EUROBASKET

Γλίτωσε το έμφραγμα η Λετονία, με το ζόρι τη Μεγάλη Βρετανία

Γλίτωσε το έμφραγμα η Λετονία, με το ζόρι τη Μεγάλη Βρετανία

Η Λετονία απώλεσε διαφορά 29 πόντων κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία (!), αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 97-92. Τρομεροί Πορζίνγκις και Μπέρτανς, για μία ασίστ έχασε το double-double o Στρέλνιεκς.

Για τρία δεκάλεπτα η Λετονία έκανε... πάρτι κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία. Στην τέταρτη περίοδο ωστόσο χαλάρωσε πιο πολύ από ότι έπρεπε, είδε τους Βρετανούς να κατεβάζουν την διαφορά από τους 29 στους 5 πόντους (!), αλλά στο τέλος κατάφερε, έστω και με το ζόρι, να πάρει την 2η νίκη της σε 3 παιχνίδια στο Eurobasket 2017.

Υπήρξαν διαστήματα που οι Λετονοί ήταν καταιγιστικοί, ειδικά στην τρίτη περίοδο, όταν και έχτισαν αυτή τη μεγάλη διαφορά. Στην τέταρτη περίοδο ωστόσο δέχθηκαν ένα επιμέρους σκορ 34-13 από τους Βρετανούς και αν το παιχνίδι είχε 2 λεπτά ακόμα, μάλλον θα έχαναν.

Ο MVP

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις κυριάρχησε σε ακόμα ένα παιχνίδι κάτω από τα καλάθια. Έχοντας ξεκάθαρο πλεονέκτημα, διέλυσε τους ψηλούς των Βρετανών, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 28 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 κοψίματα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο γεγονός ότι οι Λετονοί έχτισαν μία αρκετά μεγάλη διαφορά στις τρεις πρώτες περιόδους που τελικά ήταν αδύνατο για τους Βρετανούς να φέρουν τούμπα το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 7/8 τρίποντα του Ντάβις Μπέρτανς προκαλούν εντύπωση. Το ίδιο και τα συνολικά 17/34 των Λετονών! Σίγουρα πάντως ενδιαφέρον έχει και η στατιστική του Γιάνις Στρέλνιεκς του Ολυμπιακού: 13 πόντοι και 9 ασίστ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε ήρεμα, με τους Λετονούς διαρκώς το προβάδισμα στο παιχνίδι και να ξεφεύγουν με 25-20 στην πρώτη περίοδο και 50-40 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στην συνέχεια ωστόσο θα ερχόταν το ξέσπασμα.

Στην τρίτη περίοδο οι Λετονοί ήταν καταιγιστικοί και μέχρι να καταλάβουν οι Βρετανοί τι συμβαίνει η διαφορά διαφορά είχε εκτοξευτεί στους 20 πόντους (73-53). Λίγο αργότερα μάλιστα έφτασε στους 29 πόντους (84-55). με την παρέα του Πορζίνγκις να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Και αυτό έφερε... υπερβολική χαλαρότητα.

Στην τέταρτη περίοδο ο τεχνικός των Λετονών, Άιναρς Μπαγκάτσκις, πέρασε στον πάγκο τους βασικούς για να τους ξεκουράσει. Οι αναπληρωματικοί της ομάδας ωστόσο αποδείχθηκαν (πολύ) κατώτεροι των προσδοκιών, με τους ψυχωμένους Βρετανούς να αρχίζουν σιγά-σιγά να ροκανίζουν την διαφορά, μειώνοντας καταρχάς σε 90-76. Ο Μπαγκάτσκις επανέφερε τότε άρον-άρον τους βασικούς, αλλά πλέον οι Βρετανοί είχαν βρει ρυθμό και μείωσαν σε 95-90 με 30 δευτερόλεπτα να μένουν για τη λήξη του αγώνα! Στην επόμενη επίθεση ωστόσο ο Οκερεαφόρ αστόχησε σε λέι-απ, με τον Στρέλνιεκς να κερδίζει φάουλ και με 2 βολές να σφραγίζει τη νίκη των Λετονών.

Οι διαιτητές: Λανζαρίνι, Μιλόγεβιτς, Νέντοβιτς

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 50-40, 84-58, 97-92

ΛΕΤΟΝΙΑ (Μπαγκάτσκις): Πορζίνγκις 28 (3), Μπλουμς 8 (2), Ντάβις Μπέρτανς 22 (7), Ντάιρις Μπέρτανς 8 (2), Τίμμα 11 (2), Σμιτς 3, Γιανιτσένκος, Στρέλνιεκς 13 (1τρ. 9 ασ.), Σκέλε 1, Γκρατζούλις 2, Πέινερς 1

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Προύντι): Τζόνσον 18 (4), Μόκφορντ, Λόρενς 11 (1), Οκερεαφόρ 12 (2), Κλαρκ 9 (1), Μάρεϊ 6 (1), Μπόατενγκ 8, Αχαρα 5, Ολασένι 23

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ