EUROBASKET

Κόπονεν: "Σπουδαία πρόκληση ο αγώνας με την Ελλάδα"

Κόπονεν: "Σπουδαία πρόκληση ο αγώνας με την Ελλάδα"

Χαμογελαστός και γεμάτος ανακούφιση που η Φινλανδία νίκησε στην πρεμιέρα της στο Eurobasket 2017 τη Γαλλία, ο Πέτερι Κόπονεν, μίλησε στο Sport24.gr για το μεγάλο ματς με την Ελλάδα.

Στο βλέμμα του Πέτερι Κόπονεν έβλεπες τη χαρά της νίκης και της αυτοπεποίθησης που του έδωσε η ανατροπή και η τελική επικράτηση της Φινλανδίας επί της Γαλλίας στην παράταση, ενώ φάνηκε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του διδάχτηκαν από την ήττα τους, πριν από δύο χρόνια στο Μονεπελιέ από τους «τρικολόρ».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΕΛΣΙΝΚΙ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ

Στο βλέμμα του Πέτερι Κόπονεν έβλεπες τη χαρά της νίκης και της αυτοπεποίθησης που του έδωσε η ανατροπή και η τελική επικράτηση της Φινλανδίας επί της Γαλλίας στην παράταση, ενώ φάνηκε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του διδάχτηκαν από την ήττα τους, πριν από δύο χρόνια στο Μονπελιέ από τους «τρικολόρ».

Τότε (σ.σ 5 Σεπτεμβρίου 2015) η ιστορία είχε γραφτεί διαφορετικά, καθώς η παρέα του Τόνι Πάρκερ ήταν εκείνη που χαμογελούσε, έχοντας γευτεί τους καρπούς της επιτυχίας, έπειτα από τη νίκη με 97-87 και πάλι στην παράταση.

" Ήταν μία μεγάλη νίκη. Και στην προηγούμενη διοργάνωση ήμασταν στην ίδια θέση. Και τότε παίξαμε παράταση, αλλά δυστυχώς χάσαμε. Τώρα ήμασταν οι νικητές. Ήταν ένα καλό ξεκίνημα στο τουρνουά για εμάς. Πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό", δήλωσε αρχικά ο 29χρονος γκαρντ της Μπαρτσελόνα.

Όποιος είδε ή άκουσε το παιχνίδι μέσα από τονSport24Radio103,3 δε θα γινόταν να μην του κάνει εντύπωση η… καυτή ατμόσφαιρα επεφύλαξαν οι Φινλανδοί στην πρώτη προσπάθεια της εθνικής ομάδα της χώρας τους, καθώς κατέκλυσαν τη «Χάρτβαλ Αρίνα».

Σε αυτό στάθηκε και ο Πέτερι Κόπονεν στις δηλώσεις του: " Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς. Μας ακολουθούν παντού, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Φέτος η διοργάνωση είναι στην χώρα μας, οπότε είναι πιο εύκολο για εκείνους να είναι δίπλα μας και να μας στηρίξουν".

Τέλος ο Κόπονεν μίλησε στοSport24.grκαι για την αναμέτρηση με την Ελλάδα (05/09, 20:00) που θα γίνει στο πλαίσιο της 4αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

" Η Ελλάδα είναι μία ομάδα που έχει πολύ ταλέντο και παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Είναι σπουδαία πρόκληση για εμάς αυτός ο αγώνας. Θα πρέπει να παλέψουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την αναμέτρηση με την Ελλάδα. Εκείνοι είναι το φαβορί και εμείς το αουτσάιντερ. Θα πρέπει να βγάλουμε όλη την ενέργεια μας στο παρκέ και θα δούμε πως θα καταλήξει ο αγώνας", είπε ο Πέτερι Κόπονεν.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ