EUROBASKET

Ξεκίνησε χωρίς τους NBAers η Ρωσία

Ξεκίνησε χωρίς τους NBAers η Ρωσία

Η προετοιμασία της Ρωσίας για το Eurobasket 2015 ξεκίνησε σήμερα (12/7) στο Νόβογκορσκ, με τον ομοσπονδιακό κόουτς Ευγκένι Πασούτιν να διευκρινίζει τι ισχύει με τους Σβεντ (Γουλβς), Καράσεφ (Νετς) και Μοζγκόφ (Νάγκετς).

Η Ρωσία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Eurobasket 2015 μέσω προκριματικού γύρου κι εν συνεχεία συμπεριλήφθηκε στον Α' όμιλο του τουρνουά, μαζί με τις Γαλλία, Φινλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ισραήλ και Πολωνία.

Σήμερα (12/7), λοιπόν, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση των Ρώσων διεθνών στο Νόβογκορσκ, εκτός από τους NBAers.

Τι ισχύει με τις περιπτώσεις τους; "Ο Μοζγκόφ θα ενταχθεί στην προετοιμασία ενώ η εθνική ομάδα θα βρίσκεται στη Μόσχα. Όσον αφορά τον Σβεντ, η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει στη συνέχεια, αφού υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ομάδα του. Ο Καράσεφ αναρρώνει από τραυματισμό. Από 'κει και πέρα, θα θέλαμε να έχουμε στη διάθεσή μας τον Σάσα Καούν, δυστυχώς όμως έβαλε τέλος στην καριέρα του" εξήγησε ο ομοσπονδιακός κόουτς Ευγκένι Πασούτιν.

Στην προεπιλογή της Ρωσίας συμπεριλαμβάνονται οι εξής:

Γκαρντ: Ντμίτρι Κουλάγκιν, Αρτέμ Βορόνοφ (Ζενίτ), Ιγκόρ Βιάλτσεφ (Χίμκι), Αντόν Πονκρασόφ (Ούνικς Καζάν), Νμίτρι Κβοστόφ (Νίζνι Νόβγκοροντ), Μιχαήλ Κουλάγκιν, Ευγκένι Βορόνοφ (Λοκομοτίβ Κουμπάν), Βιτάλι Φριντζόν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Αλεξέι Σβεντ (Knicks).

Φόργουορντ: Αντρέι Ζούμπκοφ (Λοκομοτίβ Κουμπάν), Σεργκέι Μόνια (Χίμκι), Ευγκένι Βάλιεφ (Ζενίτ), Πάβελ Αντίποφ (Ούνικς Καζάν), Σέμεν Αντόνοφ (Νίζνι Νόβγκοροντ), Αντρέι Βοροντσέβιτς, Νικίτα Κουρμπάνοφ, Πάβελ Κορόμπκοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Σέντερ: Ρουσλάν Πατέεφ (Χίμκι), Άρτεμ Κλιμένκο (Άβτοντορ), Άντριου Ντεσζατνίκοφ (Ζενίτ), Τιμοφέι Μοζγκόφ (Cavaliers).

Στο μεταξύ, ο τιμ μάνατζερ της Ρωσίας, Ντμίτρι Ντομάνι, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα προστεθούν κι άλλοι παίκτες. Όπως, για παράδειγμα, ενδέχεται να συμβεί με τον Σεργκέι Καράσεφ των Νετς, ο οποίος αναρρώνει από τραυματισμό.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ