EUROBASKET

Μέρφι: "Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με την Ελλάδα"

Μέρφι: "Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με την Ελλάδα"

Στο ομαδικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τη Φινλανδία στάθηκε ο πάουερ φόργουορντ της "αγέλης", Έρικ Μέρφι, ο οποίος μίλησε στοSport24.grλίγο πριν την αναμέτρηση με την Ελλάδα (05/09, 20:00), για την 4ηαγωνιστική του 1ουομίλου τουEurobasket2017.

Σοβαρός, μετρημένος και έτοιμος για τον αγώνα απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Έρικ Μέρφι, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ομαδικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την εθνική της Φινλανδίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΕΛΣΙΝΚΙ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ

Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ, σκιαγράφησε το προφίλ της Εθνικής στο πρώτο σκέλος των δηλώσεων του, λέγοντας: " Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα, αρκετά ισορροπημένη, με καλούς παίκτες σε αρκετές θέσεις στο ρόστερ της, το οποίο έχει αρκετό βάθος".

Με τον προπονητή της εθνικής Φινλανδίας, Χένρικ Ντέτμαν, να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης με την Ελλάδα, ότι για να αγωνιστούν οι τραυματίες Μίκο Κοϊβίστο και Τζαμάρ Γουίλσον θα χρειαστεί ένα θαύμα , ο Έρικ Μέρφι είπε: " Θα κάνουμε ότι μπορούμε εφόσον τελικά οι συμπαίκτες μου δεν καταφέρουν να παίξουν. Στη δική μας εθνική υπάρχει ισορροπία και όλοι έχουμε ρόλους. Θα παίξουμε ως ομάδα, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια μας".

Επόμενη ερώτηση; Φυσικά για τον παίκτη που έχει "κλέψει" τα φώτα δημοσιότητας σε αυτή την πρώτη φάση της διοργάνωσης και δεν είναι άλλος από τον συμπαίκτη του Λάουρι Μάρκανεν. " Ο Λάουρι είναι ο άνθρωπος μας, αυτό που "τραβάει" την ομάδα. Αλλά σαν σύνολο είμαστε ισορροπημένοι. Παίζουμε όλοι μαζί σαν ομάδα και έτσι μπορούμε και νικάμε στους αγώνες μας", υποστήριξε ο πάουερ φόργουορντ του Στρασβούργου.

Φινλανδία και Ελλάδα έχουν το… δικός τους παρελθόν, όσον αφορά τη μεταξύ τους προϊστορία, ωστόσο αυτό είναι κάτι που ο Μέρφι δείχνει να αφήνει στην άκρη: " Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Κάθε αγώνας είναι νέος, ας μην κοιτάμε στο παρελθόν. Εμείς είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με την Ελλάδα. Έχουμε κάνει το πλάνο μας και το τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια δεν μας απασχολεί".

Τέλος με τη Φινλανδία να είναι ένα βήμα από την πρόκριση της στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης και το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, ζητήσαμε τη γνώμη του Έρικ Μέρφι, να μας πει ποιο είναι το "ταβάνι" της ομάδας του, καθώς ήδη οι συμπατριώτες του κάνουν όνειρα για τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

" Δε θέλω να προβλέψω κάτι για το μέλλον που θα έχουμε στη διοργάνωση. Οι προβλέψεις μπορούν να με "σκοτώσουν". Το μόνο που κάνουν είναι να μας προκαλούν προβλήματα. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι μόνο. Να παίζουμε καλά, σαν ομάδα και να διεκδικούμε τις ευκαιρίες μας. Δεν μπορώ να ξέρω πόσο μακριά μπορεί να φτάσουμε στη διοργάνωση. Ένα παιχνίδι τη φορά είναι αρκετό", υποστήριξε ο Έρικ Μέρφι.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ