EUROBASKET

Με τους "Big Three" η Γαλλία

Με τους "Big Three" η Γαλλία

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας (FFBB) και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της FIBA, Ζαν-Πιέρ Σιουτά, επιβεβαίωσε ότι οι Τόνι Πάρκερ, Νικολά Μπατούμ και Μπορίς Ντιό θα ενισχύσουν τους "τρικολόρ" στο EuroBasket 2015.

Η Γαλλία θα παραταχθεί με όλα της τα αστέρια στο EuroBasket 2015, εκεί όπου οι "τρικολόρ" θέλουν να υπερασπιστούν το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν στην προηγούμενη διοργάνωση της Σλοβενίας, νικώντας τη Λιθουανία.

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας (FFBB) και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της FIBA, Ζαν-Πιέρ Σιουτά, μετέβη πρόσφατα στις ΗΠΑ ώστε να έχει δια ζώσης επαφή με τους Γάλλους ΝΒΑers, σχετικά με το ενδεχόμενο να ενισχύσουν την εθνική ομάδα στο EuroBasket 2015.

"Βρέθηκα στις ΗΠΑ και συναντήθηκα με τους Τόνι Πάρκερ, Μπορίς Ντιό και Νικολά Μπατούμ. Όλοι τους είναι στη διάθεση της εθνικής ομάδας και είναι ενθουσιασμένοι για την έναρξη του EuroBasket. Έχουν τεράστιο κίνητρο! Οι προετοιμασίες μας για τη διοργάνωση βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η διάθεση των εισιτηρίων κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Όλη η χώρα είναι ενθουσιασμένη για αυτό το σπουδαίο τουρνουά" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σιουτά.

Η Γαλλία θα τεθεί αντιμέτωπη με τις Φινλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Ισραήλ και Ρωσία στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Ο κάτοχος του τίτλου στο EuroBasket 2015 και ο φιναλίστ θα αγωνιστούν απευθείας στους Αγώνες της Βραζιλίας ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6, θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Στο μεταξύ, και ο Ρούντι Γκομπέρ έθεσε εαυτόν στη διάθεση της εθνικής Γαλλίας , για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ