ο MVP

Δεν είναι ένας, αλλά δύο! Ο Μίλος Τεόντοσιτς μοίραζε ασίστ (13, ενώ είχε ακόμη 17 πόντους) κι ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα τελείωνε τις φάσεις κοντά στο καλάθι (20 πόντοι με 9/12 δίποντα), οδηγώντας εκ του ασφαλούς τη Σερβία στην τέταρτη σερί νίκη της στο Eurobasket.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε το παιχνίδι η Σερβία, δεν άφησε πολλά περιθώρια για αντίδραση στην Τουρκία. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς κυριάρχησε στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο, πήγε τη διαφορά στο +18 (35-53) στην ανάπαυλα, και με αυτό ως βάση, έφτασε στην επικράτηση.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Ο Μίλος Τεόντοσιτς έκανε εξαιρετική δουλειά στον τομέα της δημιουργίας, μοιράζοντας δέκα (10) ασίστ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Από την άλλη, όλοι οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν κατάφεραν να μοιράσουν μόλις έξι (6).

Ο αγώνας

Με φόρα από τις τρεις σερί νίκες, η Σερβία δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην Τουρκία στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έκαναν -κάτι παραπάνω από- εξαιρετική δουλειά στις δύο πλευρές του παρκέ, με το +15 (7-22) του 7ου λεπτού να αποτελεί το καλύτερο εφόδιο για την πορεία της αναμέτρησης.

Βλέπετε, οι "όρλοβι" είχαν εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια (4/7), την ώρα που ο Μίλος Τεόντοσιτς αξιοποιούσε ιδανικά τους συμπαίκτες του. Όταν μάλιστα μπήκε κι ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στην εξίσωση, τότε όλα έγιναν ακόμη πιο απλά. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού τελείωσε σχεδόν κάθε μπάλα που πήρε στο "βαμμένο", όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, για το +18 (35-53) του ημιχρόνου.

Κι αν κάποιοι προτιμάτε τους αριθμούς, για να καταλάβετε το μέγεθος της διαφοράς, θα σας πούμε πως ο Μίλος Τεόντοσιτς μοίρασε 10 ασίστ στο πρώτο μέρος, με τους Τούρκους να έχουν -όλοι μαζί- μόλις 6. Μαζί, οι Σέρβοι αξιοποιούσαν πλήρως κάθε κλέψιμο που έκαναν (6 μέχρι την ανάπαυλα), πετυχαίνοντας αρκετούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν επιχείρησαν να αντιδράσουν. Κυρίως με τους Σεμίχ Ερντέν και Μπόμπι Ντίξον, οι οποίοι αποτέλεσαν το δίπολο της προσπάθειας για ανατροπή. Δεν θα λέγαμε πάντως πως το κατάφεραν, τουλάχιστον στον βαθμό που επιθυμούσαν, αφού το τέλος της τρίτης περιόδου τους βρήκε ξανά πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά (59-71).

Κι όπως φάνηκε, αυτό δεν ήταν παρά μια μικρή παρένθεση στη γενικότερη κυριαρχία της Σερβίας, η οποία "πάτησε το γκάζι" ξανά στο τέταρτο δεκάλεπτο, βάζοντας τέλος σε κάθε υπόνοια... νίκης των Τούρκων. Οι "όρλοβι" συνέχισαν να σκοράρουν στο ανοιχτό γήπεδο, πήραν σκορ από τα 11/12 του ρόστερ και κάπως έτσι "έχτισαν" το τελικό +19 (91-72).

Τα δεκάλεπτα: 14-30, 35-53, 59-71, 72-91.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Οζμιζράκ, Γκιουλέρ 8 (1), Οσμάν 11 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Ερσέκ, Ιλιασόβα 11 (1), Ερντέν 14, Μαχμούτογλου 2, Σαβάς 10, Κορκμάζ, Ντίξον 16 (2), Κοκσάλ, Αλντεμίρ.

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 17 (3 τρίπ., 13 ασ.), Σιμόνοβιτς 1, Κούζμιτς 6 (6 ριμπ.), Μπογκντάνοβιτς 5, Μπιέλιτσα 8, Μάρκοβιτς 6 (2), Κάλινιτς 15 (3), Νέντοβιτς 7 (1), Μιλοσάβλιεβιτς, Ραντούλιτσα 20 (9/12 δίπ., 6 ριμπ.), Ερτσέγκ 4, Μιλουτίνοφ 2.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ