EUROBASKET

Η υπόσχεση του Ρούντι Γκομπέρ

Η υπόσχεση του Ρούντι Γκομπέρ

Η Γαλλία απέτυχε στο Eurobasket 2017. Πολλοί θεωρούν πως θα είχε διαφορετική με τον Ρούντι Γκομπέρ στη 12άδα της. Ο ίδιος ο σέντερ των Γιούτα Τζαζ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη φετινή απουσία και υποσχέθηκε πως τα επόμενα καλοκαίρια θα είναι κανονικά στην Εθνική.

Ο αποκλεισμός από τη Γερμανία ( 81-84 ) στη φάση των "16" του Eurobasket 2017 ήταν σοκ για την Εθνική Γαλλίας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η ομάδα του Βενσάν Κολέ θα είχε διαφορετική τύχη με τον Ρούντι Γκομπέρ στη σύνθεση της. Όχι άδικα, καθώς ο σέντερ των Γιούτα Τζαζ (25 ετών, 2.16 μέτρα) είναι από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του στο NBA και τη σεζόν που τελείωσε είχε 14 πόντους και 12.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ο Γκομπέρ, όμως, δεν κατάφερε να ενισχύσει την Εθνική ομάδα της πατρίδας του. Δήλωσε απογοητευμένος για το συγκεκριμένο γεγονός και ξεκαθάρισε πως τα επόμενα χρόνια θα παίξει για τη Γαλλία. "Αυτή η χρονιά ήταν η εξαίρεση. Ελπίζω να είναι η τελευταία χρονιά που απέχω από την Εθνική Γαλλίας. Είναι πατρίδα μου και είναι τιμή να παίζω για αυτή", υπογράμμισε μιλώντας στη L'Equipe ο σέντερ των Γιούτα Τζαζ, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να παίξει στις επόμενες διοργανώσεις, ακόμα κι αν το NBA του... βάλει εμπόδια, όπως έγινε φέτος.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ