EUROBASKET

Ιταλία-Σουηδία 82-79

Ιταλία-Σουηδία 82-79
INTIME SPORTS

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι έγινε ντέρμπι για γερά νεύρα με την Ιταλία να νικάει και τη Σουηδία στον Δ' όμιλο και να προκρίνεται αήττητη! (vid)

Η Ιταλία ούτε στο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι δεν έχασε. Στο ματς με το οποίο ολοκλήρωσε την α' φάση του Ευρωμπάσκετ, επικράτησε με 82-79 της Σουηδίας και προκρίθηκε αήττητη.

Οι Σουηδοί κόντραραν τους Ιταλούς αλλά στο τέλος γνώρισαν την ήττα. Παρά την ήττα τους αυτή πάντως αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι προτίμησε να ξεκουράσει τους Μπελινέλι και Ντίενερ τους οποίους δεν χρησιμοποίησε καθόλου.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ήταν εξαιρετικός για ένα ακόμα παιχνίδι. Σκόραρε 19 πόντους, έδωσε 5 ασίστ και έκανε 3 κλεψίματα. Έπαιξε με πάθος και ψυχή όπως αρέσκεται να κάνει, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογική σημασία.

Ο αριθμός της ημέρας

Η Ιταλία συνεχίζει να πυροβολεί ακατάπαυστα έξω από τα 6.75μ. και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Τελείωσε το παιχνίδι με 7/11 τρίποντα και ποσοστό που άγγιξε το 64% (63,6%), αποδεικνύοντας πως μπορεί να "σκοτώσει" οποιονδήποτε αντίπαλο με το μακρινό της σουτ.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στα κρίσιμα καλάθια των Τζεντίλε και Τσιντσιαρίνι που έκαναν το σκορ 78-75 κι αφού ο Γερέμπκο είχε ισοφαρίσει σε 74-74 στα 4.15'' πριν το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 43-48, 63-63, 82-79

Ιταλία (Πιανιτζάνι): Αραντόρι 16(2), Τζεντίλε 19(1), Ροσέλι 3(1), Βιτάλι 7(1), Ποέτα, Μέλι 11(1), Κουζίν 7, Ντατόμε 7(1), Τσιντσαρίνι 12.

Σουηδία (Ντιν): Χάκανσον 5(1), Σκόλντεμπαντ 2, Κελμπόμ, Γκάντεφορς 2, Μασάμπα 6(2), Γκραντ 3(1), Γερέμπκο 21(2), Μπ. Μασάμπα, Ρας, Τέιλορ 28(2), Γκάντεφορς 6.

Πιανιτζάνι: "Σεβαστήκαμε την Σουηδία"

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη νίκη της Ιταλίας επί της Σουηδίας και το απόλυτο 5-0: "Ήταν μία σημαντική νίκη. Είμαστε η μοναδική ομάδα με το απόλυτο στο ρεκόρ μας και είναι πολύ σημαντικό για τη στάση μας. Οι παίκτες μου έπαιξαν με τη σωστή προσέγγιση . Σεβαστήκαμε τη Σουηδία. Δεν ήθελα να φτάσουμε στο τελευταίο παιχνίδι και να χρειαζόμαστε τη νίκη για να προκριθούμε. Ποτέ δεν παραιτούνται και παίζουν καλό σύστημα".

Από την πλευρά του ο Μπραντ Ντιν υπογράμμισε: "Αποδείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί για αυτές τις ομάδες. Δεν νικήσαμε το παιχνίδι, αλλά σαν προπονητής πρέπει να σέβεσαι την αξιοπρέπεια και τον επαγγελματισμό της ομάδας".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ