EUROBASKET

Γερμανία-Ισπανία: Σρέντερ εναντίον όλων

Γερμανία-Ισπανία: Σρέντερ εναντίον όλων

Ο αγώνας Γερμανία-Ισπανία ανοίγει την αυλαία των προημιτελικών του Eurobasket 2017, σε ένα παιχνίδι που έχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Θα μπορέσουν ο Σρέντερ και η παρέα του να σταματήσουν το τρένο των Ισπανών;

Η Γερμανία και η Ισπανία τίθενται αντιμέτωπες στον πρώτο προημιτελικό του Eurobasket (18:45, LIVE Blog από το Sport24.gr) σε ένα παιχνίδι που – στα χαρτιά – είναι το λιγότερο αμφίρροπο αυτής της φάσης. Άλλο η θεωρία βέβαια και άλλο η πράξη.

Είναι ξεκάθαρο πως στο συγκεκριμένο ζευγάρι υπάρχει φαβορί (Ισπανία) και αουτσάιντερ (Γερμανία). Πρόκειται όμως για ένα παιχνίδι νοκ-άουτ, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Και είναι δεδομένο ότι αν η Ισπανία κάνει το λάθος να υποτιμήσει τους μαχητικούς Γερμανούς θα το πληρώσει.

Ρολίστες εναντίον σταρ

Γερμανία-Ισπανία: Σρέντερ εναντίον όλων

Η Γερμανία αποτελεί τον ορισμό της ομάδας. Όλοι ξέρουν τον ρόλο τους και – το κυριότερο – όλοι έχουν αποδεχθεί ότι ο μόνος σε αυτή την ομάδα που έχει δικαίωμα να... ξεφεύγει είναι ο Ντένις Σρέντερ. Κάτι πολύ βασικό σε ένα σύνολο που θέλει να πετύχει.

Το ρόστερ των Γερμανών σχεδόν αποκλειστικά από ρολίστες. Και αυτό εξηγεί γιατί μετά τον Σρέντερ, των 23.2 πόντων ανά αγώνα, μόνο ο Ντάνιελ Τάις έχει διψήφιο μέσο όρο πόντων (10.2)! Οι Γερμανοί έχουν φτάσει μέχρι εδώ επειδή παίζουν ως σύνολο, βγάζουν ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ και έχουν αποδεχθεί την τρέλα του Σρέντερ στην επίθεση. Μία τρέλα που πηγάζει βέβαια από το γεγονός ότι ο γκαρντ των Χωκς είναι εξαιρετικός σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός και Πικ εν Ρολ.

Οι Ισπανοί από την πλευρά τους έχουν φτάσει εδώ χάρη στην ξεκάθαρη ανωτερότητά τους. Η Ισπανία είναι μία ομάδα με πλούσιο ταλέντο, αλλά δεν κερδίζει μόνο χάρη σε αυτό. Κερδίζει επειδή είναι πραγματική ομάδα, η οποία μέχρι στιγμής πήγαινε στο ρελαντί, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες. Όσο προχωράει βέβαια στην διοργάνωση το ροτέισον θα “στενεύει”.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης για τους Ισπανούς είναι ότι έχουν δώσει μεγαλύτερο ρόλο πλέον στους Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Ρίκι Ρούμπιο στην επίθεση. Η δύναμη της ομάδας ωστόσο παραμένει η frontline της, όπου η παρουσία των αδελφών Γκασόλ και των αδελφών Ερνανγκόμεθ εξασφαλίζει καλή... εναέρια κυκλοφορία και καλές αποστάσεις. Με εξαίρεση τον Ουίλι Ερνάνγκομεθ εξάλλου όλοι οι υπόλοιποι ψηλοί των Ισπανών μπορούν να σουτάρουν από τη περιφέρεια αν χρειαστεί.

Ψηλοί και Σρέντερ κρίνουν το παιχνίδι

Γερμανία-Ισπανία: Σρέντερ εναντίον όλων


Η frontline των Γερμανών βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερή της πρόκληση. Οι Γιόχαν Βόιτμαν, Ντάνιελ Τάις, Ρόμπριν Μπένζινγκ και Αϊζάια Χάρτενστάιν καλούνται να σταθούν στο ύψος των προσδοκιών, αντιμετωπίζοντας μία γραμμή ψηλών που έχει 4 ΝΒΑερς. Αν καταφέρουν με κάποιο τρόπο να περιορίσουν λίγο των δράση των αδελφών Γκασόλ και Ερνάνγκόμεθ, τότε η Γερμανία θα έχει τύχη.

Από την άλλη πλευρά, η Ισπανία θα κληθεί για πρώτη φορά σε αυτό το τουρνουά να αντιμετωπίσει έναν πόιντ γκαρντ της κλάσης του Σρέντερ. Ο Ρούμπιο και ο Ροντρίγκεθ θα έχουν σίγουρα αρκετή δουλειά, ενώ δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο παραγκωνισμένος Βίβες προκειμένου να κουράσει τον γκαρντ των Χωκς. Αν οι Ισπανοί περιορίσουν τον Σρέντερ, τότε θα είναι δύσκολο να χάσουν αυτό το παιχνίδι.

Ισπανία και Γερμανία ξέρουν την “ταμπέλα” που “κουβαλάνε” σε αυτό το παιχνίδι. Οι μεν Ισπανοί θέλουν να την επιβεβαιώσουν, οι δε Γερμανοί να την χρησιμοποιήσουν ως “ασπίδα” που θα διώξει το άγχος τους και θα τους βοηθήσει να κάνουν την έκπληξη. Μένει να φανεί αν θα επικρατήσει ο νόμος του ισχυρού ή αυτός του αουτσάιντερ.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ