EUROBASKET

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Η Κροατία έχει κάποια σερί χρόνια που δεν είναι σε θέση να δικαιώσει τις προσδοκίες, με τελευταία περίπτωση αυτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρ' όλα αυτά, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς βλέπει μετάλλιο στο Eurobasket.

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς δραστηριοποιείται την τελευταία αγωνιστική περίοδο στο ΝΒΑ, με τους Nets. Δεν είναι απλά στο ρόστερ. Έχει μ.ο. συμμετοχής τα 28.5'' και δίνει 9.1π., 3 ριμπ. κάθε βράδυ.

Η επίσημη ιστοσελίδα της FIBA του ζήτησε να μιλήσει για αυτά που ζει ως ρούκι στο ΝΒΑ (" είμαι ευτυχής με τον τρόπο που παίζω έως τώρα. Νιώθω πως είμαι παραγωγικός. Έχω τη στήριξη του κόουτς, ενώ οι συμπαίκτες μου με βοηθούν πολύ"), για το Brooklyn (" είμαστε λίγο απογοητευμένοι από το ξεκίνημα της σεζόν. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Έχουμε ένα από τα πιο ταλαντούχα ρόστερ, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο γιατί ο κόουτς είναι καινούργιος, ομοίως και πολλοί παίκτες"), αλλά και για την εθνική Κροατίας.

Ήταν ο ηγέτης -λέει η ιστοσελίδα- της ομάδας του, στο Παγκόσμιο. Τι πιστεύει για όσα έκαναν εκεί οι Κροάτες; "Είχαμε τεράστιες προσδοκίες, μετά την τέταρτη θέση που είχαμε πάρει στο Eurobasket 2013. Ήμασταν σε έναν ενδιαφέροντα όμιλο, αλλά δυστυχώς χάσαμε από τη Γαλλία, μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, στους "16" και αποκλειστήκαμε. Μάθαμε πολλά κατά τη διάρκεια αυτού του τουρνουά. Οι νεαροί παίκτες μας κέρδισαν εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Θέλουμε κάτι πολύ καλύτερο στο Eurobasket 2015".

Πόσο καλύτερο; " Θα είναι τεράστια η πρόκληση. Έχουμε δύσκολους αντιπάλους στον όμιλο, αλλά παίζουμε στο Ζάγκρεμπ και θα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να μας νικήσει. Είμαι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά στην καριέρα μου θα εκπροσωπήσω τη χώρα, εντός των συνόρων. Θέλουμε να κάνουμε ευτυχείς τους συμπατριώτες μας".

Ο όμιλος έχει τους Σλοβενία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Ολλανδία και Γεωργία. Τι είχε να πει επ' αυτού; "Αν μη τι άλλο, υπάρχει ανταγωνισμός. Η Σλοβενία και η Ελλάδα είναι μεταξύ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης και έχουν κάποιους πολύ καλούς παίκτες στο ΝΒΑ. Η ΠΓΔΜ παίζει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια, ενώ οι Γεωργία και Ολλανδία θα θέλουν να αποδείξουν πως ανήκουν σε αυτό το επίπεδο. Οπότε θα χρειαστεί να αγωνιστούμε στο ύψιστο δυνατό επίπεδο, για να προκριθούμε. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Να διεκδικήσουμε ένα από τα μετάλλια".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ