EUROBASKET

Γιουσκεβίτσιους: MVP από το... παράθυρο!

Γιουσκεβίτσιους: MVP από το... παράθυρο!

Αν δεν τραυματιζόταν ο Λούκας Λεκαβίτσιους, ο Άντας Γιουσκεβίτσιους θα έβλεπε το Eurobasket από την τηλεόραση. Ο τραυματισμός του νυν γκαρντ του Παναθηναϊκού όμως τον έφερε στην 12αδα των Λιθουανών και τελικά τον έκανε "δήμιο" των Ιταλών.

Ο Άντας Γιουσκεβίτσιους δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή για το Eurobasket. Θα έπρεπε να βρίσκεται στην προετοιμασία της Λιετκαμπέλις στην Λιθουανία. Ο τραυματισμός του Λούκας Λεκαβίτσιους του Παναθηναϊκού τον έφερε στην δωδεκάδα της Λιθουανίας ως λύση ανάγκης. Και, χθες (3/9) η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε εκτέλεσε την Ιταλία !

Ο Άντας Γιουσκεβίτσιους καθόταν στον καναπέ του σπιτιού του παρακολουθώντας το τελευταίο φιλικό της Λιθουανίας με την Ισλανδία πριν το Eurobasket, όταν είδε τον Λούκας Λεκαβίτσιους να τραυματίζεται. Ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού δεν φαινόταν να έχει κάτι σοβαρό. Όσο περνούσε η ώρα ωστόσο, ο Γιουσκεβίτσιους συνειδητοποίησε κάτι, όπως παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στα μέσα της Λιθουανίας: " Αν ο Λεκαβίτσιους δε μπορούσε να παίξει, τότε ήταν πολύ πιθανό να έπαιρνα την θέση του στην 12αδα".

Λίγες ώρες μετά τον αγώνα χτύπησε το τηλέφωνό του. Στην άλλη πλευρά της γραμμής ήταν ένας υπεύθυνος της λιθουανικής Ομοσπονδίας, ο οποίος του είπε ότι τον περιμένουν για προπόνηση την επόμενη μέρα! Η ένταξή του στην προετοιμασία της νέας ομάδας του, της ανερχόμενης Λιετκαμπέλις, θα έπρεπε να περιμένει.

Έχει ξαναμπεί σε αποστολή από το "παράθυρο"!

Γιουσκεβίτσιους: MVP από το... παράθυρο!

Ο χθεσινός (3/9) αγώνας με την Ιταλία για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Eurobasket αποδείχθηκε ο αγώνας της προσωπικής του αποθέωσης. Παίζοντας πίσω από τον Καλνιέτις, αλλά και δίπλα του, ο Γιουσκεβίτσιους έκανε εμφάνιση καριέρας, τελειώνοντας τον αγώνα με 20 πόντους με 4/4 δίποντα και 4/6 τρίποντα σε 22 λεπτά συμμετοχής! Ήταν ο... X-factor της νίκης των Λιθουανών, ο παράγοντας που δε μπορούσε να προβλέψει η Ιταλία.

Μετά τον αγώνα, ο τεχνικός των Λιθουανών, Νταϊνιους Αντομάιτις, έκανε το δικό του mea culpa, αποθεώνοντας τον Γιουσκεβίτσιους: " Οι φιλόδοξοι άνθρωποι κάνουν μόνο ένα πράγμα: Αποδεικνύουν σε όλους ότι τους έκριναν λανθασμένα. Ο Άντα προσπαθεί σκληρά να μου αποδειξει ότι είχα άδικο που τον "εκοψα". Και το κατάφερε. Συγχαρητήρια. Μόνο να τον αποθεώσω μπορώ"! Ο Γιουσκεβίτσιους από την πλευρά του δεν είπε πολλά, παρά να αρκέστηκε να υποστηρίξει πως " απλώς σήμερα ήταν η μέρα μου"! Θα μπορούσε να πει κάποιος βέβαια ότι ήταν η "μέρα του" και στον αγώνα με το Ισραήλ, όταν έκανε... αυτό:

Σε αντίθεση με αυτο που πιθανόν να πιστεύει ο κόσμος πάντως, ο Γιουσκεβίτσιους δεν είναι κανένας πιτσιρικάς. Είναι 28 χρονών και αυτή είναι η τρίτη μεγάλη διοργάνωση που παίρνει μέρος. Η ειρωνεία της υπόθεσης; Το 2014 συμπεριλήφθηκε στην 12αδα της Λιθουανίας για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας την τελευτία στιγμή, κι ενώ νωρίτερα είχε "κοπεί", επειδή τραυματίστηκε σε ένα από τα τελευταία φιλικά της ομάδας ο Μάντας Καλνιέτις! Όχι μόνο πήγε μάλιστα στην Ισπανία, αλλά ήταν και ο τέταρτος σκόρερ της ομάδας με 8.2 πόντους ανά αγώνα, ενώ είχε σημειώσει και 20 πόντους σε έναν αγώνα με την Κορέα! Το 2015, δε, ήταν ξανά στην προετοιμασία της Λιθουανίας, αλλά ήταν πάλι ένας από τους τελευταίους που κόπηκε, ενώ το 2016 βρισκόταν κανονικά στο ρόστερ της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Γιουσκεβίτσιους ξέρει σίγουρα τι θα πει... σκωτσέζικο ντουζ. Και σίγουρα ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα συναισθήματα που αισθάνεται ένας παίκτης όταν "κόβεται" και τελικά επιστρέφει... αναγκαστικά λόγω μίας ατυχίας ενός συμπαίκτη του. Και, αν κρίνει κανείς από την απόδοσή του κόντρα στην Ιταλία, ξέρει και κάτι ακόμα: Να αρπάζει όποια ευκαιρία εμφανίζεται μπροστά του.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ