EUROBASKET

Μεγάλη έκπληξη στον όμιλο της Εθνικής Εφήβων

Μεγάλη έκπληξη στον όμιλο της Εθνικής Εφήβων

Το EuroBasket U18 ξεκίνησε με μεγάλη έκπληξη στον όμιλο της Ελλάδας, αφού η Φινλανδία συνέτριψε τη Λιθουανία (82-62).

Το μεσημέρι του Σαββάτου (29/7) άνοιξε η αυλαία στο EuroBasket U18 που διεξάγεται στην Σλοβακία, με την πρώτη έκπληξη να είναι γεγονός. Στον όμιλο της Ελλάδας, μάλιστα. Η Φινλανδία συνέτριψε τη Λιθουανία (82-62) στο πρώτο παιχνίδι του Γ' Ομίλου, αλλάζοντας με το "καλημέρα" τους συσχετισμούς σχετικά με την κατάταξη και τα πιθανά ζευγαρώματα στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Οι "μπλε" τα κατάφεραν μάλιστα, παρά το γεγονός πως κατέβηκαν στη διοργάνωση χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, Ελίας Βαλτόνεν, που ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του πέρσι στο Παγκόσμιο Παίδων.

Σε ό,τι αφορά στην αναμέτρηση, η Φινλανδία πήρε από νωρίς το προβάδισμα, το οποίο συντήρησε χάρη στην αστοχία της Λιθουανίας από την περιφέρεια. Από την στιγμή μάλιστα που μπήκε στην τελευταία περίοδο με το +10 (59-49), μετέφερε την πίεση στην απέναντι πλευρά. Κι όσο οι παίκτες του Γκεντιμίνας Πετράουσκας δεν έβρισκαν τον στόχο, τόσο δυσκόλευε το έργο τους. Μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο πεντάλεπτο, για να "ανοίξει" κι άλλο η διαφορά, φτάνοντας στο τελικό +23.

Οι Μίικα Χεϊνόνεν (20π.) και Μίκαελ Γιαντούνεν (20π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών, που δεν "πλήρωσαν" τον μεγάλο αριθμό λαθών τους στο παιχνίδι (19) σε σχέση με τις ασίστ που μοίρασαν (9). Από την άλλη, ο Άρνας Βελίτσκα ήταν πολύ άστοχος (12π. με 3/15 σουτ), κάτι που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης για τη Λιθουανία, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22.2% στα τρίποντα (8/36) και 60% στις βολές (12/20).

Θυμίζουμε ότι η Εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει στις 21:30 την Σλοβενία, στη δική της πρεμιέρα, αναζητώντας τη νίκη που θα τη φέρει από νωρίς σε θέση να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη δυάδα του Γ' Ομίλου, για να έχει (θεωρητικά) πιο εύκολο αντίπαλο στο πρώτο νοκ άουτ.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ