EUROBASKET

Γλίτωσε το κάζο η Κροατία

Γλίτωσε το κάζο η Κροατία
INTIMESPORTS

Πολύ πιο δύσκολα απ ότι ενδεχομένως περίμενε, επικράτησε η Κροατία της Ολλανδίας (78-72) για την τέταρτη αγωνιστική του Γ' ομίλου. Η "χρβάτσκα" εξασφάλισε πάντως τη δεύτερη θέση στον όμιλο, αφήνοντας στην τρίτη τη Σλοβενία.

Η επικράτηση επί της Ολλανδίας ήταν μείζονος σημασίας για την Κροατία, προκειμένου να μην τεθεί εν αμφιβόλω η δεύτερη θέση του Γ' ομίλου. Οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στους "οράνιε", αλλά στο τέλος είχαν τον τρόπο για να πάρουν τη νίκη (78-72), που τους φέρνει οριστικά πίσω από την Ελλάδα.

Ο MVP

Δεν είναι τόσο διαφημισμένος όσο κάποιοι συμπαίκτες του, αλλά ο Κρούνοσλαβ Σιμόν είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει έως τώρα για την Κροατία. Το αυτό επιβεβαίωσε κόντρα στους Ολλανδούς, όπου είχε 18 πόντους (με 2/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 2/2 βολές), 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Το επιμέρους σκορ 15-1 που "έτρεξε" η Κροατία από το 16ο έως το 20ο λεπτό ήταν αυτό που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Κροατίας. Η "χρβάτσκα" μετέτρεψε το -10 (24-34) σε +4 (35-39), για να αποκτήσει ψυχολογικό προβάδισμα εν όψει του δεύτερου μέρους.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Παρά το γεγονός πως είχαν καλύτερα ποσοστά ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς (46.6% έναντι 42.6%), οι Ολλανδοί ηττήθηκαν. Αφενός γιατί σούταραν λιγότερες βολές (9/14 έναντι 17/25), αλλά και πέντε λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ (5 έναντι 10). Στοιχεία που στο φινάλε αποδείχθηκαν καθοριστικά.

Γλίτωσε το κάζο η Κροατία
INTIMESPORTS

Ο αγώνας

Λίγο έλειψε να τεθεί εν αμφιβόλω η δεύτερη θέση για την Κροατία, που εξακολουθεί να μην πείθει με την εικόνα της στο παρκέ. Αυτή τη φορά, η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έπρεπε να φτάσει στο -10 (24-34) στο 16ο λεπτό, για να πάρει μπρος.

Οι Ολλανδοί έκαναν (σχεδόν) τα πάντα τέλεια μέχρις εκείνο το σημείο, βάζοντας (πολύ) δύσκολα στους γηπεδούχους, που έβλεπαν εφιάλτες. Το επόμενο τετράλεπτο (και το 15-1 επιμέρους σκορ που "έτρεξαν") όμως, αρκούσαν για να επαναφέρουν την τάξη στην Zagreb Arena. Η "χρβάτσκα" πάτησε γερά τα πόδια της, βρήκε στο πρόσωπο των Τόμιτς και Μπογκτάντοβιτς τους στυλοβάτες που χρειαζόταν, αλλά για ηγέτη είχε κάποιον άλλο.

Ο Σιμόν ήταν αυτός που έδινε τη λύση κάθε φορά που χρειαζόταν, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στη διοργάνωση. Κι όσο κι αν πάλευε ο Σάφτενααρ να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης, δεν μπορούσε. Η Κροατία κράτησε τα ηνία -με τα χίλια ζόρια βέβαια- μέχρι το φινάλε, με το τελικό 78-72 να την φέρνει οριστικά στη δεύτερη θέση του Γ' ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 35-39, 53-62, 72-78.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Βαν Χέλφτερεν): Φράνκε 3 (1), Ουίλιαμς 2, Ντε Γιονγκ Ο. 6, Κλουφ 10 (2), Κεράζι 5, Άκερμπουμ 3 (1), Σάφτενααρ 19 (3), Ντε Γιονγκ Ν. 12, Σμέλντερς 5, Σλάγκτερ 7 (2).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Περάσοβιτς): Τόμιτς 13 (8 ριμπ.), Ρούντεζ 5 (1/7 σουτ), Στίπτσεβιτς, Μπογκντάνοβιτς 13 (1/6 τρίπ.), Σάριτς 15 (2), Ούκιτς 4, Σιμόν 18 (4), Ντρέιπερ, Ζόριτς 2, Χεζόνια 8 (1).

Τα στατιστικά της Ολλανδίας

Γλίτωσε το κάζο η Κροατία

Τα στατιστικά της Κροατίας

Γλίτωσε το κάζο η Κροατία
TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ