EUROBASKET

Κουζμίνσκας: "Δεν είναι καλό που παίζουμε με την Ελλάδα"

Κουζμίνσκας: "Δεν είναι καλό που παίζουμε με την Ελλάδα"

Ο φόργουορντ της Λιθουανίας, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε στο Sport24.gr με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και εξήγησε γιατί είναι κακό που οι δύο ομάδες συναντιούνται στη φάση των "16".

Μία ημέρα πριν από τον αγώνα της Λιθουανίας με την Ελλάδα για τους "16" του Eurobasket ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας αποθέωσε την Εθνική για τη συνολική της λειτουργία ως ομάδα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο Sport24.gr, σε ένα σύνολο όπως η Ελλάδα, δε γίνεται να ξεχωρίσεις έναν παίκτη και μόνο, ενώ εμφανίστηκε έτοιμος να παλέψει για την πρόκριση στους "8" του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ

" Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα απέναντι στην Ελλάδα. Δεν είναι και τόσο καλό που δύο μεγάλες ομάδες τίθενται αντιμέτωπες η μία με την άλλη τόσο νωρίς. Έτσι είναι όμως το τουρνουά. Σεβόμαστε την Ελλάδα, αλλά θα παλέψουμε αύριο εναντίον τους και θα δούμε μετά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα", τόνισε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας αναφορικά με την αυριανή αναμέτρηση στο παρκέ του "Σινάν Ερντέμ".

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας δεν θέλησε να ξεχωρίσει κανέναν παίκτη από την Ελλάδα. Και εξήγησε το γιατί: " Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο έναν παίκτη από την ελληνική ομάδα. Αυτή άλλωστε είναι η δύναμη της Ελλάδας. Ότι έχει πολλούς καλούς παίκτες, σε πολλές θέσεις. Είναι δυνατή ομάδα η Ελλάδα, δεν μπορώ να πω για παράδειγμα ότι ένας είναι ο καλύτερος. Παίζουν μαζί σαν ομάδα. Έτσι είναι το ελληνικό μπάσκετ, να έχεις δυνατή ομάδα. Δε μπορείς να ξεχωρίσεις έναν παίκτη. Σε ένα παιχνίδι θα είναι καλός ο Σλούκας, σε άλλο ο Καλάθης, μετά ο Μπουρούσης ή ο Πρίντεζης. Δεν ξέρεις ποιος μπορεί να είναι ο καλύτερος τους σε κάθε ματς".

Όταν η κουβέντα ήρθε στον προσωπικό του αντίπαλο ο Κουζμίνσκας είπε: " έχω παίξει πολλές φορές με τον Κώστα Παπανικολάου. Είναι καλός παίκτης. Είναι ηγέτης. Οδήγησε τον Ολυμπιακό, στο Final 4 της EuroLeague, αλλά πρέπει να επαναλάβω ότι ένας παίκτης δε μπορεί να νικήσει μόνος του έναν αγώνα " .

Τέλος, όταν ρωτήσαμε τον Κουζμίνσκας τι μπορούμε να περιμένουμε από τη Λιθουανία στο παρκέ του "Σινάν Ερντέμ", εκείνος είπε: " Δε μπορώ να σας πω τα μυστικά μου, είστε από την Ελλάδα (σ.σ. είπε γελώντας). Πρώτα απ’ όλα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, προκειμένου να σταματήσουμε τη δημιουργία τους στην επίθεση".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ