EUROBASKET

Με Πορζίνγκις και όλα της τα αστέρια η Λετονία

New York Knicks forward Kristaps Porzingis (6) in the second half of an NBA basketball game Saturday, Dec. 17, 2016, in Denver. The Nuggets won 127-114. (AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo/David Zalubowski AP

Ο τεχνικός της Λετονίας, Αϊναρς Μπαγκάτσκις, ανακοίνωσε την προεπιλογή του ενόψει της προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ, με το όνομα του Κρίσταπς Πορζίνγκις των Νικς να ξεχωρίζει. Μέσα και ο Πέινερς του ΠΑΟΚ.

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις είναι το όνομα που ξεχωρίζει στην προεπιλογή της Εθνικής Λετονίας ενόψει της προετοιμασίας της ομάδας για το φετινό Ευρωμπάσκετ. Ο πάουερ φόργουορντ των Νικς αναμένεται εκτός απροόπτου να δώσει κανονικά το παρών στην διοργάνωση, προς ικανοποίηση των φίλων της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, στα ονόματα που ξεχωρίζουν στις κλήσεις του Αϊναρς Μπαγκάτσκις είναι αυτά του Ντέιβις Μπέρτανς των Σπερς, του Γιάνις Στρέλνιεκς της Μπάμπεργκ, του Γιάννις Τίμα της Μπασκόνια και του Ανζέις Πασέτσνικς, ο οποίος είναι υποψήφιος για τον πρώτο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ, ενώ στην λίστα βρίσκουμε ακόμα τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, Γιάνις Μπλουμς και τον παίκτη του ΠΑΟΚ, Ζάνις Πέινερς.

Εκτός προεπιλογής έμεινε το νέο μεγάλο αστέρι του Λετονικού μπάσκετ, Ρόντιονς Κούρουκς της Μπαρτσελόνα, αφού οι "μπλαουγκράνα" πίεσαν προκειμένου να μην κληθεί, προκειμένου να δουλέψει πάνω στο παιχνίδι του το καλοκαίρι.

Η Λετονία βρίσκεται στον 4ο Όμιλο, παρέα με την Τουρκία, την Σερβία, την Ρωσία, τη Μεγάλη Βρετανία και το Βέλγιο.

Αναλυτικά η λίστα με τους παίκτες που θα ξεκινήσουν την προετοιμασία:

Γκαρντ: Γιάνις Στρέλνιεκς, Ντάιρις Μπέρτανς, Γιάνις Μπλουμς, Ίνγκους Γιάκοβιτς, Ντέιβις Λέγιασμέιερς, Άιγκαρς Σκέλε, Αρτουρς Άουσεϊς.

Φόργουορντ: Γιάνις Τίμα, Ογιαρς Σίλινς, Κρίσταπς Γιανιτσένοκς, Ζάνις Πέινερς, Ντέιβις Μπέρτανς, Ρόλαντς Σμιτς, Γιάνις Μπέρζινς.

Σέντερ: Κρίσταπς Πορζίνγκις, Ανζέις Πασέτσνικς, Μάρτινς Μέιερς, Ρόλαντ Φρεϊμάνις, Κάσπαρς Μπέρζινς, Αντρέις Γκρατζούλις, Ίλια Γκρόμοβς, Κλαβς Τσάβαρς

AP Photo/David Zalubowski

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ