EUROBASKET

Η ακτινογραφία του Δ' Ομίλου

Η ακτινογραφία του Δ' Ομίλου

Το Sport24.gr παρουσιάζει τον δ' όμιλο του Eurobasket, που θα διεξαχθεί στη Ρίγα. Διαβάστε την πλήρη ανάλυση των έξι ομάδων που θα αναμετρηθούν στη Λετονία με φόντο την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Ο δ' όμιλος του Eurobasket είναι ενδεχομένως ο λιγότερο διαφημισμένος, από την άποψη πως -πλην της Λιθουανίας- δεν υπάρχει άλλη παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε αυτόν. Η "λιέτουβα" είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση, την ώρα που η Τσεχία και το Βέλγιο ελπίζουν να μπουν στην πρώτη δυάδα, ώστε να έχουν πιο εύκολο (θεωρητικά) αντίπαλο στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι. Το Sport24.gr παρουσιάζει τον δ' όμιλο της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στη Ρίγα της Λετονίας.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Η ακτινογραφία του Δ' Ομίλου

Ιστορία

Μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται στη συζήτηση για τα φαβορί του Eurobasket, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Λιθουανία είναι παραδοσιακή δύναμη. Η "λιέτουβα" έχει στην άκρη του πάγκου της τον Γιόνας Καζλάουσκας, ο οποίος την οδήγησε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Eurobasket της Σλοβενίας.

Με αυτή την επιτυχία ως μπούσουλα λοιπόν, η Λιθουανία θα πορευτεί στα παρκέ της Λετονίας (αρχικά) και της Γαλλίας (εν συνεχεία). Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι σαφώς μικρότερος με αυτόν προ διετίας, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Η φανέλα της Λιθουανίας είναι βαριά και "επιβάλλει" τη διάκριση. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ομάδα που αγνοεί την όψη του χρυσού μεταλλίου από το 2003.

Το ρόστερ

Η δωδεκάδα που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν είναι η πιο μπαρουτοκαπνισμένη (ή ποιοτική) που θα μπορούσε να έχει στα χέρια του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για παράδειγμα, στη θέση "5" υπάρχουν οι Γιόνας Βαλαντσιούνας και Ρομπέρτας Γιαφτόκας, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Όπως συμβαίνει παραδοσιακά με τη "λιέτουβα", διαθέτει αρκετούς καλούς σουτέρ, με τον Αρτούρας Μιλάκνις να είναι ο πιο "σεσημασμένος" εξ αυτών. Ερωτηματικό πάντως αποτελεί η θέση του πλεϊμέικερ, αφού πίσω από τον Μάντας Καλνιέτις, υπάρχει μόνο ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο πόιντ γκαρντ της Ζάλγκιρις είναι αρκετά ταλαντούχος, αλλά μένει να αποδείξει κατά πόσο μπορεί να επωμιστεί έναν τόσο σημαντικό ρόλο στη φετινή διοργάνωση.

Όνομα Ύψος Θέση Ηλικία Ομάδα
Γιόνας Βαλαντσιούνας 2μ10 Σέντερ 1992 Τορόντο Ράπτορς
Αντάνας Καβαλιάουσκας 2μ07 Σέντερ 1984 Λιέτουβος Ρίτας
Ρομπέρτας Γιαβτόκας 2μ11 Σέντερ 1980 Ζάλγκιρις
Παούλιους Γιανκούνας 2μ05 Πάουερ φόργουορντ 1984 Ζάλγκιρις
Γιόνας Ματσιούλις 1μ98 Φόργουορντ 1985 Ρεάλ Μαδρίτης
Μιντάουγκας Κουζμίνσκας 2μ05 Φόργουορντ 1989 Μάλαγα
Ντεϊβίντας Γκαϊλιους 2μ00 Πάουερ φόργουορντ 1988 Λιέτουβος Ρίτας
Ρενάλντας Σεϊμπούτις 1μ96 Γκαρντ/φόργουορντ 1985 -
Μάντας Καλνιέτις 1μ95 Πόιντ γκαρντ 1986 Ζάλγκιρις
Λούκας Λεκαβίτσιους 1μ80 Γκαρντ 1994 Ζάλγκιρις
Ντομάντας Σαμπόνις 2μ05 Πάουερ φόργουορντ 1996 Gonzaga
Αρτούρας Μιλάκνις 1μ95 Σούτινγκ γκαρντ 1986 Ούνικς Καζάν

Προπονητής

Ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν χρειάζεται συστάσεις. Μιλάμε για έναν εκ των πλέον έμπειρων προπονητών που θα βρεθούν στη φετινή διοργάνωση, με την ιστορία του στους πάγκους να περιλαμβάνει ουκ ολίγες επιτυχίες. Όπως εκείνη της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου με την Ελλάδα το 2009 ή αυτή του ασημένιου με τη Λιθουανία πριν από δύο χρόνια.

Με πέρασμα κι από τον πάγκο του Ολυμπιακού, ο 61χρονος προπονητής θέλει να προσθέσει ακόμη μία επιτυχία στο βιογραφικό του. Για μία υστεροφημία ζούμε όλοι...

Απουσίες

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκε να διαχειριστεί η Λιθουανία το φετινό καλοκαίρι αφορούσε τη διαθεσιμότητα του Ντονάτας Μοτιεγιούνας. Ο πάουερ φόργουορντ των Χιούστον Ρόκετς δεν ενίσχυσε την εθνική ομάδα της χώρας του, αποδυναμώνοντάς τη σημαντικά στη φροντ λάιν.

ΤΣΕΧΙΑ

Η ακτινογραφία του Δ' Ομίλου

Ιστορία

Όπως καταλαβαίνετε, η Τσεχία δεν έχει ιδιαίτερα σημαντική προϊστορία σε Eurobasket. Δεν είναι... μπασκετομάνα, σα να λέμε. Στις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει έως τώρα μετρά μόνο αποτυχίες, με τη δωδέκατη (12η) θέση που κατέλαβε το -μακρινό- 1999 να είναι ό,τι καλύτερο έχει πετύχει. Στη Λετονία, η ομάδα του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω, ήτοι να προκριθεί στους "16" και να κερδίσει το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι, που θα την βάλει στην οκτάδα.

Το ρόστερ

Σιγά σιγά οι "παλιές καραβάνες" της Τσεχίας αποχαιρετούν. Δεν αποκλείεται μάλιστα η φετινή διοργάνωση να αποτελέσει το κύκνειο άσμα για δύο εξ αυτών, αφού μοιάζει δύσκολο οι Γίρι Βελς και Λούμπος Μπάρτον (σ.σ.: 35 ετών αμφότεροι) να ξαναφορέσουν τη φανέλα της Τσεχίας σε δύο χρόνια.

Οι δυο τους, μαζί με τον Πετρ Μπέντα και τον Μπλέικ Σιλμπ είναι ό,τι πιο έμπειρο διαθέτει η ομάδα. Δεν είναι όμως οι πιο ταλαντούχοι. Γι αυτή την περίπτωση παικτών, θα πρέπει να αποταθούμε στους Τόμας Σατοράνσκι και Γιαν Βέσελι. Ο πλεϊμέικερ της Μπαρτσελόνα και ο φόργουορντ/σέντερ της Φενέρμπαχτσε είναι αυτοί που θα αναλάβουν να ηγηθούν της προσπάθειας, όντας παράλληλα οι παίκτες πάνω στους οποίους θα "χτιστεί" η Τσεχία των επόμενων ετών. Σε Λετονία και Γαλλία θα δώσουν τις πρώτες -πραγματικά απαιτητικές- εξετάσεις της παρουσίας τους στην εθνική ομάδα της χώρας.

Όνομα Ύψος Θέση Ηλικία Ομάδα
Πετρ Μπέντα 2μ03 Φόργουορντ 32 Νίμπουρκ
Πάτρικ Άουντα 2μ06 Σέντερ 26 Κοζάλιν
Πάβελ Πούμπρλα 2μ00 Γκαρντ 29 Ομπραντόιρο
Βόχτεκ Χρούμπαν 2μ02 Φόργουορντ 26 Νίμπουρκ
Τόμας Σατοράνσκι 2μ00 Γκαρντ 24 Μπαρτσελόνα
Γίρι Βελς 2μ01 Φόργουορντ 35 Νίμπουρκ
Πάβελ Ούσκα 2μ03 Σέντερ 31 Νίμπουρκ
Λούμπος Μπάρτον 2μ02 Σέντερ 35 Νίμπουρκ
Ντέιβιντ Γέλινεκ 1μ96 Γκαρντ 25 Άνβιλ
Μπλέικ Σιλμπ 2μ01 Φόργουορντ 32 Γαλατάσαραϊ
Γιάκουμπ Σίρινα 2μ01 Γκαρντ 28 Οπάβα
Γιαν Βέσελι 2μ11 Φόργουορντ 25 Φενέρμπαχτσε

Προπονητής

Ο Ρόνεν Γκίνζμπουργκ βρίσκεται στην εθνική ομάδα της Τσεχίας από το 2009, κάνοντας ενδιάμεσα ένα μικρό διάλειμμα με την Εφήβων του Ισραήλ (σ.σ.: έχει διπλή υπηκοότητα). Όταν δεν κοουτσάρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Τσεχίας, κάθεται στον πάγκο της Νίμπουρκ, με την οποία μετρά πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας πάντως το έχει περάσει στο Ισραήλ, δουλεύοντας σε Ραμάτ Χασαρόν (2001'-04), Μπνέι Χασαρόν (2004-'05) και Γκιβάτ Σμούελ (2005-'06).

Απουσίες

Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί η Τσεχία στο Eurobasket, αφού τόσο οι "παλιοί" όσο και οι "νέοι" βρίσκονται στη διάθεση του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ.

ΛΕΤΟΝΙΑ

Η ακτινογραφία του Δ' Ομίλου

Ιστορία

Για μετάλλιο ούτε λόγος για τη Λετονία, που έχει να ανέβει στο βάθρο από τη δεκαετία του 1930, όταν είχε κατακτήσει ένα χρυσό (1935) και ένα ασημένιο (1939) μετάλλιο. Έκτοτε δεν έχει πανηγυρίσει κάτι αξιοσημείωτο, με την τελευταία φορά που μπήκε στην οκτάδα να είναι το 2001. Πλην αυτού όμως... μηδέν εις το πηλίκο αφού στις διοργανώσεις που ακολούθησαν δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από την ενδέκατη (11η) θέση του 2013.

Το ρόστερ

Με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις να απέχει, η Λετονία χάνει πολύ σε ποιότητα. Ειδικά κοντά στο καλάθι. Η παρέα του Γιάνις Μπλουμς προτιμά να τρέχει και να σουτάρει αφειδώς, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να εκμεταλλευτεί τους αξιόπιστους σουτέρ που διαθέτει (με πρώτο και καλύτερο τον πρώην "πράσινο"), από την άλλη να κρύψει τις αδυναμίες της στο "πέντε εναντίον πέντε".

Η περιφέρεια αποτελεί τη δύναμη των Λετονών, που στηρίζουν πολλά (και) στην παρουσία του Γιάνις Τίμα. Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ καλείται να αναλάβει δράση και να έχει αυξημένες αρμοδιότητες φέτος, για να επιβεβαιώσει όσα καλά ακούγονται για εκείνον την τελευταία διετία. Παρεμπιπτόντως, μόλις τρεις παίκτες (Γιάνις Μπλουμς 33, Κρίσταπς Γιανιτσένοκς 32, Κάσπαρς Μπέρζινς 30) έχουν πει στα -άντα.

Όνομα Ύψος Θέση Ηλικία Ομάδα
Ντάιρις Μπερτάνς 1μ92 Γκαρντ 26 Μπιλμπάο
Κάσπαρς Μπερζίνς 2μ11 Σέντερ 30 Κράσνιε Κρίλια
Γιάνις Μπλουμς 1μ91 Σούτινγκ γκαρντ 33 -
Ρόλαντς Φρεϊμάνις 2μ10 Σέντερ 27 Ούνικς Καζάν
Κρίσταπς Γιανιτσένοκς 1μ95 Γκαρντ 32 Βέντσπιλς
Χάραλντς Κάρλις 1μ95 Γκαρντ 24 Seton Hall
Μάρτινς Μέιερς 2μ08 Φόργουορντ/σέντερ 24 Βέντσπιλς
Μάρεκς Μέγερις 2μ07 Πάουερ φόργουορντ 24 Ρίγα
Ζάνις Πέινερς 2μ04 Πάουερ φόργουορντ 25 Βέντσπιλς
Γιάνις Στρέλνιεκς 1μ91 Γκαρντ 26 Μπάμπεργκ
Γιάνις Τίμα 2μ01 Γκαρντ/φόργουορντ 23 Ρίγα
Κάσπαρς Βετσβάγκαρς 1μ93 Γκαρντ 22 Ζάλγκιρις

Προπονητής

Ο Άιναρς Μπαγκάτσκις ανέβασε πολύ τις μετοχές του τη σεζόν που πέρασε, ως προπονητής της Νίζνι Νόβγκοροντ. Οδήγησε τη ρωσική ομάδα μέχρι το Top 16 της Euroleague, φτιάχνοντας σημαντικά το όνομά του στην ευρωπαϊκή πιάτσα. Πλέον, θέλει να κάνει κάτι αντίστοιχο με τη Λετονία. Μόνο που αν τα καταφέρει στο Eurobasket, ο αντίκτυπος της επιτυχίας θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Απουσίες

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχει βγάλει το λετονικό μπάσκετ εδώ και δεκαετίες. Εν τούτοις όμως δεν θα συμμετάσχει στο Eurobasket, κατόπιν απόφασης των Νιου Γιορκ Νικς. Κι αυτό γιατί ήθελαν άμεσα κοντά τους το Νο4 του φετινού Draft.

ΒΕΛΓΙΟ

Η ακτινογραφία του Δ' Ομίλου

Ιστορία

Η ένατη θέση που κατέλαβε προ διετίας στη Σλοβενία είναι ό,τι καλύτερο έχει πετύχει η εθνική ομάδα από το 1977! Το σύνολο του Έντι Κάστεελς θέλει να βάλει τέλος στις... αναμνήσεις και να βρεθεί στην οκτάδα για πρώτη μετά από περίπου τέσσερις δεκαετίες. Παρεμπιπτόντως, η μεγαλύτερη επιτυχία που μετρά το Βέλγιο είναι η τέταρτη (4η) θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του... 1947.

Το ρόστερ

Η ομάδα του Αξέλ Ερβέλ και του Ματ Λοτζέσκι. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Βέλγιο, αν βάζαμε ταμπέλα. Οι δυο τους αποτελούν βαρόμετρο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, με τον Τζόναθαν Ταμπού και τον Σαμ Βαν Ρόσομ να κλείνουν το... καρέ των παικτών πάνω στους οποίους θα στηριχθεί ο Έντι Κάστεελς.

Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για μια ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες και σημαντικές ελλείψεις (όσον αφορά το ταλέντο) σε πολλές θέσεις. Γι αυτό, αν ο γκαρντ/φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι σε καλή κατάσταση, το Βέλγιο θα έχει ελπίδες να ξεφύγει από τη γενικότερη μετριότητα.

Όνομα Ύψος Θέση Ηλικία Ομάδα
Λιόνελ Μπόσκο 1μ75 Πόιντ γκαρντ 34 Μονς Αϊνό
Μαξ Ντε Ζέου 2μ04 Πάουερ φόργουορντ 28 Νίμπουρκ
Πιέρ Αντουάν Ζιλέ 2μ01 Σμολ φόργουορντ 24 Οστάνδη
Αξέλ Ερβέλ 2μ04 Πάουερ φόργουορντ 32 Μπιλμπάο
Ματ Λοτζέσκι 1μ98 Σμολ φόργουορντ 30 Ολυμπιακός
Βεν Μουκούμπου 1μ98 Φόργουορντ 32 Μπελγκακόμ
Ζαν Μαρκ Εμουέμα 1μ95 Φόργουορντ 26 Άντβερπ
Ζαν Σαλούμου 1μ93 Σμολ φόργουορντ 25 Οστάνδη
Κουεντίν Σερόν 1μ90 Γκαρντ 25 Οστάνδη
Τζόναθαν Τάμπου 1μ84 Γκαρντ 30 Φουενλαμπράδα
Κέβιν Τούμπα 2μ06 Σέντερ 24 Σαρλερουά
Σαμ Βαν Ρόσομ 1μ88 Πόιντ γκαρντ 29 Βαλένθια

Προπονητής

Αν και Ολλανδός, ο Έντι Κάστεελς κάθεται στον πάγκο του Βελγίου, όντας ο προπονητής που το έχει οδηγήσει σε τρεις διαδοχικές παρουσίες σε Eurobasket. Από μόνο του αυτό αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για τον 55χρονο προπονητή, ο οποίος από το 2014 εργάζεται στη Λέιντεν της Ολλανδίας.

Απουσίες

Προβλήματα με απόντες δεν υπάρχουν για το Βέλγιο, που θα παραταχθεί πλήρες στη διοργάνωση. Η παρουσία των Ματ Λοτζέσκι και Αξέλ Ερβέλ αποτελεί άλλωστε το πιο σημαντικό εφόδιο...

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η ακτινογραφία του Δ' Ομίλου

Ιστορία

Η έκτη (6η) θέση που κατέλαβε πριν από δύο χρόνια στη Σλοβενία είναι ό,τι σπουδαιότερο έχει πετύχει σε Eurobasket. Ως αποτέλεσμα μάλιστα πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Πλέον όμως τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά για την Ουκρανία, η οποία -πέραν όλων των άλλων- έχασε τη φετινή διοργάνωση.

Θυμίζουμε πως αυτή ήταν η χώρα που είχε πάρει αρχικά το χρίσμα, αλλά λόγω των έντονων πολιτικών και κοινωνικών αναταράξεων του 2014, η FIBA Europe αποφάσισε να της πάρει τη διοργάνωση και να θεσπίσει το μοντέλο των τεσσάρων διαφορετικών χωρών για την α' φάση.

Το ρόστερ

Η Ουκρανία είναι ποιοτικά από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης. Θα πρέπει λοιπόν να κάνει διαδοχικές υπερβάσεις για να προκριθεί στα νοκ άουτ παιχνίδι, κι από εκεί να διεκδικήσει την είσοδο στην πρώτη οκτάδα. Η ομάδα του Εβγκένι Μουρζίν θα στηριχθεί εν πολλοίς στον Κιρίλο Φεζένκο, ο οποίος είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της πλέον. Από κοντά κι ο Τζερόμ Ραντλ, που πρέπει να "μπει στα παπούτσια" του Που Τζέτερ. Αν τα καταφέρει, έχει καλώς. Ειδάλλως, η Ουκρανία θα έχει μεγάλο (τεράστιο) πρόβλημα.

Από την άλλη, οι Ολεκσάντρ Μίσουλα και Άρτεμ Πουστόβι είναι παίκτες που μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις για την εθνική ομάδα της χώρας τους, την ώρα που κι ο Ολεκσάντρ Λιπόβι έχει το ταλέντο και τα φόντα να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Αν τα καταφέρει

Όνομα Ύψος Θέση Ηλικία Ομάδα
Κιρίλο Φεζένκο 2μ16 Σέντερ 29 Λοκομοτίβ Κουμπάν
Μαξίμ Κορνιγιένκο 2μ04 Πάουερ φόργουορντ 28 Χιμίκ
Πάβλο Κρούτους 1μ97 Γκαρντ 23 Κάλεβ
Ντένις Λουκάσοφ 1μ88 Πόιντ γκαρντ 26 Άβτοντορ
Ολεκσάντρ Λιπόβι 2μ01 Γκαρντ 24 Μπουντιβέλνικ
Ολεκσάντρ Μίσουλα 1μ89 Πόιντ γκαρντ 23 Ντνίπρο
Άρτεμ Πουστόβι 2μ18 Σέντερ 23 Μπουντιβέλνικ
Μαξίμ Πουστοζβόνοφ 2μ00 Φόργουορντ 28 Μπουντιβέλνικ
Τζερόμ Ραντλ 1μ78 Πόιντ γκαρντ 28 -
Ολεκσάντρ Σίζοφ 1μ98 Σμολ φόργουορντ 27 Τσερκάσι
Στάνισλαβ Τιμοφεγιένκο 2μ01 Πάουερ φόργουορντ 26 Ντνίπρο
Ίχορ Ζάιτσεφ 2μ07 Σέντερ 26 Πετροχίμι

Προπονητής

Η κληρονομιά που άφησε ο Μάικ Φρατέλο είναι πολύ βαριά. Γι αυτό ο διάδοχός του, Εβγκένι Μουρζίν, θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να κρατήσει ψηλά τη... σημαία της Ουκρανίας. Το έργο του κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι αφού -συν τοις άλλοις- πρέπει να "κρύψει" τα πολλά κενά που έχει το ρόστερ -σε επίπεδο ποιότητας. Δύσκολα τα πράγματα...

Απουσίες

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις! Η Ουκρανία μετρά τέσσερις πολύ σημαντικές απουσίες. Από αυτές που αλλάζουν άρδην την εικόνα της στο παρκέ. Ο Που Τζέτερ είπε "όχι" στην εθνική ομάδα. Ο Σεργκέι Γκλαντίρ με τον Σεργκέι Λίστσουκ αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών, ενώ ο Άλεξ Λεν έκανε... πως δεν άκουσε το κάλεσμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Ουκρανίας.

ΕΣΘΟΝΙΑ

Η ακτινογραφία του Δ' Ομίλου

Ιστορία

Η Εσθονία δεν έχει αυτό που λέμε "μεγάλη ιστορία" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε, θα σας πούμε απλά πως έχει μπει μόλις τρεις φορές σε προημιτελική φάση (1937, 1939, 1993), δίχως όμως να μπει στα μετάλλια. Το να κάνει κάτι διαφορετικό στη φετινή διοργάνωση μοιάζει δύσκολο, αφού το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Τίιτ Σοκ δεν είναι υψηλών προδιαγραφών.

Το ρόστερ

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η ποιότητα του υλικού δεν είναι κάτι αξιοσημείωτο. Ο Κρίστιαν Κάνγκουρ είναι πιο έμπειρος παίκτης του ρόστερ, με θητεία σε Σιένα και Αρμάνι Μιλάνο. Πλέον αγωνίζεται στη Βαρέζε, έχοντας αρκετά καλή παρουσία στο ιταλικό πρωτάθλημα. Καλύτερο χρόνο με το χρόνο είναι κι ο Σιμ Σάντερ Βένε, ο οποίος φορά τη φανέλα της Ζάλγκιρις, την ώρα που ο Στεν Τίμου Σοκ παίζει στη Ρωσία για λογαριασμό της Ντινάμο Μόσχας. Οι υπόλοιποι αγωνίζονται σε διάφορες ομάδες της χώρας, δίχως να έχουν καταφέρει κάτι εντυπωσιακό στην καριέρα τους.

Όνομα Ύψος Θέση Ηλικία Ομάδα
Στεν Τίμου Σοκ 1μ81 Γκαρντ 26 Ντινάμο Μόσχας
Τάνελ Σοκ 1μ88 Γκαρντ 30 Τάρτου Ροκ
Ράιν Βέιντεμαν 1μ92 Γκαρντ 24 Κάλεβ
Γκερτ Ντόρμπεκ 1μ98 Γκαρντ 30 Τάρτου Ροκ
Γκρέγκορ Άρμπετ 1μ95 Φόργουορντ 32 Κάλεβ
Σιμ Σάντερ Βένε 2μ03 Φόργουορντ 25 Ζάλγκιρις Κάουνας
Τάνελ Κούρμπας 1μ98 Φόργουορντ 27 Τάρτου Ροκ
Έρικ Κίντους 1μ97 Φόργουορντ 25 Κάλεβ
Κρίστιαν Κάνγκουρ 2μ01 Φόργουορντ 32 Βαρέζε
Ρέιναρ Χάλικ 2μ08 Σέντερ 31 Ράκβερ Τάρβας
Γιόσεπ Τόομε 2μ08 Σέντερ 30 Τάρτου Ροκ
Γιάναρ Ταλτς 2μ07 Σέντερ 32 Τάρτου Ροκ

Προπονητής

Το όνομα του Τίιτ Σοκ ενδεχομένως να θυμίζει πολλά στους Έλληνες. Κι όντως, είναι ο παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού (1992-'96) και του Άρη (1997-'98) στη πριν από δύο δεκαετίες. Πλέον, ως προπονητής καθοδηγεί την εθνική ομάδα της χώρας του, θέλοντας να την φέρει στην επόμενη φάση του Eurobasket. Το έργο του μόνο εύκολο δεν είναι βέβαια...

Απουσίες

Η προετοιμασία κύλησε αρκετά ήρεμα για την Εσθονία, από την άποψη πως απουσίασαν τα προβλήματα. Ως εκ τούτου ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας είχε τη δυνατότητα να δουλέψει με τους παίκτες που ήθελε.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ