EUROBASKET

Γιατί δεν αλλάζουν κανονισμό οι Ισπανοί

Γιατί δεν αλλάζουν κανονισμό οι Ισπανοί

Στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε, για τα 30α γενέθλια του ισπανικού περιοδικού Gigantes del basket, τέθηκε και το θέμα του κόουτς της εθνικής. Τι ειπώθηκε; Διαβάστε.

Το ισπανικό περιοδικό μπάσκετ Gigantes συμπλήρωσε τη Δευτέρα (23/3) τριάντα χρόνια ύπαρξης και το γιόρτασε με ένα μεγαλοπρεπέστατο πάρτι, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι όλων των ομάδων και των φορέων.

Στο περιθώριο αυτής της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χοσέ Λουίς Σάεθ κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση... τι γίνεται με τον προπονητή της εθνικής και εξήγησε " δεν θα παίξω το παιχνίδι των ονομάτων, γιατί θέλω να δείξω σεβασμό στους ανθρώπους, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση. Δουλεύουμε πάνω σε κάποιες πιθανότητες και όταν θα έχουμε κάτι που είναι ανακοινώσιμο, θα το μάθετε", ήταν η απάντηση του.

Επί της ίδιας απορίας, ο Φρανσίσκο Ρόκα, εκτελεστικός διευθυντής της ισπανικής λίγκας, είπε ότι " η αλήθεια είναι πως σκεφτήκαμε πολύ σοβαρά την αλλαγή του κανονισμού, που απαγορεύει την πρόσληψη κόουτς από τη λίγκα μας, στην εθνική και καταλήξαμε στο ότι για να υπάρχει 25 χρόνια, προφανώς και υπάρχει καλός λόγος. Ξέρω πως αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει σε πολλούς, αλλά ανεξάρτητα από το αν εξακολουθήσει να ισχύει ή όχι, θεωρώ πως θα είναι πολύ δύσκολο να δουλέψει ένας πρωτοκλασάτος κόουτς της ACB, στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Συζητήσαμε με την ομοσπονδία, αλλά και με το σύνδεσμο των προπονητών το ζήτημα και αποφασίσαμε να πάρουμε μια κοινή απόφαση".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ