EUROBASKET

Κατσικάρης: "Ήταν σαν τελικός"

Κατσικάρης: "Ήταν σαν τελικός"
INTIME SPORTS

Ικανοποιημένος από τη νίκη και την απόδοση που έπιασε η Ελλάδα εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος στάθηκε στην πρόοδο που παρουσιάζει η ομάδα

Η Ελλάδα έκανε το 4 στα 4 στον όμιλο και "κλείδωσε" την πρώτη θέση οπότε πλέον μπορεί να καταστρώνει τα πλάνα της για τα νοκ άουτ παιχνίδια. Μετά το τέλος του αγώνα με την Σλοβενία ο Φώτης Κατσικάρης κλήθηκε να κάνει έναν μίνι απολογισμό για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

" Ήταν κάτι σαν τελικός, με την έννοια ότι θα έκρινε την κατάταξη στον όμιλο. Είχε σημασία να έχουμε σωστή νοοτροπία από την αρχή. Πιστεύω πως κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, είχαμε λίγα νεκρά διαστήματα και αντιδράσαμε σωστά όταν η Σλοβενία πλησίασε. Οι αντίπαλοί μας επέστρεψαν από τα αποδυτήρια πολύ επιθετικά, με άμυνα στα όρια του φάουλ, αλλά αντιδράσαμε σωστά, με ψυχραιμία και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας", δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ερωτώμενος για τη Σλοβενία απάντησε πως: " Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια ομάδα σαν τη Σλοβενία. Παίζουν με καρδιά, ίσως και πάνω από τις δυνατότητες του ταλέντου τους. Έχουν δύο πολύ καλά στοιχεία, το μακρινό σουτ και την ικανότητα στο ένας με έναν. Σίγουρα τους λείπουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, αλλά είναι πειθαρχημένοι, αμύνονται καλά και δεν θα ήθελα να τους ξανασυναντήσουμε".

Στη συνέχεια ο Φώτης Κατσικάρης ρωτήθηκε για την αήττητη πορεία της Εθνικής και τι κρατάει από αυτό τονίζοντας ότι " Η πρόοδος της ομάδας είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Η ομάδα παρουσιάζει σταθερότητα, γιατί ποιότητα έχουμε. Το θέμα είναι να έχουμε λιγότερα κενά διαστήματα. Δεν έχουμε να κρατήσουμε κάτι συγκεκριμένο, αλλά όπως σχεδιάσαμε και προετοιμάσαμε την ομάδα βλέπουμε ότι η ομάδα προοδεύει".

Καταλήγοντας ο ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε σε ερώτηση που αφορούσε την εξασφάλιση της πρώτης θέσης και τη φόρμα που βρίσκεται η ομάδα λίγο πριν τα νοκ άουτ υποστηρίζοντας ότι " Είναι η δεύτερη χρονιά μου στην ομάδα. Έχουμε τρεις διαφορετικούς παίκτες φέτος. Ο τρόπος που σχεδιάσαμε όλη την προετοιμασία ήταν για να φτάσουμε σταδιακά την απόδοσή μας στο κορυφαίο επίπεδο. Δεν είναι εύκολο να ανταποκριθούν όλοι οι παίκτες αμέσως στο ρόλο τους. Τα φιλικά έδωσαν το χρόνο που απαιτούσαν όλοι και φτάνοντας εδώ στο Ζάγκρεμπ η ομάδα προσπαθεί να βελτιωθεί, για να έχει λιγότερα κενά διαστήματα. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στα νοκ άουτ στην κατάλληλη σωματική και πνευματική κατάσταση. Δεν κοιτάμε με ποιον θα παίξουμε. Αυτή η ομάδα δεν διαλέγει αντιπάλους".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ