EUROBASKET

Κανονικά στο Eurobasket η Ρωσία

Κανονικά στο Eurobasket η Ρωσία

Το Κεντρικό Γραφείο της FIBA συνεδρίασε στο Τόκιο κι ενημέρωσε ότι η Ρωσία θα συμμετάσχει κανονικά στο Eurobasket 2015 (5-20/9) ωστόσο η ποινή αποκλεισμού αφορά μόνο την ομοσπονδία.

Η προετοιμασία της Ρωσίας για το Eurobasket 2015 συνεχίζεται υπό τις οδηγίες του Ευγκένι Πασούτιν όμως η απόφαση της FIBA να επιβάλει τον αποκλεισμό των ρωσικών εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις προκάλεσε αναταραχή στις τάξεις της "αρκούδας".

Το σκάνδαλο που αφορούσε τη νοθεία στις τελευταίες εκλογές της ομοσπονδίας προκάλεσε την παρέμβαση της FIBA που άφησε αρχικά εκτός Πανευρωπαϊκού U16 τους Παίδες της Ρωσίας !

Το Κεντρικό Γραφείο της FIBA συνεδρίασε στο Τόκιο, λαμβάνοντας υπόψη τις απολογίες της ομοσπονδίας, του Υπουργείου Αθλητισμού της Ρωσίας και της ρώσικης Ολυμπιακής Επιτροπής. Εν συνεχεία ενημέρωσε ότι ο αποκλεισμός ισχύει μεν για την ρώσικη ομοσπονδία, όχι όμως για τις ρώσικες ομάδες, τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές και τους κομισάριους!

Αυτό σημαίνει ότι η "αρκούδα" θα αγωνιστεί κανονικά στο Eurobasket (συμμετέχει στον Α' όμιλο μαζί με τις Γαλλία, Φινλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ισραήλ και Πολωνία). Επίσης επικυρώθηκε ότι οι ομάδες Ανδρών και Γυναικών της Βραζιλίας προκρίνονται αυτόματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, ως διοργανωτές.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ