EUROBASKET

Ξεσηκωμός στην Ιταλία εναντίον των διαιτητών του αγώνα με την Λετονία

Ξεσηκωμός στην Ιταλία εναντίον των διαιτητών του αγώνα με την Λετονία

Ξέσπασαν οι Ιταλοί εναντίον των διαιτητών για το σκανδαλώδες σφύριγμα στον αγώνα με την Λετονία που πρακτικά οδήγησε στον αποκλεισμό της ομάδας γυναικών από το Μουντομπάσκετ του 2018. "Δεν ξέρω αν θα κοιμηθεί ήσυχα ο διαιτητής" δήλωσε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής!

Στην Ιταλία ακόμα δε μπορούν να ξεπεράσουν - και δικαίως - αυτό που έγινε στον αγώνα της ομάδας των γυναικών με την Λετονία για τις θέσεις 5-8 του Ευρωμπάσκετ. Εκεί δηλαδή που ένας εκ των διαιτητών της αναμέτρησης καταλόγισε ως αντιαθλητικό ένα απλό φάουλ με 9 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος του αγώνα, κρίνοντας εν πολλοίς το αποτέλεσμα .

Η ήττα από μόνη της δεν θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα βέβαια αν δεν έκρινε την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ του 2018. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει σάλος στην Ιταλία με αφορμή το συγκεκριμένο σφύριγμα, με πολύ κόσμο να καταφέρεται εναντίον του διαιτητή.

" Μέχρι αυτή την στιγμή ήμασταν ψύχραιμοι και συγκρατημένοι, αλλά προφανώς δεν είμαστε χαρούμενοι. Σήμερα είδαμε απλώς το τελευταίο επεισόδιο μίας σειράς δυσάρεστων γεγονότων που συνέβησαν στο Ευρωμπάσκετ" δήλωσε αρχικά ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής, Τζιοβάνι Πετρούτσι, πριν ξεσπάσει στην συνέχεια: " Από την αδυναμία να τιμωρηθεί η Χόλινγκσγουορθ για την αγκωνιά της που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο σαγόνι η Λάουρα Μάκι , και αυτό που έγινε στο τέλος του αγώνα, όταν ένας σφύριγμα υπέρ μας αναστράφηκε υπέρ της Τουρκίας με λίγα δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος του αγώνα.

Αυτό που έγινε τώρα όμως το είδαν όλοι. Δεν ξέρω τώρα αν ο διαιτητής ο οποίος καταλόγισε αυτό το αντιαθλητικό φάουλ θα μπορέσει να κοιμηθεί ήσυχα σήμερα. Και σίγουρα αξίζαμε να προκριθούμε στο Μουντομπάσκετ, κάτι που αποδείξαμε στο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις παίκτριες και το επιτελείο επειδή με συγκίνησαν".

Ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Αντρέα Καπομπιάνκο, τόνισε και αυτός με την σειρά του πως " παίξαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά δεν έφτανε. Ένα ατυχές σφύριγμα μας στέρησε τη νίκη. Έζησα το όνειρο με αυτά τα κορίτσια και τα ευχαριστώ, αλλά είναι σαν τις στιγμές που ξυπνάς μέσα στο βράδυ, αφού συνέβησαν πολλά πράγματα που ήταν έξω από τον έλεγχο μας. Σήμερα εγώ όμως θα κοιμηθώ ήρεμος, επειδή ξέρω ότι εγώ και οι παίκτριές μου τα δώσαμε όλα".

Τέλος, η Σεσίλια Ζανταλασίνι, η οποία είναι η παίκτρια που χρεώθηκε με το περίφημο πλέον αντιαθλητικό φάουλ, αρκέστηκε απλώς να γράψει στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter: " Αγαπάω αυτό το παιχνίδι. Πάντα θα το αγαπάω. Δεν έχω λόγια. Σας ευχαριστώ όλους. Θα επιστρέψουμε. Αυτό είναι υπόσχεση. Πάμε Ιταλία".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ