EUROBASKET

Γκίελο: "Στο χέρι μας η πρόκριση στα νοκ άουτ"

Γκίελο: "Στο χέρι μας η πρόκριση στα νοκ άουτ"

Με τη λήξη του αγώνα της Πολωνίας με την Ισλανδία, μπορούσες να διακρίνεις την χαρά και την αυτοπεποίθηση που έδωσε στους παίκτες του Μάικ Τέιλορ η άνετη επικράτηση των "κόκκινων", για την αναμέτρηση που "άνοιξε" την δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Eurobasket 2017.

Ακριβώς αυτό το ύφος είχε και ο Τόμας Γκίελο, ο οποίος μίλησε στο Sport24.gr, για την επικράτηση της Πολωνίας επί της Ισλανδίας .

" Ήταν μία μεγάλη και σημαντική νίκη για εμάς. Τώρα πλέον μπορούμε να πούμε ότι το τουρνουά ξεκινάει για εμάς, έπειτα από την ήττα μας στην πρεμιέρα από τη Σλοβενία. Ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα μου να πάρει αυτή τη νίκη, ενόψει της συνέχειας. Σέβομαι πολύ την Ισλανδία. Προσπάθησαν πολύ στον αγώνα. Αναμφίβολα το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αποδείξει το πόσο σκληρά προσπάθησαν. Ήταν καλοί στον τομέα των ριμπάουντ, ενώ επειδή είναι "κοντή" ομάδα μπορούν όλοι να εκτελέσουν τρίποντο. Αυτό είναι ένα μέρος του στυλ που αγωνίζονται", τόνισε ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ

Ο Τόμας Γκίελο, στη συνέχεια των δηλώσεων του στάθηκε στη συγκέντρωση που έπρεπε να δείξει εκείνος και οι συμπαίκτες, κάτι που θα φανεί χρήσιμο και στον επόμενο αγώνα στη διοργάνωση.

" Για εμάς πρώτος στόχος ήταν να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας, γιατί οι οπαδοί της Ισλανδίας, που ήταν αρκετοί τους υποστήριζαν για σαράντα λεπτά. Όμως ακόμα και αυτό ήταν ένα καλό τεστ για εμάς, ενόψει του αγώνα μας με τη Φινλανδία (03/09, 20:00), καθώς το γήπεδο θα είναι γεμάτο, αφού είναι η ομάδα που φιλοξενεί τον όμιλο", είπε ο Τόμας Γκίελο.

Αναφορικά με το τι έφταιξε την πρώτη αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης για τους Πολωνούς και τι κατάφεραν να διορθώσουν; Ο άσος της Μπανταλόνα είχε την απάντηση: " Πιστεύω ότι ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι με την Ισλανδία. Πριν από τους αγώνες θέτουμε στόχους σαν ομάδα, συζητάμε για να σχεδιάσουμε το ματς και πάντα λέμε να μην κάνουμε πολλά λάθη. Σήμερα αυτό έγινε. Με τη Σλοβενία δεν κατορθώσαμε στο να μην υποπέσουμε σε τόσα λάθη. Ακόμα ήμασταν πολύ καλοί και στην άμυνα. Αυτό είναι ένα στοιχείο που μας βοήθησε ν’ αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και ήταν κάτι που το είχαμε ανάγκη".

Ωστόσο ο Γκίελο δε στάθηκε μόνο στο τι διόρθωσε η ομάδα του, αλλά… έδωσε και σύνθημα πρόκρισης στην επόμενη φάση, εκείνη των νοκ-άουτ αναμετρήσεων: " Πλέον πιστεύω είναι στο χέρι μας, εάν θα προκριθούμε στη νοκ-άουτ φάση. Είναι καθαρά στο χέρι μας. Έρχονται μεγάλα παιχνίδια και θα έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε".

Στο τέλος της κουβέντας μας με τον Τόμας Γκίελο φυσικά το θέμα μας ήταν ο αγώνας με την Ελλάδα (06/09, 17:30), που θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις των δύο ομάδων στον πρώτο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

" Η Ελλάδα είναι μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία. Προετοιμαζόμασταν για το πιο δύσκολο κομμάτι της ομάδας, που ονομάζεται "Γιάννης Αντετοκούνμπο" και παρότι δεν είναι εδώ, εμείς πάλι θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αν και ο Γιάννης δεν είναι στην διοργάνωση, δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν παίκτη από την ελληνική ομάδα. Μιλάμε για μία ομάδα που είναι νεαρή σε ηλικία, αλλά είναι και αρκετά έμπειρη. Ακόμα ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την Ελλάδα είναι η αθλητικότητα", υποστήριξε ο Γκίελο.

Και όταν ρωτήθηκε για το ποιον από τους παίκτες της ελληνικής ομάδας γνωρίζει περισσότερο εκείνος είπε τον Θανάση Αντετοκούνμπο, καθώς οι δυο τους είχαν βρεθεί αντίπαλοι στα παρκέ της Ισπανίας.

Ο Τόμας Γκίελο είπε για τον διεθνή Έλληνα φόργουορντ: " Από τους Έλληνες γνωρίζω τον Θανάση, είχαμε παίξει αντίπαλοι, της σεζόν που πέρασε κι εκείνος αγωνιζόταν στην Ανδρόρα στο πρωτάθλημα της ACB στην Ισπανία. Είναι πολύ καλό παιδί και μπορεί να δώσει στην ομάδα την αθλητικότητα που λείπει με την απουσία του Γιάννη".

Photo Credits: FIBA

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ