EUROBASKET

Κλήθηκε στην εθνική Γαλλίας ο Τουπάν

Denver Nuggets guard Axel Toupane (6) in the second half of an NBA basketball game Saturday, April 2, 2016, in Denver. Sacramento won 115-106. (AP Photo/David Zalubowski)
Denver Nuggets guard Axel Toupane (6) in the second half of an NBA basketball game Saturday, April 2, 2016, in Denver. Sacramento won 115-106. (AP Photo/David Zalubowski) AP

Οι τραυματισμοί των Κοζέρ και Λουάου-Καμπαρό υποχρέωσαν τον τεχνικό της εθνικής Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, να καλέσει στην προετοιμασία της ομάδας τον Αξέλ Τουπάν.

Τα προβλήματα τραυματισμών δεν λείπουν για τους Γάλλους, οι οποίοι αναμένεται να παραταχθούν με αρκετές απουσίες στο Ευρωμπάσκετ. Για καλή τους τύχη, όμως, έχουν πολύ βάθος ως χώρα, καταφέρνοντας να βρουν για ακόμα μία φορά την λύση.

Με τους Τίμοθε Λουάου-Καμπαρό και Φαμπιέν Κοζέρ να τίθενται εκτός Ευρωμπάσκετ λόγω τραυματισμών τις τελευταίες ημέρες, ο εκλέκτορας των Γάλλων, Βενσάν Κολέ, ανακοίνωσε ότι κάλεσε στην προετοιμασία τον Αξέλ Τουπάν (25 χρονών, 2.01 μέτρα, γκαρντ/φόργουορντ).

Ο νυν παίκτης της Ζαλγκίρις - υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 χρόνων με την πρωταθλήτρια Λιθουανίας πριν μερικές ημέρες - θα έχει δύσκολο έργο βέβαια για να κερδίσει μία θέση στην 12αδα, αφού στις ίδιες θέσεις με αυτόν υπάρχουν οι Νάντο Ντε Κολό, Εβάν Φουρνιέ, Έντουιν Τζάκσον και Γιακουμπά Ουαταρά. Η κλήση του ωστόσο δεν έγινε απαραίτητα για να είναι στην αποστολή για το Ευρωμπάσκετ, παρά για να βοηθήσει την Γαλλία, ελπίζοντας ότι στην πορεία ίσως ξεπεράσει κάποιον από τους "ανταγωνιστές" του.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ