EUROBASKET

Ηγέτης ο Σατοράνσκι, εύκολα τη Ρουμανία η Τσεχία

Ηγέτης ο Σατοράνσκι, εύκολα τη Ρουμανία η Τσεχία

Με τον Τόμας Σατοράνσκι να κάνει ηγετική εμφάνιση έστω και στο... ρελαντί, η Τσεχία επικράτησε της Ρουμανίας (68-83) στην πρεμιέρα της στο Eurobasket 2017.

Μπορεί ο Γιαν Βέσελι κι ο Μπλέικ Σιλμπ να μην παίζουν φέτος με την Τσεχία, όμως ο Τόμας Σατοράνσκι είναι εκεί και είναι έτοιμος να την κουβαλήσει τουλάχιστον στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων. Ο άσος των Wizards έπαιξε όσο χρειαζόταν για να λυγίσει την αντίσταση της αδύναμης Ρουμανίας (68-83) στην πρεμιέρα του στο Eurobasket 2017, την ώρα που ο Βλαντ Μολντοβεάνου πάλευε μόνος εναντίον όλων και ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα σε ένα roster που ενδεχομένως είναι το πιο αδύνατο στη φετινή διοργάνωση.

O MVP

Δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, ούτε καν της ομάδας του, όμως ο Τόμας Σατοράνσκι έκανε ένα all-around παιχνίδι και γέμισε τη στατιστική του με 20 πόντους, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ, ένα κλέψιμο και μόλις ένα λάθος σε 33 λεπτά συμμετοχής. Είχε 2/3 τρίποντα και 4/4 βολές και έδειξε ότι μπορεί στο τέλος του τουρνουά να είναι ένας από τους κορυφαίους της διοργάνωσης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ξεκάθαρα το stat-line του... πλέι μέικερ Σατοράνσκι. Δεν συναντάς συχνά παίκτη με 20/13/6 σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κι όταν βλέπεις τέτοια επίδοση, συνήθως την έχει πετύχει κάποιος ψηλός.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην τρομερή εμφάνιση των Τσέχων στην τρίτη περίοδο. Σίγουρα πήγαν στα αποδυτήρια προβληματισμένοι από την εικόνα τους στο πρώτο μέρος, συζήτησαν και επέστρεψαν στο παρκέ για να κατασπαράξουν τους Ρουμάνους που άντεξαν για 20 λεπτά και στη συνέχεια συμβιβάστηκαν με την ανωτερότητα των αντιπάλων τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Πάλιτσιουκ και Μολντοβεάνου να σκοράρουν από οκτώ πόντους ο κάθε ένας, η Ρουμανία έκλεισε την πρώτη περίοδο με το ελάχιστο προβάδισμα (22-21), πριν οι Τσέχοι ανεβάσουν σιγά σιγά τα ποσοστά τους και με κορυφαίο του Τόμας Σατοράνσκι που είχε επιρροή σε κάθε τομέα του αγώνα περάσουν μπροστά (38-40) στο ημίχρονο. Τα μόλις τρία λάθη τους στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης τους βοήθησαν να εκτελέσουν περισσότερες επιθέσεις, την ώρα που οι Ρουμάνοι έμεναν όρθιοι χάρη στα 7/13 τρίποντά τους.

Δεν έμειναν όμως για πολύ κοντά. Το επί μέρους 22-9 που έκαναν οι Τσέχοι στην τρίτη περίοδο έστειλε τη διαφορά στους 15 (47-62), με τον Χρούμπαν και τον Σατοράνσκι να κάνουν ό,τι θέλουν απέναντι στον Βλαντ Μολντοβεάνου που έπαιζε μόνος εναντίον όλων. Οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να μείνουν κοντά, μείωσαν στους 11 (57-68), αλλά εκεί, στα μέσα της τέταρτης περιόδου δέχθηκαν ένα σερί 0-10 που έκρινε οριστικά την αναμέτρηση και έγειρε τη ζυγαριά υπέρ της παρέας του Σατοράνσκι.

Οι διαιτητές: Βάσκεζ, Ζάστσουκ, Κρέιτς

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 38-40, 47-62, 68-83

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Τέντερ): Μαντάκε 5, Πέτρισορ 3 (1), Πάλιτσιουκ 12 (2), Μολντοβεάνου 24 (3), Νικολέσκου 5 (1), Καλότα-Πόπα 7 (1), Όλαχ, Νικοάρα, Κάτε 1, Τόροκ 3 (1), Μπάτσιου 5, Κούτι 1.

ΤΣΕΧΙΑ (Γκίντσμπουργκ): Άουντα 8, Χρούμπαν 25 (3), Σατοράνσκι 20 (2τρ., 13ριμπ., 6ασ., 1κλ.), Βελς, Παλίζα 6 (2), Σιρίνα 4, Σβέρντλικ, Πέτερκα 7 (1), Μπόχατσικ, Κριζ 8 (1), Κίζλινκ 2.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ