EUROBASKET

Καζλάουσκας: "Δεν πήρα τους καλύτερους!"

Καζλάουσκας: "Δεν πήρα τους καλύτερους!"

Ο Γιόνας Καζλάουσκας παραδέχθηκε ότι η προεπιλογή της Λιθουανίας για το Eurobasket 2015 δεν περιλαμβάνει τους καλύτερους παίκτες της χώρας. Εν συνεχεία έκανε ειδική αναφορά στον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους του... Ολυμπιακού.

Στις αρχές του μήνα η λιθουανική ομοσπονδία παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, για να ενημερώσει πως η εθνική θα συνεχίσει με τον Γιόνας Καζλάουσκας και για το Eurobasket του 2015. Ζήτησαν από τον 60χρονο κόουτς να δώσει και τα ονόματα των παικτών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα, για να εξηγήσει πως "είναι ακόμα πολύ νωρίς".

Αυτό που είπε είναι πως 25 άτομα είναι υποψήφια για να εμφανιστούν στις 20/7 στην πόλη Palanga, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ανακοινώνοντας την προεπιλογή της "Λιέτουβα".

Ποιοι είναι αυτοί; Οι Γκαΐλιους, Γκετσεβίτσιους, Γκιεντράιτις, Γκιρτζιούνας, Γκουντάιτις, Γιαναβίτσιους, Γιανκούνας, Γιαφτόκας, Γιουσκεβίτσιους, Καβαλιάουσκας, Καλνιέτις, Καρινιάουσκας, Κλέιζα, Κουζμίνσκας, Ντάριους Λαβρίνοβιτς, Λεκαβίτσιους, Μασιούλις, Μιλάκνις, Μοτιεγιούνας, Ορέλικας, Πότσιους, Σαμπόνις, Σεϊμπούτις, Ουλανόβας και Βαλαντσιούνας.

Σήμερα (31/05), πάντως, ο Καζλάουσκας παραδέχτηκε ότι δεν κάλεσε τους καλύτερους στην προετοιμασία! Και εξήγησε τους λόγους: "Σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν καλύτεροι παίκτες από αυτούς που κλήθηκαν στην προετοιμασία όμως έπρεπε να λάβω υπόψη μου τις πραγματικές ανάγκες της εθνικής. Θα μπορούσα, για παράδειγμα, να καλέσω 15 φόργουορντ και σέντερ προκειμένου να έχουμε μαζί μας τους καλύτερους παίκτες της χώρας! Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα" εξήγησε ο Λιθουανός κόουτς.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. "Για παράδειγμα, υπάρχει ο Μάριους Ρουνκάουσκας ο οποίος έκανε πολύ καλή χρονιά με την Πλοϊέστι στη Ρουμανία και στο Eurocup (σ.σ. 13.1 πόντοι, 2.7 ασίστ). Στη θέση του υπάρχουν ο Γκετσεβίτσιους, ο Σεϊμπούτις, ο Μιλάκνις και ο Πότσιους. Πιστεύετε ότι μπορούσα να τον καλέσω; Τώρα όσον αφορά στον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς, η απόφαση να τον αφήσω εκτός εθνικής δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν παίκτες που έχουν κάνει τρομερή πρόοδο. Όπως ο Μαρτίνας Γκετσβίτσιους. Ήλθε από τον πάγκο του Ολυμπιακού και τώρα είναι ο ηγέτης της Λιέτουβος Ρίτας! Μένει να δούμε αν θα συνεχίσει να βελτιώνεται".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ