EUROBASKET

Με Πορζίνγκις και Στρέλνιεκς η Λετονία

Με Πορζίνγκις και Στρέλνιεκς η Λετονία

Ο Άιναρς Μπαγκάτσκις ενημέρωσε για τη δωδεκάδα της Λετονίας στο Eurobasket, με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις να είναι η πιο εξέχουσα περίπτωση. Μέσα ο Γιάνις Στρέλνιεκς, αλλά και ο Γιάνις Μπλουμς που γράφει ιστορία φέτος.

Τους δώδεκα παίκτες που θα έχει μαζί του στο Eurobasket ανακοίνωσε ο Άιναρς Μπαγκάτσκις, με τη Λετονία να ακολουθεί τον δρόμο των περισσότερων ομάδων και να ανακοινώνει την αποστολή της. Ο έμπειρος τεχνικός συμπεριέλαβε σε αυτή τόσο τον Κρίσταπς Πορζίνγκις όσο και τον Ντάβις Μπερτάνς, τους μοναδικούς NBAers που έχει στη σύνθεσή της η Λετονία σε αυτή τη διοργάνωση. Πρόκειται άλλωστε για τους παίκτες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί φέτος το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Μεταξύ των παρόντων, βρίσκονται επίσης οι Γιάνις Στρέλνιεκς (Ολυμπιακός), Ζάνις Πέινερς (πέρσι στον ΠΑΟΚ) και Γιάνις Μπλουμς (πρώην του Παναθηναϊκού), ο οποίος γράφει ιστορία φέτος, αφού το φετινό Eurobasket θα είναι το έβδομο της μεγάλης καριέρας του. Από την άλλη, οι Κρίσταπς Πορζίνγκις, Ρόλαντς Σμιτς (στόχος της Μπαρτσελόνα) και Αντρέις Γκρατζούλις θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, η Λετονία θα παραταχθεί στο Eurobasket με τους: Κρίσταπς Πορζίνγκις (φόργουορντ/σέντερ), Γιάνις Μπλουμς (γκαρντ), Ντάβις Μπερτάνς (φόργουορντ), Νταϊρίς Μπερτάνς (γκαρντ), Γιάνις Τίμα (φόργουορντ), Ρόλαντς Σμιτς (φόργουορντ), Κρίσταπς Γιανιτσένοκς (γκαρντ/φόργουορντ), Γιάνις Στρέλνιεκς (γκαρντ), Άιγαρκς Σκέλε (γκαρντ), Αντρέις Γκρατζούλις (φόργουορντ), Ζάνις Πέινερς (φόργουορντ) και Μάρτινς Μέιερς (σέντερ).

Οι "κόκκινοι" βρίσκονται στον Δ' Όμιλο του Eurobasket (αυτόν της Κωνσταντινούπολης), μαζί με Τουρκία, Σερβία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία και Βέλγιο.

Photo Credits: Basket.lv

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ