EUROBASKET

Λιθουανία - Βοσνία 72-78

Λιθουανία - Βοσνία 72-78

Η Λιθουανία ηττήθηκε από τη Βοσνία με 78-72, όμως πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης (video).

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα στην Λιθουανία και τη Βοσνία, η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας μπορεί να ηττήθηκε από τους Βόσνιους (78-72), όμως πήρε το "εισιτήριο" για τη β' φάση του τουρνουά.

Η Βοσνία ήθελε νίκη με δέκα πόντους και παρότι ο Μίρσα Τελέτοβιτς έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του η Βοσνία νίκησε με έξι πόντους και αποκλείστηκε.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Λίνας Κλέιζα τελείωσε την αναμέτρηση, σημειώνοντας 20 πόντους με 5/8 βολές, 3/6 δίποντα και 3/6 τρίποντα, ενώ παράλληλα μάζεψε και 10 ριμπάουντ.

Ο αριθμός της ημέρας

Η Λιθουανία πήρε 41 ριμπάουντ δέκα περισσότερα από τη Βοσνία, η οποία παρότι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι δεν κατάφερε να προκριθεί.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Απέμενε 1:21'' για το τέλος του αγώνα, όταν ο Λίνας Κλέιζα ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και μείωσε σε 67-74, δίνοντας ανάσα στους Λιθουανούς.

Ο αγώνας

Η Λιθουανία προσπάθησε να επιβάλει το παιχνίδι της στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά η Βοσνία, η οποία χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη για να διεκδικήσει τις πιθανότητες που είχε την πρόκριση της στην επόμενη φάση δεν επέτρεψε να ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ των δύο πλευρών. Με αυτόν τον τρόπο, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 18-18 για να πάνε μάλιστα οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 30-31 για τους Βόσνιους.

Στην τρίτη περίοδο, η Βοσνία έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Μίρσα Τελέτοβιτς και κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο 57-52. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η διαφορά για τους Βόσνιους έφτασε μέχρι και τους 16 πόντους (58-74), αλλά η Λιθουανία με αιχμή του δόρατος τον Λίνας Κλέιζα μείωσε και παρά την ήττα της προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 30-31, 52-57, 72-78.

Λιθουανία (Καζλάουσκας): Μοτεγιούνας 2, Καλνιέτις 11(1), Κουζμίνσκας, Ν. Λαβρίνοβιτς 4, Ματσιούλις 4, Ντελινικάιτις 6(1), Σεϊμπούτις 7(1), Κλέιζα 20(3), Κ. Λαβρίνοβιτς 2, Πόσιους 14, Βαλαντσιούνας, Γιαβτόκας 2.

Βοσνία (Πέτροβιτς): Στιπάνοβιτς 4, Σουτάλο 7(1), Ράιτ, Μπάβτσιτς, Γκόρντιτς 6, Κικάνοβιτς 10, Τελέτοβιτς 31(6), Πέρσιτς, Τζέντοβιτς 20.

Καζλάουσκας: "Ήρθε η ώρα να βγάλουμε συμπεράσματα"

Ο Γιόνας Καζλάουσκας είπε για την ήττα της ομάδας του από τη Βοσνία, αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση: " Ήρθε η ώρα να βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα. Οι απλές δικαιολογίες κι άλλα τέτοια δε μπορούν να συνεχιστούν.

Υπήρξε στιγμή κατά την οποία ήμασταν έτοιμοι να φτιάξουμε τις βαλίτσες μας και να επιστρέψουμε στα σπίτια μας. Αλλά είμαι χαρούμενος, που βρήκαμε τη δύναμη να αντεπεξέλθουμε. Οι αντίπαλοι αγωνίστηκαν πολύ καλά, δεν είμαι σε θέση να πω κάτι γι' αυτούς".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ