EUROBASKET

Λαχτάρισε στο τέλος η Κροατία

Λαχτάρισε στο τέλος η Κροατία

Η Κροατία ξεκίνησε το ματς με 15-0, ωστόσο... λαχτάρισε μέχρι να νικήσει το μαχητικό Μαυροβούνιο (76-72), που άγγιξε τη μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά.

Κούτσα κούτσα η Κροατία την κάνει τη δουλειά της. Έστω και χωρίς να εντυπωσιάζει. Η ομάδα του "Άτσα" Πέτροβιτς μετά την Ουγγαρία και τη Ρουμανία νίκησε και το Μαυροβούνιο 76-72 και παρέμεινε αήττητη στον 3ο όμιλο, εξασφαλίζοντας παράλληλα τουλάχιστον τη δεύτερη θέση και μία θέση στους "16" του Eurobasket. Το Μαυροβούνιο, από τη μεριά του, μετά τη δεύτερη ήττα σε τρεις αγώνες θα χρειαστεί άλλη μία νίκη για να περάσει και αυτό στους "16".

O MVP

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς τράβηξε όλο το... κουπί στο πρώτο ημίχρονο και μετά άφησε τους συμπαίκτες του να “καθαρίσουν”. Χωρίς τον σούτινγκ γκαρντ των Πέισερς οι Κροάτες δεν θα είχαν βάλει ποτέ τις βάσεις για τη νίκη. Ο Μπογκντάνοβιτς πέτυχε 19 από τους 23 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο (με 2/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 7/9 ελεύθερες βολές) και μάζεψε 6 ριμπάουντ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Μπογκντάνοβιτς ήταν συνολικά ο κορυφαίος παίκτης της Κροατίας, ωστόσο αυτός που έβγαλε το φίδι από την τρύπα στο τέλος ήταν ο Ντάριο Σάριτς. Ο φόργουορντ των 76ερς πήρε πάνω του το “μεγάλο” σουτ της αναμέτρησης και με το καλάθι που πέτυχε 40,2'' πριν από τη λήξη, έκανε το σκορ 75-72 υπέρ της ομάδας του. Εν συνεχεία έβαλε και την ελεύθερη βολή που χάρισε στους Κροάτες διαφορά τεσσάρων πόντων με μόνο 10,6'' να απομένουν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το αρχικό 15-0 στο παιχνίδι, μέσα σε κάτι λιγότερο από τρία λεπτά! Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η Κροατία σκόραρε στις πρώτες έξι επιθέσεις που επιχείρησε, την ώρα που το Μαυροβούνιο έχασε τις έξι δικές της.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τότε για τους Κροάτες δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Πέτροβιτς μπήκε φουριόζα στο γήπεδο, καθώς ευστόχησε στα πρώτα έξι σουτ που επιχείρησε, ξεκίνησε το ματς με 15-0 και πήρε από πολύ νωρίς τα ηνία. Δεν τα έχασε ποτέ, όσο κι αν προσπάθησε το μαχητικό Μαυροβούνιο να κάνει την ολική επαναφορά στα υπόλοιπα 38 λεπτά του αγώνα. Η ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς έριξε σχετικά γρήγορα τη διαφορά στη μία κατοχή (22-25 στο 11'), δεν μπόρεσε όμως σε κανένα σημείο να περάσει μπροστά στο σκορ. Κι αυτό διότι οι Κροάτες είχαν πάντα έτοιμη την απάντηση.

Με τον Μπογκντάνοβιτς να οδηγεί το σκοράρισμα και τους Σάριτς, Ούκιτς και Τόμας να δίνουν πολύτιμες λύσεις στην επίθεση, η Κροατία κατάφερε να διατηρήσει με νύχια και με δόντια το προβάδισμα. Ακόμα κι όταν ο Ταϊρίς Ράις κατόρθωσε με ατομικές προσπάθειες να ρίξει τη διαφορά μέχρι τον έναν πόντο (72-73) στα 58,6'', οι Κροάτες δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους. Ο Σάριτς σκόραρε στα 40,2'' (72-75) και μετά την καλή ομαδική άμυνα στην επόμενη φάση πρόσθεσε τη μία ελεύθερη βολή που χρειαζόταν η Κροατία στα 10,6'', ώστε να “καθαρίσει” το παιχνίδι. Οι Μαυροβούνιοι “πούλησαν” εκ νέου τη μπάλα στην επόμενη φάση και κάπως έτσι η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 31-43, 52-62, 72-76

Μαυροβούνιο (Τάνιεβιτς): Ράις 22, Βούτσεβιτς 12, Σέχοβιτς, Παβλίτσεβιτς 5 (6ρ.), Τοντόροβιτς 4, Ντούμπλιεβιτς 17 (11ρ.), Μπάροβιτς 4, Μιχάιλοβιτς 2, Ιβάνοβιτς 3, Βράνιες, Τζούρισιτς 3.

Κροατία (Πέτροβιτς): Πόποβιτς 3, Σίμον 2, Σάριτς 14, Ούκιτς 9 (5ασ.), Ζόριτς 5, Πλάνινιτς 6 (6ρ.), Μπέντερ 5, Ράμλιακ, Τόμας 9 (6ρ.), Μπογκντάνοβιτς 23 (6ρ.).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ