EUROBASKET

Η FIBA θέλει εθνική δράση από το Νοέμβριο

Η FIBA θέλει εθνική δράση από το Νοέμβριο
INTIME SPORTS

Η διαδικασία που θα καταλήγει στα πρωταθλήματα των ηπείρων, θα ξεκινά από τον Νοέμβριο. Αρχής γενομένης από το 2017. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε.

Οι εθνικές ομάδες θα μπαίνουν στη διαδικασία που θα καταλήγει στα πρωταθλήματα των ηπείρων (στη δική μας περίπτωση, το Eurobasket) από τον Νοέμβριο, οπότε θα ξεκινά η δράση. Αυτό αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή της FIBA.

"Ο πρώτος στόχος είναι να παγιωθεί νέο σύστημα. Αυτό αφορά τους αγώνες από τον Νοέμβριο του 2017, με τη συμμετοχή 140 εθνικών ομοσπονδιών", εξήγησε ο νέος πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Οράσιο Μουρατόρε, για να προσθέσει " προκειμένου να υλοποιήσουμε το στόχο μας, έχουμε δημιουργήσει ομάδα εργασίας που θα δουλέψει προς αυτήν την κατεύθυνση: για την υποστήριξη και την ανάπτυξη των ομοσπονδιών, ώστε να γίνουν περισσότερες αυτές που ανταποκρίνονται στα "θέλω" της FIBA". Φυσικά, το νέο καλεντάρι συγκρούεται με τη Euroleague, που έχει δηλώσει πολλάκις ότι δεν διατίθεται να διακόψει τις δικές της δραστηριότητες.

Η παγκόσμια ομοσπονδία θέλει να αυξήσει τις χώρες που εμπλέκονται στις διοργανώσεις, μαζί και τους υποψηφίους που θα διεκδικούν μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί "πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νέα εποχή του παγκόσμιου μπάσκετ. Η πρόκληση είναι τεράστια". Δεσμεύτηκε εν τω μεταξύ, πως ό,τι κάνει η FIBA επί των ημερών του (έως το 2019) "θα είναι για να γίνουν πιο δυνατές οι εθνικές ομοσπονδίες".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ