EUROBASKET

Η διευκρίνιση του Κατσικάρη, η απόγνωση του Τζόρτζεβιτς

Η διευκρίνιση του Κατσικάρη, η απόγνωση του Τζόρτζεβιτς

Δείτε το video με τους Κατσικάρη, Τζόρτζεβιτς, Πιανιτζάνι και Καζλάουσκας να εξηγούν πώς είδαν την κλήρωση του Eurobasket 2015, αλλά και τι θέλουν για τις ομάδες τους (Ελλάδα, Σερβία, Ιταλία και Λιθουανία, αντίστοιχα).

Η FIBA Europe κατέγραψε... με ήχο και εικόνα τις αντιδράσεις των προπονητών που βρέθηκαν στην κλήρωση για το Eurobasket 2015. Ακούστε (ή διαβάστε) τι είχαν να πουν οι Φώτης Κατσικάρης, Σάσα Τζόρτζεβιτς, Σιμόνε Πιανιτζάνι και Γιόνας Καζλάουσκας για όσα θα ζήσουν τον Σεπτέμβριο του 2015.

Κατ' αρχάς, ο εθνικός μας κόουτς ενημέρωσε ότι " ο όμιλος μας είναι καλός, υπό την έννοια ότι θα παίξουμε κοντά στην Ελλάδα, στο Ζάγκρεμπ. Πιστεύω θα έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Η Κροατία θα είναι η οικοδέσποινα, η Σλοβενία είναι επίσης, πολύ κοντά και οι φίλαθλοι της δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα. Η ΠΓΔΜ το ίδιο. Είμαστε σε όμιλο που θα έχει ωραία ατμόσφαιρα, στο γήπεδο".

Σχολιάζοντας το νέο σύστημα (μετά την πρώτη φάση, υπάρχουν νοκ άουτ ματς) είπε " το παλιό ήταν πολύ βαρύ για όλους. Ιδίως για τους παίκτες, γιατί πρέπει να σκεφτόμαστε πως έρχονταν από γεμάτες σεζόν, ειδικά τα παιδιά από το ΝΒΑ, αλλά και για τους φαν. Αυτό το σύστημα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κάποιες φορές μπορεί να γίνει άδικο, αλλά είναι πιο ενδιαφέρον για όλους".

"Η μοίρα μας να είμαστε στο πιο δύσκολο γκρουπ"

Ο Πάτρικ Φέμερλινγκ τοποθέτησε τη Σερβία στον Β' όμιλο, γνωστό και ως "όμιλο του θανάτου", αφού εκεί μαζεύτηκαν οι Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, Γερμανία και Ισλανδία.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς εξήγησε ότι " είναι η μοίρα μας να εμφανιζόμαστε στο πιο δύσκολο γκρουπ. Συνέβη το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα συμβεί και στο Ευρωμπάσκετ. Έχουμε συνηθίσει. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία που πιστεύω ότι θα είναι εκ των φαβορί για το μετάλλιο, καθώς έκανε δυναμική επιστροφή. Η Τουρκία, η Γερμανία με τον Νοβίτσκι (κάνει μια γκριμάτσα... απόγνωσης). Είναι απίστευτο. Ανυπομονούμε".

O Σιμόνε Πιανιτζάνι, κόουτς των "ατζούρι" στάθηκε ότι "σ ε τουρνουά σαν και αυτό, όλα μπορούν να συμβούν. Παίζεις κάθε μέρα. Στον όμιλο μας υπάρχουν δυο από τις τρεις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη: οι Ισπανία και Σερβία. Η τρίτη είναι η Γαλλία που πήγε στον Α όμιλο. Για να κάνεις κάτι σε αυτό το τουρνουά, δεν αρκεί απλά να υπερβάλλεις εαυτόν, αλλά να μπεις στις πρώτες θέσεις του γκρουπ, για να 'χεις ελπίδες στα νοκ άουτ ματς.

"Να παίξουν οι καλύτεροι κάθε χώρας"

Η Λιθουανία έπεσε στον Δ' όμιλο, μαζί με τους Ουκρανία, Λετονία, Βέλγιο, Τσεχία και Εσθονία. Ο Γιόνας Καζλάουσκας δήλωσε πως: " Είμαστε σε ένα πολύ ενδιαφέρον γκρουπ. Έχουμε γείτονες μαζί μας. Ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Πολλοί έχουν παίξει μαζί σε συλλόγους. Θα έχει ενδιαφέρον. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να έχουν όλες οι ομάδες τους καλύτερους παίκτες της χώρας. Αν χάσουμε κάτι από αυτό, δεν θα έχουμε εθνική ομάδα".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ