EUROBASKET

Η αποθέωση των Γαλλων

Η αποθέωση των Γαλλων
INTIME SPORTS

Αποθέωση, τραγούδια και σχεδόν δάκρυα. Η Γαλλία γιόρτασε το χάλκινο μετάλλιο, με όλους να δίνουν ραντεβού στο προολυμπιακό τουρνουά. Δείτε τα βίντεο από το Πιερ Μορουά

Ωραίες, αθλητικές στιγμές, αυτές που μένουν για πάντα. Ας μη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο οι Γάλλοι. Μαζί με 25.000 συμπατριώτες τους (24.092 εισιτήρια) γιόρτασαν το χάλκινο μετάλλιο, όλοι μαζί. Play as one, όπως λέει και το κεντρικό σύνθημα της FIBA σε αυτο το Ευρωμπάσκετ

Η ιδέα μάλιστα της ευρωπαϊκης ομσπονδίας να διοργανώσει ξεχωριστή απονομή για την τρίτη ομάδα ήταν καλή, γιατί έτσι και ο μικρός τελικός έχει αξία και ο νικητής το πανηγυρίζει περισσότρο. Πόσο μάλλον οι Γάλλοι που έπαιζαν εντός έδρας και ήθελαν να τελειώσουν τη διοργάνωση με ένα χαμόγελο και ένα μεγάλω ευχαριστώ στο υπέροχο κοινό τους. Δεν είναι υπερβολή, ούτε δημοσιογραφικό κλισέ. Το μπάσκετ στη Λιλ έζησε μαγικές στιγμές, σε αυτό το γήπεδο που κανείς δεν πίστευε ότι θα γεμίσει και όμως η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Αλλά και η γαλλική ομάδα που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην κορυφογραμμή των μεγάλων διοργανώσεων, δεν ήθελε να εγκαταλείψει το τουρνουά, χωρίς κάτι στα χέρια της. Και το χάλκινο μετάλλιο, κανείς δεν μπορεί να το υποτιμήσει.

Οι Γάλλοι αποθέωσαν την ομάδα τους και στο τέλος όλοι μαζί, παίκτες και κόσμος, τραγούδησαν τη Μασσαλιώτιδα. Το Πιερ Μορουά σηκωθηκε στο πόδι!

Μπροστά σε αυτό το κοινό, ο Νικολά Μπατούμ πήρε το μικρόφωνο για να τους ευχαριστήσει. Μαζι με τον Τόνο Πάρκερ, αισθάνθηκαν υποχρεωμένοι να πουν ένα μεγαλο merci στο θαυμάσιο κοινό της Λιλ που άκουσε και την κοινή υπόσχεση των δυο Γάλλων αστέρων ότι θα κάνιουν τα πάντα για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στη μικτή ζώνη επικρατούσε ένας μκρός χαμός. Ο κορυφαίος των Γάλλων στο μικρό τελικο, Ρούντι Γκομπέρ σχολίασε: "Ναι, είναι αλήθεια ότι θέλαμε το χρυσό μετάλλιο, αλλά ξέρετε όταν αρχίζει ένας αγώνας πρέπει να παίξεις για να νικήσεις, ανεξαρτήτως του πως αισθάνεσαι. Από την άλλη μπροστά σε αυτό το κοινό είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να παίξουμε, αλλά να τους χαρίσουμε στιγμές ικανοποίησης. Εϊμαι "πεινασμένος" για μετάλλια, δεν έχω βαρεθεί. Άρα είμαι και ικανοποιημένος. Τώρα, ο επόμενος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες"

Με το μετάλλιο στο στήθος εμφανίστηκε στη μικτή ζώνη ο Τόνι Πάρκερ. Της ... κακομοίρας. Όλοι ηθελαν να του μιλήσουν. Ο Γάλλος σταρ δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο: "Με πλημμυρίζουν πολλά συναισθήματα. Κυριως αγάπης. Για την ομάδα, για τον απίστευτο κόσμο. Ειλικρινά είμαι συγκινημένος είπε ο Τόνι" που παραδέχθηκε ότι ο στόχος ήταν ο χρυσός αλλά "ένα μετάλλιο, είναι ένα μετάλλιο. Θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι και με αυτό..."

Για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι θα παίξει στο προολυμπιακό τουρνουά, έστω κι αν έχει υποχρεώσεις με τους Σαν Αντόνιο Σπερς ως το τέλος Ιουνίου!

"Θα είμαι εκεί. Θέλω να παίξω στους Ολυμπιακούς" είπε την ώρα που ο Βενσάν Κολέ ο προπονητής της Γαλλίας σχολίαζε: "Όλοι απογοητευτήκαμε από την ήττα μας σοτν ημιτελικό. Έπρεπε να επιλέξουμε την αντίδρασή μας. Και εμείς διαλέξαμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται, για να κερδίσουμε ένα μετάλλιο. Η Σερβία έδειξε αρκετά πράγματα σε αυτη τη διοργάνωση και τη σέβομαι. Μου άρεσε που οσους χρησιμοποιήσαμε σημερα, είχαν ανάμιξη στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν πήραμε αυτό που ψαχναμε, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Κάποες φορες πέφτεις κατω, αλλα έχει σημασία να βρεις τον τρόπο να σηκωθείς"

Αυτός που αποθεώθηκε περισσότερο ήταν ο Νάντο Ντε Κολό, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση και μετά το ματς έλεγε: "Δεν ήρθαμε για αυτό ακριβώς, αλλά στο τέλος-τέλος, είναι ένα μετάλλιο. Ίσως είναι και ένα βήμα για το μέλλον. Είναι πάντα ευχάριστο να τελειώνεις με μια νίκη. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις τη Σερβία, αλλά όλη η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη"

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ