EUROBASKET

Με Γκορτάτ στο Eurobasket η Πολωνία

Με Γκορτάτ στο Eurobasket η Πολωνία

Ο σέντερ των Washington Wizards, Μάρτσιν Γκορτάτ, είναι το όνομα που ξεχωρίζει στην προεπιλογή της Πολωνίας που ανακοίνωσε σήμερα (9/6) ο ομοσπονδιακός κόουτς Μάικ Τέιλορ. Επιστρέφει ο Ματσέι Λάμπε.

Ο Μάρτσιν Γκορτάτ θα ηγηθεί της Πολωνίας στο Eurobasket 2015, εκεί όπου η ομάδα του Μάικ Τέιλορ θα αντιμετωπίσει τις Γαλλία, Φινλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ισραήλ και Ρωσία στον Α' όμιλο της διοργάνωσης.

Ο 31χρονος σέντερ των Washington Wizards επιστρέφει στις τάξεις της εθνικής Πολωνίας μετά από το Eurobasket 2013 στη Σλοβενία, ολοκληρώνοντας μια από τις καλύτερες χρονιές του στο ΝΒΑ με 12.2 πόντους (56.6% στα σουτ εντός παιδιάς), 8.7 ριμπάουντ, 1.3 κοψίματα στη regular season και 12.4 πόντους, 8.8 ριμπάουντ και 1.1 μπλοκ στα playoffs.

Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Ματσέι Λάμπε της Μπαρτσελόνα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στον προκριματικό γύρο όμως θα ενισχύσει την εθνική ομάδα στην τελική φάση.

Ο κόουτς Τέιλορ ανακοίνωσε σήμερα (9/6) τους 23 παίκτες που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας, εν συνεχεία διευκρίνισε ότι το ρόστερ θα περιοριστεί σύντομα στους 16 παίκτες (σ.σ. πιθανότατα πριν από την έναρξη του training camp) στις 20 Ιουλίου και επιβεβαίωσε ότι η Πολωνία θα ενισχυθεί με έναν νατουραλιζέ γκαρντ . Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός θα είναι ο Έι Τζέι Σλότερ του Παναθηναϊκού, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την έκδοση του πολωνικού διαβατηρίου.

Η προεπιλογή της Πολωνίας: Λούκας Κόσζαρεκ (Ζιελόνα Γκόρα), Καμίλ Λασζίνσκι (Πολφάρμα), Ρόμπερτ Βισνιέφσκι (Σλασκ), Ντάρνταν Μπερίσα (Πρίστινα), Μίχαλ Τσιλίνσκι (Τουρόφ), Τόμας Γκιέλο (Πανεπιστήμιο Μισισίπι), Κάρολ Γκρουσζέσκι (Σλαπσκ), Μίχαλ Μίχαλακ (Τρεφλ Σόποτ), Γιάροσλαβ Μόκρος (Σλαπσκ), Ματέους Πονίτκα (Οστάνδη), Μίχαλ Σοκολόφσκι (Ρόσα Ράντομ), Άνταμ Βασζίνσκι (Ομπραντόιρο), Πρέμισλαβ Σαμοϊσκι (Ζιελόνα Γκόρα), Άαρον Σελ (Ζιελόνα Γκόρα), Αλεκσάντερ Σζιζ (Τουρόφ), Μάρτσιν Γκορτάτ (Wizards), Άνταμ Χριτσάνιουκ (Ζιελόνα Γκόρα), Μίχαλ Ιγκνέρσκι (Λε Μαν), Πρέμισλαβ Καρνόφσκι (Πανεπιστήμιο Γκονζάγκα), Ντάμιαν Κούλιγκ (Τραμπζονσπόρ), Ματσέι Λάμπε (Μπαρτσελόνα), Σζιμόν Σζέβτσικ (Κόζαλιν).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ