EUROBASKET

Η Ελλάδα... εμπνέει τον Κόπονεν

Η Ελλάδα... εμπνέει τον Κόπονεν

Ο Πέτερι Κόπονεν βλέπει... Ελλάδα και κάνει ρεκόρ! Διαβάστε τις τρομερές επιδόσεις του Φιλανδού στην στατιστική ανασκόπηση της 6ης ημέρας του Eurobasket.

Η χθεσινή μέρα δεν ήταν γεμάτη μόνο από αγώνες. Ήταν και γεμάτη από σημαντικές στατιστικές επιδόσεις. Διαβάστε στην ανασκόπηση της 6ης ημέρας για την τρομερή παράδοση που έχει ο Πέτερι Κόπονεν απέναντι στην Ελλάδα, τον... άχαστο Θανάση Αντετοκούνμπο, τον Γκάσπερ Βίντμαρ που έγινε στα 30 του “δημιουργός”, τη μεγάλη επίδοση του Τόρνικε Σενγκέλια στον τομέα των ριμπάουντ και τους υπόλοιπους αριθμούς που ξεχώρισαν από τα 12 χθεσινά παιχνίδια.

1963

Η τελευταία φορά που η Τουρκία ηττήθηκε από το Βέλγιο ήταν το 1963. Αυτό δεν συνέβη φυσικά ούτε χθες, καθώς οι Τούρκοι σημείωσαν την 4η συνεχόμενη νίκη τους στις αναμετρήσεις με τους Βέλγους. Στο μεταξύ, μία άλλη μακρά παράδοση συνεχίστηκε χθες, καθώς η Γαλλία νίκησε για 9η συνεχόμενη φορά την Πολωνία σε Eurobasket. Η τελευταία νίκη των Πολωνών καταγράφηκε το 1985.

100

Το ποσοστό της Μεγάλης Βρετανίας από τη γραμμή των ελευθέρων βολών στην ήττα από τη Σερβία . Οι παίκτες του Τζο Πράντι είχαν 13/13, την καλύτερη επίδοση στο φετινό Eurobasket. Η τελευταία ομάδα που πέτυχε περισσότερες βολές χωρίς να χάσει καμία ήταν η Γεωργία από το 2015 (17/17). Η Μεγάλη Βρετανία έχει ποσοστό 80,6% στο τουρνουά, το 4ο καλύτερο μεταξύ των 24 ομάδων.

37

Το πιο παραγωγικό δεκάλεπτο του φετινού Eurobasket ανήκει από χθες (και) στη Σλοβενία. Η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοβ πέτυχε 37 πόντους στη δεύτερη περίοδο της αναμέτρησης με την Ισλανδία και ισοφάρισε την επίδοση της Γαλλίας στο 3ο δεκάλεπτο του δικού της αγώνα με την Ισλανδία. Οι Σλοβένοι σκόραραν στις 16 από τις 22 επιθέσεις που εκδήλωσαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο είχαν αναλυτικά 5/7 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 12/14 βολές και 2 λάθη.

29

Τόσους πόντους πέτυχε ο Αρτέμ Πούστοβι στην ήττα της Ουκρανίας από τη Λιθουανία . Ο 25χρονος σέντερ της Ομπραντόιρο είναι ο 9ος σκόρερ του Eurobasket με 20 πόντους κατά μέσο όρο, κι ενώ στα προηγούμενα τρία μεγάλα τουρνουά που είχε συμμετάσχει με την Εθνική Ουκρανίας (Eurobasket 2013, Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 και Eurobasket 2015) είχε 14 πόντους ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο τελευταίος που έβαλε 14 δίποντα σε έναν αγώνα Eurobasket ήταν ο Πάου Γκασόλ το 2003.

24,6

Προφανώς ο Πέτερι Κόπονεν... κάτι παθαίνει κάθε φορά που βλέπει μπροστά του την Ελλάδα . Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι οι τρεις καλύτερες επιθετικές επιδόσεις του σε Eurobasket έχουν σημειωθεί κόντρα στην Εθνική μας! Ο Κόπονεν έχει (επί συνόλου τριών αγώνων, το 2011, το 2013 και φέτος) 24,6 πόντους κατά μέσο όρο κόντρα στην Ελλάδα και 11,4 απέναντι σε όλες τις υπόλοιπες χώρες που έχει αντιμετωπίσει σε Eurobasket.

Μάλιστα, ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα δεν έχει βάλει πάνω από 20 πόντους απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα σε επίπεδο Eurobasket. Τα ποσοστά του, δε, στους τρεις αγώνες με την Ελλάδα είναι ασύλληπτα καλά: 10/11 βολές, 14/28 δίποντα και 12/18 τρίποντα.

19

Τα 19 ριμπάουντ που μάζεψε ο Τόρνικε Σενγκέλια στη νίκη της Γεωργίας επί του Ισραήλ αποτελούν την καλύτερη επίδοση των τελευταίων οκτώ ετών σε Eurobasket. Ο τελευταίος που μάζεψε περισσότερα ήταν ο Αντρις Μπίεντρινς (20) το 2009. Όσο για τα 17 αμυντικά που άρπαξε ο Γεωργιανός φόργουορντ; Είναι τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί σε Eurobasket από τα 19 αμυντικά που είχε ο Αρβιντας Σαμπόνις σε ένα παιχνίδι του 1995!

11

Τόσα δίποντα έχει επιχειρήσει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο φετινό Eurobasket. Σε τόσα έχει ευστοχήσει κιόλας! Ο 25χρονος φόργουορντ έχει συνολικά 11/11 και είναι φυσικά ο πιο εύστοχος παίκτης στη διοργάνωση στον συγκεκριμένο τομέα, έστω κι αν δεν πιάνει το όριο προσπαθειών για να προσμετράται η επίδοσή του.

3,8

Αυτός είναι ο μέσος όρος των ασίστ που μοιράζει ο Γκάσπερ Βίντμαρ στο φετινό Eurobasket! Κι όμως, ο 30χρονος σέντερ της Μπάνβιτ είναι δεύτερος στη Σλοβενία πίσω από τον Γκόραν Ντράγκιτς (4,3μ.ό.) και πάνω από τον Λούκα Ντόντσιτς (3,5μ.ό.)! Ο Βίντμαρ δεν υπήρξε ποτέ στην καριέρα του καλός πασέρ. Με την Εθνική Σλοβενίας έχει μέσο όρο καριέρας 0,6 ασίστ σε επίσημους αγώνες, ενώ τη σεζόν 2016-17 είχε 1,2 ασίστ στο τουρκικό πρωτάθλημα και 0,8 στο Basketball Champions League.

1

Η νίκη επί της Ρωσίας ήταν η πρώτη που σημείωσε η Λετονία στις αναμετρήσεις των δύο χωρών σε Eurobasket από τότε που διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση. Η Ρωσία μετρούσε 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες μέχρι χθες.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ