EUROBASKET

Με Μίροτιτς στο Eurobasket η Ισπανία!

Με Μίροτιτς στο Eurobasket η Ισπανία!

Ο Νίκολα Μίροτιτς πραγματοποίησε εντυπωσιακή rookie σεζόν στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο με τους Bulls κι εν συνεχεία έθεσε εαυτόν στη διάθεση της εθνικής Ισπανίας για το Eurobasket 2015!

Η ''φούρια ρόχα'' έχει αγωνιστεί με τον Σερζ Ιμπάκα ως νατουραλιζέ στη σύνθεσή της στις τελευταίες διοργανώσεις όμως οι εμφανίσεις του Νίκολα Μίροτιτς στη rookie σεζόν του με τους Bulls δεν ήταν δυνατόν να περάσουν απαρατήρητες από τον Σέρτζιο Σκαριόλο.

Ο Μαυροβούνιος (με ισπανική υπηκοότητα) πάουερ φόργουορντ ολοκλήρωσε τη σεζόν στο ΝΒΑ με 10.2 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ μ.ό. ενώ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα των Rookies. Επίσης, έχει αγωνιστεί σε δυο διοργανώσεις με την εθνική Ισπανίας U-20: στο Eurobasket 2010 της Κροατίας (χάλκινο) και στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπιλμπάο (χρυσό) όμως δεν είχε συμμετοχές στην Ανδρών, ελέω... Ιμπάκα.

Ο 25χρονος φόργουορντ/σέντερ των Thunder, ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Βαρκελώνη , ολοκλήρωσε τη χρονιά τραυματίας κι έτσι οι Ίβηρες απευθύνθηκαν στον Μίροτιτς, ο οποίος με τη σειρά του επιβεβαίωσε ότι είναι διαθέσιμος ενόψει Eurobasket 2015.

Η Ισπανία συμμετέχει στον Β' όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τις Σερβία, Γερμανία, Τουρκία, Ισλανδία και Ιταλία. Το EuroBasket θα διεξαχθεί το διάστημα 5-20 Σεπτεμβρίου ενώ θα δώσει τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο κάτοχος του τίτλου και ο φιναλίστ θα αγωνιστούν απευθείας στους Αγώνες της Βραζιλίας ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6, θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί στο Βερολίνο (Γερμανία), τη Μονπελιέ (Γαλλία), τη Ρίγα (Λετονία) και το Ζάγκρεμπ (Κροατία) ενώ η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στη Λιλ (Γαλλία).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ