EUROBASKET

Καντέρ: "Οι λόγοι ήταν πολιτικοί"

Καντέρ: "Οι λόγοι ήταν πολιτικοί"

Ο Εργκίν Αταμάν δεν συμπεριέλαβε τον Ενές Καντέρ στην προεπιλογή της Τουρκίας ενόψει Eurobasket 2015 και ο σέντερ των Thunder εξήγησε πως οι λόγοι της απόφασης ήταν πολιτικοί!

Ο Ενές Καντέρ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο κάνοντας ρεκόρ καριέρας με 30 πόντους, στην αναμέτρηση των Thunder με το Dallas.

Παρ' όλα αυτά, δεν συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή της Τουρκίας για το Eurobasket που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε τον Καντέρ για "αδιαφορία απέναντι στην εθνική ομάδα". Τι είχε να πει επί του θέματος ο 23χρονος σέντερ;

"Δεν πρόκειται να ενισχύσω την Τουρκία στο Eurobasket 2015 ωστόσο η απόφαση δεν είναι δική μου. Τα τελευταία δυο χρόνια επαναλαμβάνω πως είμαι έτοιμος να παίξω για την εθνική ομάδα και εκφράζω την επιθυμία μου να αγωνιστώ για την πατρίδα μου. Παρ' όλα αυτά, δεν με κάλεσαν στην προεπιλογή και ο λόγος είναι οι πολιτικές μου απόψεις. Προβληματίζομαι για αυτές τις... δημοκρατικές αξίες που εκφράζονται στο όνομα της πατρίδας μας. Έστω κι έτσι, υποστηρίζω με όλη μου την καρδιά τους φίλους μου που θα παίξουν στην εθνική. Πλέον πρέπει να εστιάσουμε στην επιτυχία της χώρας μας".

Η Τουρκία συμμετέχει στον Β' όμιλο του Eurobasket, μαζί με τις Ισπανία, Σερβία, Γερμανία, Ιταλία και Ισλανδία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ