EUROBASKET

Μάντζαρης: "Θέλουμε τη νίκη, όχι την εκδίκηση με Ισπανία"

Μάντζαρης: "Θέλουμε τη νίκη, όχι την εκδίκηση με Ισπανία"
INTIME SPORTS

Ο Μάντζαρης τόνισε πως η Ελλάδα θέλει τη νίκη-πρόκριση επί της Ισπανίας και επεσήμανε πως δεν βλέπουν στην ομάδα το παιχνίδι ως εκδίκηση. "Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας", σχολίασε.

Λίγο μετά το τέλος της προπόνησης της Εθνικής μας ομάδας επί γαλλικού εδάφους, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για το προημιτελικό παιχνίδι της Τρίτης (15/9, 19:30) κόντρα στην Ισπανία.

Στις δηλώσεις του δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η Εθνική μπορεί να τα καταφέρει. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει τη νίκη-πρόκριση και δεν βλέπει το ματς σαν εκδίκηση για τα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: Γιώργος Οικονόμου

Μάντζαρης: "Θέλουμε τη νίκη, όχι την εκδίκηση με Ισπανία"
INTIME SPORTS

Για το ματς με την Ισπανία: "Καταφέραμε να ξορκίσουμε την κατάρα των νοκ-άουτ παιχνιδιών και περάσαμε στα προημιτελικά. Τώρα είναι το ματς με την Ισπανία. Δεν την αντιμετωπίζουμε σαν τον κακό μας δαίμονα, ούτε βλέπουμε το ματς σαν εκδίκηση. Έχουμε όμως σίγουρα μια καλή ευκαιρία ώστε να κάνουμε το βήματα παραπάνω. Θέλουμε να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση.

Και συνέχισε: "Όπως έχουμε δει, στα νοκ-άουτ παιχνίδια μπορεί να κερδίσει η κάθε ομάδα. Δεν μπορείς να πεις κάτι με σιγουριά. Είδατε και την Κροατία η οποία έπαιξε καλά απέναντι μας και έχει μία δύναμη, αποκλείστηκε ξαφνικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η Ισπανία είναι μία ομάδα που παίζει με 7-8 παίκτες, αλλά είναι επικίνδυνη. Είναι σίγουρα μία ομάδα που ποντάρει κυρίως στην επίθεση της και δεν παίζει ιδιαίτερα καλή άμυνα. Για εμάς όμως τα πάντα ξεκινάμε από την άμυνα μας".

Για την εξαιρετική παρουσία του Γκασόλ: "Ο Γκασόλ είναι σίγουρα ένας παίκτης με τεράστιο ταλέντο. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης που μπορεί σχεδόν μόνος του να κερδίσει την κάθε ομάδα. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όμως, θέλει όλη η Ισπανία την προσοχή μας, όλη η ομάδα τους, και όχι κάποιος παίκτης ξεχωριστά".

Για το αν σκέφτεται το παρελθόν Ελλάδας - Ισπανίας: "Δεν έχουμε τη νοοτροπία να ασχολούμαστε τι συνέβη μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας στο παρελθόν. Νομίζω ότι αυτό ανήκε σε παλαιότερες γενιές. Δεν καθόμαστε να λέμε πως μας είχαν... πελάτες. Ξαναλέω δεν βλέπουμε αυτό το ματς σαν μία ευκαιρία για εκδίκηση. Είναι ένα ξεχωριστό ματς, ένα διαφορετικό παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν. Έχουν ταλέντο σαν σύνολο, είναι σίγουρα περισσότερο επιθετική ομάδα και λιγότερο αμυντική. Έχουμε πιθανότητες για να διεκδικήσουμε τη νίκη".

Για το αν η Ισπανία φοβάται την Ελλάδα: "Δεν μπορώ να πω ότι μας φοβούνται. Νομίζω πως είναι υπερβολή να ειπωθεί τέτοιο πράγμα. Σίγουρα όμως μας σέβονται και μας εκτιμούν σαν ομάδα. Ξέρουν πως είμαστε ένα καλό σύνολο, αλλά και πως μπορούμε να κερδίσουμε τον καθένα".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ