EUROBASKET

"Ξεμούδιασμα" με περίπατο στο πρώτο φιλικό για Σερβία

Serbia's Bogdan Bogdanovic (7) holds onto the ball against the United States during the men's gold medal basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, Aug. 21, 2016. (AP Photo/Matt York)
(AP Photo/Matt York) AP

Το πρώτο φιλικό της στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ έδωσε η Σερβία, κερδίζοντας εύκολα μία ομάδα αποτελούμενη από επίλεκτους Σέρβους φοιτητές. Δεν αγωνίστηκαν Τεόντοσιτς, Νέντοβιτς, Ραντούλιτσα.

Η επίλεκτη ομάδα Σέρβων φοιτητών δεν είναι και κάποιο... μεγαθήριο, ωστόσο αυτό ήταν το τελευταίο που ενδιέφερε την εθνική Σερβίας, η οποία μπόρεσε να "ξεμουδιάσει" στο πρώτο φιλικό της στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ, κερδίζοντας εύκολα με 77-55.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς στο ξεκίνημα του αγώνα παραήταν χαλαρή, με αποτέλεσμα στα μέσα της δεύτερης περιόδου να βρεθεί πίσω στο σκορ με 20-26 και να κλείσει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη μόλις με 34-30.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο οι παίκτες του "Σάλε" σοβαρεύτηκαν, ανέβασαν την διαφορά άμεσα πάνω από τους 10 πόντους και έφτασαν διά περιπάτου στη νίκη. Ο Στέφαν Γιόβιτς με 11 πόντους και ο Μάρκο Γκούντουριτς με 10 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Σέρβων, με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να προσθέτουν από 8 πόντους.

Η Σερβία παρατάχθηκε χωρίς τους τραυματίες Μίλος Τεόντοσιτς, Νεμάνια Νέντοβιτς και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Οι Σέρβοι βρίσκονται στον 4ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, παρέα με την Τουρκία, την Ρωσία, την Λετονία, την Μεγάλη Βρετανία και το Βέλγιο.

Οι πόντοι των Σέρβων: Μάτσβαν 8, Κάλινιτς 5, Λούσιτς 5, Μπογκντάνοβιτς 8, Μπίρσεβιτς 5, Στίματς 4, Λάζιτς 3, Μίσιτς 3, Γκούντουριτς 10, Μιλοσάβλιεβιτς 5, Γιόβιτς 11, Κούζμιτς, Μαριάνοβιτς 8

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ