EUROBASKET

Ματσιούλις: "Δεν τέθηκε ποτέ θέμα αποχώρησής μου από τη Ρεάλ Μαδρίτης"

Ματσιούλις: "Δεν τέθηκε ποτέ θέμα αποχώρησής μου από τη Ρεάλ Μαδρίτης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιόνας Ματσιούλις μίλησε σε λιθουανική ιστοσελίδα, εξηγώντας πως ουδέποτε τέθηκε θέμα αποχώρησής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα, παραδέχθηκε πως φέτος είχε ανάγκη από ξεκούραση, περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερο για τον Γιόνας Ματσιούλις, από την άποψη πως αποτελεί τον μεγαλύτερο σε ηλικία παίκτη της Λιθουανίας στην προετοιμασία για το EuroBasket. Ο 32χρονος φόργουορντ είναι ο πρεσβύτερος παίκτης που έχει στη διάθεσή του φέτος ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της "Λιέτουβα", Νταΐνιους Αντομάιτις, πράγμα που σημαίνει πως δεν πρέπει να προσφέρει μόνο εντός παρκέ, αλλά κατά βάση εκτός αυτού.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, μίλησε στο " Krepsinis ", εξηγώντας για αρχή πως ουδέποτε τέθηκε θέμα αποχώρησής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης -παρά τα όσα ακούστηκαν για τον ίδιο, πριν από μερικές εβδομάδες: " Ήταν εφεύρεση μίας εφημερίδας, το βάρος βρίσκεται στη δική της πλευρά. Κανείς από τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν με ενόχλησε το καλοκαίρι ή μου ζήτησε να μιλήσουμε για το συμβόλαιό μου. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα για έναν ακόμη χρόνο, αλλά και δυνατότητα επέκτασης για ακόμη ένα, εφόσον το θελήσει η ομάδα".

Ακολούθως, αναφέρθηκε σε όσα αφορούν στην προετοιμασία της Λιθουανίας για το EuroBasket, τονίζοντας πως " φέτος οι ανταγωνιστές θα είναι περισσότεροι από ποτέ άλλοτε. Πρέπει να παλέψουμε. Υπάρχουν κάποιες απουσίες λόγω τραυματισμών, κυρίως από τις άλλες ομάδες. Θα είναι πολύ σημαντικό να μην έχουμε τέτοιου είδους απώλειες στην προετοιμασία. Αυτή την στιγμή, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Σλοβενία, η Γαλλία, η Σερβία κι εμείς είμαστε ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο".

Παραδέχθηκε δε πως " φέτος είχα μεγάλη ανάγκη από διακοπές. Ξεκουράστηκα για σχεδόν έξι εβδομάδες, πρώτη φορά έμεινα τόσο πολύ εκτός προπονήσεων, μετά το 2005. Δεν ήταν απαραίτητο μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά, για να αποφορτιστώ". Επ' αυτού διευκρίνισε βέβαια πως " δεν είχα μεγάλο χρόνο συμμετοχής στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τα συνεχόμενα ταξίδια, η ένταση, οι προπονήσεις έπαιξαν ρόλο. Μέχρι πέρσι, δεν ξεκουραζόμουν περισσότερες από δέκα ημέρες, οπότε ήταν πολύ σημαντικό για μένα να γεμίσω τις μπαταρίες μου φέτος".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ