EUROBASKET

Ισραήλ - Ρωσία 76-73

Ισραήλ - Ρωσία 76-73

Το Ισραήλ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τη Ρωσία (76-73), κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Κορυφαίος ο Όμρι Κάσπι (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Με ολική ανατροπή στο β' ημίχρονο και τον Όμρι Κάσπι να αναλαμβάνει χρέη ηγέτη, το Ισραήλ πήρε τη νίκη απέναντι στη Ρωσία (76-73). Η ομάδα του Ερέζ Εντελστάιν επέστρεψε από το -10 της ανάπαυλας και με όπλο την αντεπίθεση διαρκείας που έκανε στην επανάληψη, πήρε προβάδισμα πρόκρισης στη β' φάση του Eurobasket.

Οι νικητές είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι, στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης, αλλά η "αρκούδα" βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει και να απειλήσει (75-73 στα 6''). Ο Ραβίβ Λίμοναντ ήταν όμως, εύστοχος από τη γραμμή των βολών στο χρόνο που απέμενε, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, αφού το τρίποντο που επιχείρησε ο Σεργκέι Μόνια στην εκπνοή δεν βρήκε τον στόχο.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι του Ισραήλ με τη Ρωσία είχε δύο όψεις. Αυτή του πρώτου μισού, όπου κυριάρχησε η "αρκούδα", κι αυτή της επανάληψης, που είχε για πρωταγωνιστή τον Όμρι Κάσπι. Ο φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της ανατροπής που έκανε το Ισραήλ στο β' μισό της αναμέτρησης. Το παρολίγον νταμπλ νταμπλ (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ) που πέτυχε άλλωστε, λέει την πλήρη αλήθεια.

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησαν πάντως οι Ρώσοι, έδειχνε πως αυτοί είναι το φαβορί. Τουλάχιστον όσο ευστοχούσαν πίσω από τη γραμμή των 6μ75. Θα σας πούμε πως η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν είχε 8/17 τρίποντα (και μόλις 3/11 δίποντα) στο ημίχρονο, με το +10 (29-39) που είχε "χτίσει" να είναι απολύτως φυσιολογικό. Στην εξίσωση βάλτε επίσης τα +9 (21 έναντι 12) ριμπάουντ, για να καταλάβετε (ακόμη καλύτερα) ποια ομάδα είχε το πάνω χέρι.

Όλα αυτά όμως, μέχρι την ανάπαυλα. Όταν γύρισαν οι παίκτες των ομάδων από τα αποδυτήρια, σα να βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι. Το Ισραήλ κυριάρχησε στο παρκέ, με τον Όμρι Κάσπι να αναλαμβάνει δράση και τον Λιόρ Ελιγιάχου να του δίνει την απαιτούμενη βοήθεια.

Η ομάδα του Ερέζ Εντελστάιν έφερε τα πάνω κάτω, η Ρωσία αστοχούσε από την περιφέρεια (0/4 στο τρίτο δεκάλεπτο) και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το +7 (67-60) του 37ου λεπτού. Στα τρία τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, η "αρκούδα" επιχείρησε να κάνει ανατροπή στην ανατροπή, αλλά δεν της έφτανε ο χρόνος. Το τρίποντο του Ντμίτρι Κβοστόφ (75-73 στα 6''_ ανέβασε αρκετά το επίπεδο άγχους για το Ισραήλ, αλλά η βολή που έβαλε ο Ραβίβ Λιμονάντ αμέσως μετά "έγραψε" το τελικό σκορ (76-73).

Ο Σεργκέι Μόνια επιχείρησε να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση, το τρίποντο που επιχείρησε όμως βρήκε το σίδερο. Κι έτσι το Ισραήλ έκανε ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια του Eurobasket.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 29-39, 50-49, 76-73.

ΙΣΡΑΗΛ (Εντελστάιν): Γιβζόρι 4, Ντόουσον 1, Μέκελ 13, Ελιγιάχου 16, Κάσπι 21 (2 τρίπ., 9 ριμπ.), Λίμοναντ 12 (1), Καντίρ 7, Οχαγιόν 2, Γκριν, Φίσερ, Ρόθμπαρτ, Τίμορ.

ΡΩΣΙΑ (Πασούτιν): Ζούμπκοφ 12, Μπαμπούριν, Πάτεεβ 2, Φριντζόν 9 (1), Βιάλτσεφ 5 (1), Αντόνοφ 6 (1), Μόνια 7 (1/7 τριπ.), Κβοστόφ 15 (4), Πονκρασόφ, Βοροντσέβιτς 15 (3 τρίπ., 15 ριμπ.), Ντεσιάτνικοφ, Κουρμπανόφ 2.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ