EUROBASKET

Γερμανία - Ισλανδία 71-65

Γερμανία - Ισλανδία 71-65

Η νίκη επί της Ισλανδίας (71-65) ήρθε για τη Γερμανία, η οποία όμως... τα χρειάστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πρόβλημα με τον Ρόμπιν Μπένζινγκ, που τραυματίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο (vid).

Πολύ πιο δύσκολα απ ότι ενδεχομένως περίμενε, επικράτησε η Γερμανία της Ισλανδίας στην πρεμιέρα του Eurobasket. Η "νασιοναλμανσάφτ" επικράτησε μεν (71-65), αλλά δεδομένα προβλημάτισε τους φίλους της, που είδαν την ομάδα του Κρεγκ Πέντερσεν να φτάνει κοντά στην ολική ανατροπή στο φινάλε της αναμέτρησης.

Οι Ντιρκ Νοβίτσκι (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Ντένις Σρέντερ (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, την ώρα που οι... απέναντι είχαν για πρωταγωνιστή τον Γιον Στέφανσον (23 πόντοι).

Ο αγώνας

Η αύρα του... Βερολίνου και της παρουσίας του Ντιρκ Νοβίτσκι στην ομάδα βοήθησαν τη Γερμανία να βάλει από νωρίς τους δικούς της κανόνες στο παιχνίδι με την Ισλανδία. Βλέπετε, οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορα διαφορά ασφαλείας (18-9 στο 8'), με τους φόργουορντ να κάνουν τη διαφορά. Φυσικά, ο παίκτης των Ντάλας Μάβερικς ήταν αυτός που ηγήθηκε.

Από την άλλη, οι Ισλανδοί έμοιαζαν να... ψάχνονται. Όλοι, πλην του Γιον Στέφανσον, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που απειλούσε με συνέπεια το αντίπαλο καλάθι. Γι αυτό, ήταν ο μοναδικός που παρά το -15 (41-26) της ανάπαυλας, έκανε αισθητή την παρουσία του. Για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε, η Ισλανδία έκλεισε το πρώτο μέρος με μόλις 5/17 δίποντα και συνολικά 9/32 εντός παιδιάς, την ώρα που ο πρώην παίκτης της Ουνικάχα Μάλαγα είχε 11 πόντους με 5/7 δίποντα (ήτοι, οι άλλοι έντεκα είχαν 0/10 δίποντα.

Η Γερμανία δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το διψήφιο προβάδισμά της στην τρίτη περίοδο, αν και είχε ένα σημαντικό μειονέκτημα. Τα λάθη της, που έδιναν εύκολους πόντους στην Ισλανδία (σ.σ.: είχε 15 πόντους από λάθη αντιπάλου, μέχρι το 25'). Εν τούτοις, η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους δέκα πόντους (59-43) μέχρι το 30ο λεπτό.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως στα εναπομείναντα δέκα λεπτά, δεν θα γινόταν προσπάθεια για ανατροπή. Βλέπετε, η ομάδα του Κρεγκ Πέντερσον πάλεψε, είδε τον Γιον Στέφανσον να συνεχίζει απτόητος και κάπως έτσι έφτασε μέχρι το -6 (69-63), με λιγότερο από δύο λεπτά να μένουν στο παιχνίδι. Το ντεπόζιτο όμως δεν είχε άλλη βενζίνη, με τη Γερμανία να διατηρεί το προβάδισμα και, εν τέλει, να κατακτά τη νίκη (71-65).

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι δύο NBAers, με τον Ντιρκ Νοβίτσκι (15 πόντοι, 7 ριμπάντουντ) και Ντένις Σρέντερ (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ) να καθιστούν σαφές από την πρώτη στιγμή πως είναι οι ηγέτες της ομάδας του Κρις Φλέμινγκ. Από την άλλη, ο Γιον Στέφανσον (23 πόντοι με 9/19 σουτ) ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Ισλανδία, που είχε ακόμη δύο παίκτες (Όρντουρ Βίλιαλμσον 11, Χάουκουρ Πάλσον 12) με διψήφιο αριθμό πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 41-26, 59-43, 71-65.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Φλέμινγκ): Λο, Γκιφάι 6 (1), Κινγκ 6, Σαφάρτζικ, Τάντα, Πλάις 4, Μπένζινγκ 6 (2), Νοβίτσκι 15 (7 ριμπ.), Σρέντερ 15 (1), Ζίπσερ 6, Γκαβέλ 7, Βόιτμαν.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Πέντερσεν): Χέρμανσον 3 (1), Κάρασον, Ναθανάελσον, Σιγκούρντασον 2, Μπέρινγκσον 12 (4), Στέφανσον 23, Μάνιουσον, Βίλαλμσον 11, Γκούναρσον 2, Ερμολίνσκι, Πάλσον 12 (2), Στέιναρσον.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ