EUROBASKET

EuroBasket U20: Τα ζευγάρια των ημιτελικών

EuroBasket U20: Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Η Εθνική Νέων Ανδρών πήρε το εισιτήριο για τους "4" του Πανευρωπαϊκού της Κρήτης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Έκανε νέα υπέρβαση το Ισραήλ, που θα... τα πει με τη Γαλλία στον άλλο ημιτελικό.

Η Ελλάδα πέρασε στους "4" του Πανευρωπαϊκού Νέων Ανδρών της Κρήτης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Το ραντεβού των δύο ομάδων δεν είναι βέβαια το μοναδικό σπουδαίο που θα διεξαχθεί το Σάββατο (22/7), αφού στον άλλο ημιτελικό η Γαλλία θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ.

Οι "τρικολόρ" έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στους "όρλοβι" της Σερβίας, για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα ημιτελικά μίας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης. Κατά βάση μάλιστα χάρη στο 57.1% στα τρίποντα (16/28) που έκανε τη διαφορά, κυρίως στην τελευταία περίοδο. Το παιχνίδι ήταν στην κόψη του ξυραφιού για κάτι παραπάνω από τρεις περιόδους, πριν αρχίσει η "καταιγίδα" πίσω από τα 6μ75.

Σε ό,τι αφορά στο Ισραήλ, η ομάδα του Όντετ Κάτας πέρασε ένα ξεκούραστο απόγευμα απέναντι στην Ισλανδία (74-54) με τον Ταμίρ Μπλατ να κάνει πάλι εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Όσο για την αντίπαλο της Ελλάδας στους "4"; Η Ισπανία ζορίστηκε αρκετά απέναντι στη Γερμανία, αλλά πήρε τη νίκη (69-61) και μαζί το εισιτήριο για τον αγώνα που δίνει την πρόκριση στον τελικό. Ο Σαντιάγκο Γιούστα (14π., 8ριμπ.) και ο Σέρχι Γκαρσία (13π., 6ριμπ.) ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά απέναντι στη "νασιοναλμανσάφτ".

Τα αποτελέσματα των "8":τ

Ισλανδία - Ισραήλ 54-74

Γερμανία - Ισπανία 61-69

Γαλλία - Σερβία 86-67

Ελλάδα - Λιθουανία 76-72

Τα ζευγάρια στους "4":

Ισπανία - Ελλάδα

Γαλλία - Ισραήλ

Τα αποτελέσματα στους αγώνες κατάταξης*:

Σουηδία - Ιταλία 76-66

Τουρκία - Λετονία 75-57

Τσεχία - Ουκρανία 68-75

Μαυροβούνιο - Σλοβενία 83-78

* Οι ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού είναι η Ιταλία, η Λετονία, η Τσεχία και η Σλοβενία. Από τις τέσσερις αυτές ομάδες, μόλις μία εξασφαλίζει την παραμονή στην Α' Κατηγορία, με τις υπόλοιπες τρεις να υποβιβάζονται στη Β' Κατηγορία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ