EUROBASKET

Φαν Χέλφτερεν: "Μοναδικές στιγμές το 1987 στο ΣΕΦ"

Φαν Χέλφτερεν: "Μοναδικές στιγμές το 1987 στο ΣΕΦ"
Χέλφτερεν INTIME SPORTS

Η πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ φτάνει στο τέλος της και ο προπονητής της Ολλανδίας Τουν Φαν Χέλφτερεν μέσα από το Sport24.gr θυμάται τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη, Παναγιώτη Φασούλα και το 1987, όπου αγωνιζόταν ως παίκτης στην Εθνική ομάδα της χώρας του (VIDEO).

Mε την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Ολλανδία ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ εδώ στο Ζάγκρεμπ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση ενώ οι Ολλανδοί περιμένουν ένα θαύμα για να πάρουν το εισιτήριο που οδηγεί στη Λιλ.

Ζάγκρεμπ, αποστολή: Γιώργος Οικονόμου

Το αποψινό παιχνίδι μπορεί να αποτελεί τυπική διαδικασία, ωστόσο ο Τουν Φαν Χέλφτερεν είχε πολλά ενδιαφέροντα να μας πει όταν τον συναντήσαμε έξω από τ’ αποδυτήρια. Ο Ολλανδός τεχνικός, γεννημένος στις 20 Φεβρουαρίου του 1951, έχει υπάρξει διεθνής ως παίκτης στο παρελθόν και μάλιστα έχει αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ του 1987. Οπότε η κουβέντα μας δεν άργησε ν’ αποκτήσει ενδιαφέρον.

«Το 1987 αγωνίστηκα με την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας. Θυμάμαι πως μέχρι να παίξουμε στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ είχαμε αντιμετωπίσει τρεις φορές την Ελλάδα σε φιλικά παιχνίδια, που είχαν πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία.Kανείς δεν φανταζόταν πως λίγες εβδομάδες αργότερα, η Ελλάδα θα κατακτήσει το Ευρωπαϊκό», σχολίασε ο Φαν Χέλφτερεν με την επιβλητική φυσιογνωμία και πρόσθεσε:

«Φυσικά, θυμάμαι τον ενθουσιασμό στις εξέδρες από τους Έλληνες φιλάθλους και ειδικά στον τελικό όταν η Ελλάδα νίκησε την Σοβιετική Ένωση. Εμείς είχαμε τελειώσει τις υποχρεώσεις και παρακολουθήσαμε την αναμέτρηση, ωστόσο αυτό που συνέβαινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν απίστευτο».

Στην ερώτηση για το ποιον παίκτη θυμάται περισσότερο από την Ελλάδα, ο Ολλανδός τεχνικός δεν καθυστέρησε ν’ απαντήσει λέγοντας: «Τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον ψηλό, τον Παναγιώτη Φασούλα. Ήταν μια πραγματικά όμορφη στιγμή».

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ