EUROBASKET

Η τηλεθέαση του ημιτελικού στην Ισπανία ήταν... διπλάσια του πληθυσμού της Σλοβενίας

Η τηλεθέαση του ημιτελικού στην Ισπανία ήταν... διπλάσια του πληθυσμού της Σλοβενίας

Ο ημιτελικός με την Σλοβενία έφτασε στο 25.7% της συνολικής τηλεθέασης στην ισπανική τηλεόραση, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3.800.000 τηλεθεατές. Δηλαδή, σχεδόν δύο φορές τον πληθυσμό της Σλοβενίας.

Η Σλοβενία πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής (14/9) τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, από την στιγμή που εξασφάλισε ένα μετάλλιο στο Eurobasket. Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ θα γράψει το όνομά του στην ιστορία, ως ο πρώτος προπονητής που ανεβάζει στο βάθρο την εθνική ομάδα της χώρας, ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς με τον Γκόραν Ντράγκιτς θα δώσουν στην πατρίδα τους αυτό που αναζητά εδώ και δύο (και πλέον) δεκαετίες. Ένα μετάλλιο.

Την ίδια ώρα, η Ισπανία έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει το δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο, μετά από εκείνο στη Γαλλία. Όπως και να έχει πάντως, παρά την κακή εμφάνιση και το κυνήγι της διαφοράς από νωρίς στο παιχνίδι, στη χώρα της Ιβηρικής παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τον α' ημιτελικό. Σε σημείο που η τηλεθέαση του αγώνα έφτασε στο 25.7% το βράδυ της Παρασκευής (14/9), ήτοι περίπου 3.800.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν τις προσπάθειες των παικτών του Σέρτζιο Σκαριόλο.

Για να καταλάβετε τη διαφορά πληθυσμιακής δυναμικής ανάμεσα στις δύο χώρες που αναμετρήθηκαν στο Sinan Erdem Dome, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση ο πληθυσμός της Σλοβενίας φτάνει στα 2.065.000 κατοίκους. Ήτοι, αυτοί που είδαν το παιχνίδι στην Ισπανία είναι σχεδόν δύο φορές ο πληθυσμός της αντιπάλου!

Η τηλεθέαση του ημιτελικού στην Ισπανία ήταν... διπλάσια του πληθυσμού της Σλοβενίας
TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ