EUROBASKET

Η απολαυστική Τσεχία τσάκισε την Κροατία των λαθών

Η απολαυστική Τσεχία τσάκισε την Κροατία των λαθών

Η ανώτερη και απολαυστική Τσεχία των 27 ασίστ, κέρδισε την Κροατία των 24 λαθών με σκορ 59-80, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά. Εκπληκτικό παιχνίδι από τους Βέσελι (20π, 13ρ) και Σατοράνσκι (10π, 11ασ).

Η Τσεχία ήταν ΟΜΑΔΑ στο παρκέ και η Κροατία ένα προβληματικό σύνολο, με έλλειψη συνοχής, πραγματοποιώντας κάκιστη-ντροπιαστική εμφάνιση. Οι απολαυστικοί Τσέχοι κυριάρχησαν στο παιχνίδι, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ, βγάζοντας συνεργασίες στο παρκέ, μετρώντας 27 ασίστ στο ματς, απέναντι στους Κροάτες των 24 (!) λαθών, κερδίζοντας τους με σκορ 59-80.

Με αυτόν τον τρόπο, η παρέα των τρομερών Βέσελι (20π, 13ρ) και Σατοράνσκι (10π, 11ασ), που έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίδυμο, πήρε πανάξια την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Σερβία - Φινλανδία. Κατώτεροι των περιστάσεων οι φιλόδοξοι Κροάτες, οι οποίοι απογοήτευσαν με την παρουσία τους απέναντι στην καλά οργανωμένη και διαβασμένη Τσεχία.

O MVP

Ο Γιαν Βέσελι ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Τσεχία. Ο φόργουορντ-σέντερ της Φενέρμπαχτσε ήταν εκπληκτικός, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 20 πόντους (9/12δ) και 13 ριμπάουντ, σημειώνοντας ένα ακόμη νταμπλ-νταμπλ, απέναντι στο αντίπαλο δέος, Άντε Τόμιτς, ο οποίος ήταν απογοητευτικός, μένοντας δίχως σκορ στο ματς.

Η απολαυστική Τσεχία τσάκισε την Κροατία των λαθών

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Οι γεμάτοι από εγωισμούς Κροάτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση μετρώντας 24 (!) λάθη, με τους Τσέχους παράλληλα να μετρούν 27 ασίστ στο ματς. Οι Τσέχοι ήταν ΟΜΑΔΑ στο παρκέ, σε αντίθεση με τους Κροάτες που είχαν έλλειψη καθαρού μυαλού και ομοιογένειας.

Η απολαυστική Τσεχία τσάκισε την Κροατία των λαθών

Το κλειδί του αγώνα

Από την στιγμή που οι Τσέχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ από την πρώτη περίοδο, πάτησαν... γκάζι, έλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και κυριάρχησαν στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι κάθε λάθος των Κροατών. Τέλειωσαν το ματς μετρώντας 36 (!) πόντους από τα 24 turnover των Κροατών.

Ο αγώνας

Η τελευταία φορά που οι Κροάτες πήραν το προβάδισμα στο σκορ ήταν όταν ο Μπογκντάνοβιτς έκανε το 9-7 στο 5'. Οι Τσέχοι απάντησαν με ένα επιβλητικό σερί 11-0 (9-18), χάρη στους Σιλμπ, Βέσελι και Σατοράνσκι, ο οποίος "έγραψε" το 13-20, το οποίο και ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. Οι Τσέχοι έπαιζαν ομαδικό μπάσκετ και έχοντας βρει ρυθμό κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο παρκέ.

Οι Τσέχοι ήταν ανώτεροι και στη δεύτερη περίοδο, βγάζοντας συνεργασίες στο παρκέ και βάζοντας μεγάλα σουτ από την περιφέρεια (με τους Σιλμπ και Γιέλινεκ), τη στιγμή που οι Κροάτες αναλωνόντουσαν σε λάθη, παρουσιάζοντας προβλήματα στην άμυνα, αλλά και έλλειψη ομαδικότητας. Ο δραστήριος Γιέλινεκ διαμόρφωσε το 20-33 στο 15', με την διαφορά να φτάνει στο +17 (31-48) στο τέλος του ημιχρόνου, με τον κορυφαίο Βέσελι να κάνει ό,τι θέλει μέσα στη ρακέτα, τελειώνοντας το πρώτο μέρος με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ και τον Σατοράνσκι να μετρά ήδη 7 ασίστ στο παιχνίδι.

Η απολαυστική Τσεχία τσάκισε την Κροατία των λαθών

Οι Τσέχοι έβγαζαν ενέργεια στο παιχνίδι τους, αγωνιζόμενοι και με καλή ψυχολογία, τη στιγμή που οι Κροάτες δεν έδειχναν ομάδα στο παρκέ. Ο Μπέντα πήρε το... όπλο του και με 7 σερί πόντους έφερε την Τσεχία στο +26 (33-59) στο 26', με τους Κροάτες να έχουν παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση, μετρώντας ήδη 19 (!) λάθη στο ματς. Ο Βέσελι πήγε την διαφορά στο +29 (36-65), με το 43-65 να είναι το σκορ στο 30'.

Το παιχνίδι στη τελευταία περίοδο βρήκε τους Τσέχους να επαναπαύονται στα πρώτα λεπτά, με τους Κροάτες να μειώνουν σε 56-69 στο 36' με τον Μπογκντάνοβιτς, παρουσιάζοντας σημάδια αντίδρασης, με αποτέλεσμα οι Τσέχοι να πάρουν τάιμ-άουτ. Με την επιστροφή τους στο παρκέ σοβαρεύτηκαν, επανήλθαν αγωνιστικά στα υψηλά στάνταρ απόδοσης τους, ανέβασαν και πάλι την διαφορά στο σκορ, με τους Τσέχους να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά, κερδίζοντας την Κροατία με σκορ 59-80.

Η απολαυστική Τσεχία τσάκισε την Κροατία των λαθών

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 31-48, 43-65, 59-80

Ανά δεκάλεπτο: 13-20, 18-28, 12-17, 16-15

ΚΡΟΑΤΙΑ (Περάσοβιτς): Τόμιτς , Ρούντεζ , Στίπτσεβιτς 8, Μπογκντάνοβιτς 12, Σάριτς, Τόμας, Ούκιτς 10, Σιμόν 9, Μπίλαν 4, Ντρέιπερ, Ζόριτς 2 , Χεζόνια 10.

ΤΣΕΧΙΑ (Γκίνζμπουργκ): Μπέντα 11, Αούντα 9, Πούμπρλα, Χρούμπαν , Σατοράνσκι 10 (11ασ), Βελς 2, Χούσκα, Μπάρτον 3, Γέλινεκ 13π, Σίρινα, Σιλμπ 12π, Βέσελι 20 (12ρ).

Τα στατιστικά της Κροατίας

Η απολαυστική Τσεχία τσάκισε την Κροατία των λαθών

Τα στατιστικά της Τσεχίας

Η απολαυστική Τσεχία τσάκισε την Κροατία των λαθών

Σε βίντεο τα highlights της αναμέτρησης:

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ