EUROBASKET

Με το δεξί το Βέλγιο, "εκτέλεσε" τους Βρετανούς

Με το δεξί το Βέλγιο, "εκτέλεσε" τους Βρετανούς

Το Βέλγιο νίκησε τη Μεγάλη Βρετανία 103-90 και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στους "16" του Eurobasket, μέσα από τον αμφίρροπο 4ο όμιλο (VIDEO).

Πρώτο δείγμα θετικό για το Βέλγιο. Και ενθαρρυντικό ταυτόχρονα. Η ομάδα του Έντι Κάστελς βρέθηκε σε τρομερή μέρα επιθετικά, ευστόχησε σε 14 τρίποντα, άνοιξε τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο και εν τέλει νίκησε εύκολα τη Μεγάλη Βρετανία 103-90 σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε με το... καλημέρα σε must win για τις δύο ομάδες σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο (4ο).

Το Βέλγιο μπήκε λοιπόν με το δεξί στο Eurobasket, ευελπιστώντας ότι θα κάνει τουλάχιστον άλλη μία νίκη επί των (θεωρητικά ανώτερων) Σερβία, Ρωσία, Λετονία και Τουρκία και θα προκριθεί στη φάση των "16". Η Μεγάλη Βρετανία, από την άλλη, ξέρει από την πρώτη κιόλας ημέρα ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στη συνέχεια γι αυτήν...

Ο MVP

Η ομάδα του Εντι Κάστελς είχε πολλούς διακριθέντες. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε πάντως έναν, αυτός μάλλον θα πρέπει να είναι ο Μαξίμ Ντε Ζέου. Ο φόργουορντ της Όλντενμπουργκ πέτυχε 21 πόντους με 5/8 σουτ και μάζεψε ακόμα 7 ριμπάουντ, σημειώνοντας μάλιστα κρίσιμους πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, στο διάστημα που οι Βέλγοι "άνοιξαν" τη διαφορά και έβαλαν τις βάσεις για την επικράτηση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι Βρετανοί προηγούνταν σταθερά στο παιχνίδι μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου. Μέχρι που το Βέλγιο “έκλεισε” το δεκάλεπτο με επιμέρους 13-2, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο τέταρτο. Εκ του αποτελέσματος, αυτό το επιμέρους 13-2 έκανε όλη τη διαφορά στο παιχνίδι. Η Μεγάλη Βρετανία δεν συνήλθε από εκείνο το σημείο και μετά, αφού η διαφορά ανέβηκε μέχρι και το +14 για τους Βέλγους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το Βέλγιο έστησε... χορό πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. Οι παίκτες του Κάστελς επιχείρησαν συνολικά 38 τρίποντα (9 παραπάνω από δίποντα) και ευστόχησαν στα 14 εξ αυτών. Το ποσοστό δεν ήταν και για... βραβείο (37%), ήταν όμως αρκετά καλό προκειμένου να κάνει τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Οι Βρετανοί, από τη μεριά τους, είχαν μόλις 5/20. Με τέτοιο ποσοστό δεν θα μπορούσαν να κρατηθούν στο ματς μέχρι τέλους, κι ας έβαλαν διπλάσιους πόντους από τους αντιπάλους τους μέσα από τη ρακέτα (48-24).

Με το δεξί το Βέλγιο, "εκτέλεσε" τους Βρετανούς

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το Βέλγιο και η Μεγάλη Βρετανία προσέφεραν ένα άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι στο άνοιγμα της αυλαίας για τον 4ο όμιλο. Για 30 λεπτά τουλάχιστον. Οι δύο ομάδες σημείωσαν συνολικά 107 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, σκόραραν αφειδώς και δεν μπορούσαν να “ξεκολλήσουν” η μία από την άλλη επί σχεδόν τρία δεκάλεπτα. Το ξέσπασμα που έκαναν οι Βέλγοι όμως στο τέλος της τρίτης περιόδου, όταν προηγήθηκαν με 73-67 στο 30' χάρις σε ένα επιμέρους 13-2, αποδείχθηκε το κομβικό σημείο της αναμέτρησης.

Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Σαλούμου, άλλοι δύο από τον Ντε Ζέου και δύο ελεύθερες βολές του Ζιλέτ σχημάτισαν το μεγαλύτερο σερί του Βελγίου στο παιχνίδι (9-0) και έκαναν το σκορ 88-74 στο 35'. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Τζο Πράντι βρέθηκε έτσι απλά στο καναβάτσο, κι ας είχε το προβάδισμα την περισσότερη ώρα μέχρι εκείνο το σημείο. Η διαφορά δεν έπεσε ξανά σε μονοψήφιο νούμερο στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 54-53, 73-67, 103-90

Βέλγιο (Κάστελς): Λεκόντ, Βαν Ρόσομ 19 (5ασ.), Ερβέλ 3, Μβεμά 5 (6ρ.), Ταμπού 18, Σέρον 6, Σαλούμου 10, Ζιλέ 17, Ντε Ζέου 21 (7ρ.), Τούμπα 4 (6ρ.).

Μεγάλη Βρετανία (Πράντι): Τζόνσον, Μόκφορντ 5, Λόρενς 9, Οκερέαφορ 6, Κλαρκ 20 (6ρ., 5ασ.), Μάρεϊ 4, Νέλσον 11, Ατσάρα 14, Ολασένι 21 (9/11σ., 11ρ.).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ