EUROBASKET

Η τρίτη και... φαρμακερή (;) του Τζόρτζεβιτς

Η τρίτη και... φαρμακερή (;) του Τζόρτζεβιτς

Ο τρίτος τελικός της Σερβίας επί ημερών Σάσα Τζόρτζεβιτς, οι επιθετικές επιδόσεις του Αλεξέι Σβεντ και οι υπόλοιποι αριθμοί που ξεχώρισαν από τον δεύτερο ημιτελικό.

Το όνομα του Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς έχει συνδεθεί με επιτυχίες για το σερβικό μπάσκετ. Όχι όμως και με χρυσά μετάλλια. Ο “Σάσα” είναι το κεντρικό πρόσωπο της στατιστικής ανασκόπησης του χθεσινού ημιτελικού, καθώς από τη στιγμή που ανέλαβε την Εθνική Σερβίας, την οδηγεί ανελλιπώς στην τετράδα κάθε διοργάνωσης στην οποία συμμετέχει.

Επίσης, διαβάστε ακόμα για το ρεκόρ (τριπόντων) που ισοφάρισε ο Αλεξέι Σβεντ, την αναρρίχηση του 29χρονου Ρώσου στην πρώτη θέση των σκόρερς και τους υπόλοιπους αριθμούς που ξεχώρισαν από τον δεύτερο ημιτελικό του Eurobasket .

33

Οι 33 πόντοι του Αλεξέι Σβεντ δεν αποτελούν μόνο ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα της Εθνικής Ρωσίας, αλλά και τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στο Eurobasket μετά τους 34 που έβαλε ο Κρίσταπς Πορζίνγκις στον αγώνα Λετονία-Σλοβενία. Ο 29χρονος γκαρντ είναι πλέον και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, τόσο σε μέσο όρο (25,1), όσο και σε σύνολο πόντων (201).

26

Αυτό είναι το σύνολο των δευτερολέπτων που βρέθηκε πίσω στο σκορ η Σερβία στον ημιτελικό. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς έχει δει την πλάτη των αντιπάλων της λιγότερο από κάθε άλλη στο φετινό Eurobasket: 41 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα συνολικά σε οκτώ αγώνες. Οι Σέρβοι έχουν το προβάδισμα στους αγώνες τους 34'36'' κατά μέσο όρο. Ακολουθούν οι Σλοβένοι με 33'46'' και οι Ισπανοί με 32'45''.

15

Τα 15 τρίποντα που επιχείρησε ο Αλεξέι Σβεντ αποτελούν ισοφάριση του ρεκόρ προσπαθειών σε Eurobasket από το 1995 (από τότε έχει αναλυτικά στατιστικά η FIBA) και ύστερα. Τόσα τρίποντα είχε επιχειρήσει και ο Μίρζα Τελέτοβιτς στην αναμέτρηση της Βοσνίας με τη Λιθουανία (78-72) στις 9/9/2015.

3

Τόσοι είναι οι τελικοί στους οποίους έχει προκριθεί η Σερβία από τότε που ανέλαβε χρέη ομοσπονδιακού τεχνικού ο Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς. Το 2014 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες και φέτος. Θα είναι άραγε η... τρίτη και φαρμακερή η φετινή προσπάθεια για το χρυσό μετάλλιο με τον “Σάσα” στο τιμόνι; Βλέπετε, οι Σέρβοι δεν έχουν μείνει ποτέ εκτός τετράδας επί ημερών Τζόρτζεβιτς, ωστόσο δεν έχουν κατακτήσει ποτέ και το χρυσό μετάλλιο. Ήταν 2οι το 2014, 4οι το 2015 και 2οι το 2016.

2

Η νίκη των Σέρβων στον χθεσινό ημιτελικό ήταν μόλις η δεύτερη επί των Ρώσων σε Eurobasket επί συνόλου πέντε αναμετρήσεων. Η τελευταία φορά που τους νίκησαν ήταν στις 17/9/2009, στον προημιτελικό εκείνου του Eurobasket, όταν έφτασαν μέχρι τον τελικό και ηττήθηκαν στο τέλος από την Ισπανία (63-85).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ