EUROBASKET

Η Σερβία τη νίκη, οι Γάλλοι... το χειροκρότημα

Η Σερβία τη νίκη, οι Γάλλοι... το χειροκρότημα

Η Σερβία πήρε την άτυπη... ρεβάνς κόντρα στην Γαλλία κερδίζοντας με 73-63 στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας μεταξύ των δύο ομάδων. Απίστευτο σκηνικό πριν το ματς με την ανάκρουση του γαλλικού εθνικού ύμνου (video)

Η Γαλλία μπορεί να κέρδισε πριν λίγες ημέρες την Σερβία στο Νανσί, όμως στο Βελιγράδι τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι Σέρβοι πήραν ρεβάνς κερδίζοντας με 73-63 τους πρωταθλητές Ευρώπης. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Νεμάνια Μπιέλιτσα με 12 πόντους, ενώ στο ημίχρονο του αγώνα ο πρώην παίκτης της Φενέρμπαχτσε βραβεύτηκε για την περσινή του επιτυχία όταν και συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας. Καλή παρουσία είχε και ο νέος σέντερ του Παναθηναϊκού, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο οποίος σε 16 λεπτά συμμετοχής είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Το σκηνικό που... έκλεψε την παράσταση έλαβε χώρα πριν τον αγώνα όταν και ένα πρόβλημα στα μικρόφωνα ανάγκασε τους Γάλλους παίκτες να... τραγουδήσουν "a capella" τον εθνικό τους ύμνο και ένα ολόκληρο γήπεδο να τους χειροκροτεί για την αφοσίωση τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του Βενσάν Κολέ μπόρεσε μόλις για ένα δεκάλεπτο να μείνει κοντά στο σκορ, καθώς στη συνέχεια οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς "πάτησαν" γκάζι και κατάφεραν να επιβάλουν πλήρως τον ρυθμό τους. Οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στη φόρα των γηπεδούχων με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στους 19 (69-50) περίπου 4 λεπτά πριν τη λήξη του ματς.

Δεκάλεπτα: 20-19, 41-33, 52-45, 73-63.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς, Σιμόνοβιτς 6 , Μπογκντάνοβιτς 7 (1), Μπιέλιτσα 12 (2), Μάρκοβιτς 4, Κάλινιτς 8, Κέσελι 5 (1), Ραντούλιτσα 10, Στίματς 2, Μίτροβιτς 4, Νέντοβιτς 9 (1), Ντάνγκουμπιτς 2, Κούζμιτς, Μιλουτίνοφ 4.

Γαλλία (Κολέ): Ερτέλ 2, Μπατούμ 3, Α. Ντιό 5 (1), Λοβέρν 2, Καουντί, Πάρκερ 8, Φουρνιέ 9 (3), Πιετρούς 5 (1), Ντε Κολό 10 (2), Αζινσά 2, Ζελαμπάλ 6.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ