EUROBASKET

Κιριλένκο: "Μεγάλο παιχνίδι, ελπίζω να νικήσουμε την Ελλάδα"

Κιριλένκο: "Μεγάλο παιχνίδι, ελπίζω να νικήσουμε την Ελλάδα"

Ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Αντρέι Κιριλένκο, μίλησε για τον αγώνα απέναντι στην Ελλάδα τη Τετάρτη για τη φάση των "8" του Eurobasket 2017 και σχολίασε ότι οι δύο ομάδες έχουν πολλά κοινά στοιχεία.

Ο Αντρέι Κιρλινένκο μίλησε για την αναμέτρηση της Τετάρτης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα , με φόντο στην πρόκριση στα ημιτελικά του Eurobasket.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ

Ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Αντρέι Κιριλένκο δήλωσε αρχικά: " Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, καθώς φτάσαμε πλέον στα προημιτελικά. Και οι δυο μας (σ.σ. Ελλάδα και Ρωσία) νικήσαμε ομάδες που παίζουν πολύ καλό μπάσκετ, τη Λιθουανία και τη Ρωσία και ήταν από τα φαβορί της διοργάνωσης. Το στυλ με το οποίο αγωνίζεται η ελληνική ομάδα μοιάζει με το δικό μας. Παίκτες με μεγάλη εμπειρία που παίζουν στο κορυφαίου συλλογικό επίπεδο. Ξέρουν να παίζουν καλό μπάσκετ υπό πίεση. Περιμένω έναν καλό αγώνα με πολλές αλλαγές ρυθμού. Η Ελλάδα μπορεί να τρέξει, να κατεβάσει ρυθμό. Ο Πρίντεζης είναι εξαιρετικός, ο Μπουρούσης έκανε πολύ καλό παιχνίδι με τη Λιθουανία. Ελπίζω να νικήσουμε".

Ελλάδα και Ρωσία είχαν αναμετρηθεί στη φάση των "8" και στο Eurobasket του 2005 με την Εθνική να φτάνει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου και ο Αντρέι Κιριλένκο σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η ομάδα που θα βγει νικήτρια από αυτό το ζευγάρι μπορεί να κατακτήσει το τίτλο, είπε χαμογελώντας: " Το ελπίζω. Ελπίζω αν νικήσουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος".

Ο Αντρέι Κιριλένκο σε ερώτηση για το αν αυτή η εθνική Ρωσίας είναι η ομάδα με την πιο καλή "χημεία" στους παίκτες αν και δεν είναι πολύ ταλαντούχα είπε: " Βλέπω ότι οι παίκτες μου έχουν εξαιρετική "χημεία" μέσα στο γήπεδο. Απόψε είδα από τη θέση που είμαι να κάνουν το τέλειο παιχνίδι. Είδα να ελέγχουν το ματς από την αρχή του. Όλοι αγώνες θα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, αλλά το θέμα είναι όταν πέφτει η απόδοση σου να το ελέγχεις".

Για τον ηγέτη της Ρωσίας Αλεξέι Σβεντ, ο Αντρέι Κιριλένκο τόνισε: " Μεγαλώνει συνεχώς. Όχι μόνο στα γίνεται εξαιρετικός παίκτης, που είναι κιόλας. Αλλά στο να γίνεται ηγέτης, που κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους, αυτό θέλω να βλέπω".

Για το γεγονός ότι στην Ελλάδα γίνεται κουβέντα για τους μεγάλους γκαρντ του παρελθόντος, ο Αντρέι Κιριλένκο τόνισε: " Πάντα θες να έχεις παίκτες σαν τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη στην ομάδα σου. Ακόμα κι αν πάνε σαράντα χρονών. Έτσι έγινε και με τον Βίκτορ Χριάπα. Του είπα αν θες να είσαι στην εθνική ομάδα δεν είναι ανάγκη να παίξεις. Απλά θα είσαι στο ρόστερ. Σε τέτοιους αγώνες σαν αυτούς μπορούν να σε βοηθήσουν με τον τρόπο τους".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ